Nápoje alkoholické

Caribbean Pearl / Karibská perla

Soutěžní koktejly

2 porce

45 ml bílého rumu
20 ml likéru z kokosového mléka
10 ml šťávy z čerstvé limetky
20 ml vaječného bílku
3 listy čerstvého estragonu.
2 dezertní lžíce domácí ananasové marmelády.

Veškeré ingredience dáme postupně do shakeru. Začneme bylinkou a marmeládou, následně přidáme rum a likér, dále vaječný bílek a jako poslední limetovou šťávu. Poté přidáme led a dlouho „šejkujeme“, až nám šejkr celý neomrzne a nás nebolí ruce.

Jakmile budeme hotovi, pomalu otevřeme a přelíváme přes čajové sítko, abychom nedostali zbytky bylinky do skleničky.

Nyní nám chybí jen drink ozdobit snítkou estragonu. Můžeme k tomu použít minikolíček, kterým upevníme bylinku na hranu sklenice.

Další recepty