Dětská jídla

Plnohodnotné vegetariánské rizoto

pro čtyřčlenou rodinu

300 g rýže parboiled (vaporizovaná)
100 g barevných fazolí (suchá luštěnina)
100 g červené čočky (suchá luštěnina)
80 g zelené sóji MUNGO (suchá luštěnina)
1 velká cibule
1 velká červená paprika
300 g cukety
70 g olivového oleje
1 lžička Solčanky
sůl
2 lžíce sekané petrželové naťě

Luštěniny namočíme každou zvlášť do rána do studené vody a pak uvaříme do měkka. Rýži např. ve varných sáčcích propláchneme studenou vodou, krátce namočíme a vaříme do měkka.

Během varu luštěnin osmahneme na oleji do sklovita očištěnou a na drobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky očištěnou a nakrájenou papriku a cuketu, ochutíme Solčankou, trošku podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Uvařenou rýži smícháme s uvařenými luštěninami, přidáme dušenou zeleninu, sekanou petrželku, promícháme a podáváme nebo zapečeme v troubě do zlatova.

Další recepty