Různé

Rychlé ragú

2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
125g slaniny či pancetty nakrájené na kostičky
500g mletého masa (ideálně směs hovězího a vepřového)
75g karamelizované cibule (cibulové marmelády)
80 ml dezertního vína Marsala
1 400g plechovka sekaných rajčat
75g červené čočky
200ml hovězího vývaru (nebo červeného vína)
50g čeradu, strouhaného

V hrnci rozpalte olej a nechte na něm zesklovatět česnek. Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho opékejte a vařečkou rozdělujte na kousky. Přidejte cibuli, víno, rajčata, čočku a přilijte vývar. Přiveďte k varu, promíchejte, přiklopte pokličkou, ztlumte plamen a za občasného míchání vařte. Rozdělte na talíře a posypte čedarem. Podávejte s těstovinami, tortilovými plackami nebo jen s pečivem.

Další recepty