Maso

Burger s trhaným vepřovým masem a BBQ omáčkou a salátem coleslaw

vaření způsobem sous vide

2 porce

2 hamburgerové bulky
300 g syrové vepřové krkovice vcelku
kvalitní americká BBQ omáčka
připravený salát coleslaw
hrst rukoly
cukr
sůl
pepř

Nastavte sous-vide lázeň na 75 °C a ohřejte v ní vodu na tuto teplotu. Mezitím obalte vepřové maso v soli, cukru a pepři. Zavakuujte. Vložte do připravené lázně a ponechte je tam při této konstantní teplotě 8–12 hodin, ideálně tedy přes noc.

Po uplynutí doby vyjměte krkovičku ze sáčku, omyjte pod tekoucí vodou sůl a cukr, osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Rozeberte maso na jednotlivá vlákna, bude se rozpadat. Na jen trochu zahřáté pánvi ho smíchejte s úměrným množstvím BBQ omáčky a je-li třeba, dosolte a dopepřete. Udržujte teplé.

Během toho na vedlejší pánvi dozlatova opečte na řezných stranách všechny čtyři půlky burgerových bulek. Na dolní strany umístěte salát, na něj dostatek masa, navrch připravený coleslaw a horní část briošky.

Další recepty