Zeleninová jídla

Opečená zelenina s čočkou a fazolkami

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

½ žluté papriky
½ červené papriky
1 menší cibule
1 cuketa
lžíce olivového oleje
200 g bílých fazolí
200 g čočky
1 rajče
lžíce sušených rajčat
bazalka, balzamikový ocet
sůl, pepř
černé olivy na ozdobu

Fazole necháme několik hodin namočené a pak uvaříme do měkka. Čočku rovněž uvaříme do měkka. Zeleninu očistíme, papriky zbavíme semen, cibuli oloupeme, nakrájíme (papriky na kousky, cuketu a cibuli na plátky) a orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme uvařené fazole

a čočku, snítky bazalky a na kousky nakrájená rajčata spolu s rajčaty sušenými. Vše zlehka promícháme, dochutíme solí pepřem a octem a necháme společně prohřát. Na závěr ozdobíme vypeckovanými černými olivami.

Další recepty