Maso

Zabijačkový guláš

Vaříme s Miroslavou Kuntzmannovou

8 porcí

750 g vepřového plecka
300 g libového bůčku (event. laloku)
500 g směsi vepřových vnitřností (ledvinka, játra, slezina, srdce)
4 velké cibule
2 lžíce sádla
2 lžíce mleté sladké papriky
5 stroužků česneku
kmín
mletý pepř
mletý zázvor
1–2 lžíce polohrubé mouky
vývar na podlití
sůl

Maso a vnitřnosti očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky cca 3x 3 cm. V kastrolu rozpálíme sádlo a dozlatova na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso a vnitřnosti, kmín, mletou papriku, pepř a zázvor, trochu podlijeme vývarem, zamícháme, přiklopíme poklicí a pomalu pod poklicí dusíme. Během dušení mícháme a podle potřeby podléváme vývarem.

Měkké maso necháme vysmahnout, vmícháme mouku, přidáme utřený česnek, osolíme, přilijeme vývar a pod poklicí povaříme 2 až 3 minuty.

Vhodnou přílohou je chléb.

Další recepty