Těstoviny

Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

1 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku (nakrájené najemno)
450 ml zeleninového či drůbežího vývaru (možná bude potřeba i víc na naředění)
250 ml smetany na vaření
30 g másla
220 g těstovin linguine nebo fettuccine (sušených a neuvařených)
sůl a čerstvě mletý pepř
25 g parmezánu (čerstvě nastrouhaného)
hrst nasekané petrželky k podávání

Celý recept připravíte v jednom hrnci – včetně těstovin!

Na silném ohni rozehřejte ve velké hluboké pánvi nebo v širokém rendlíku olej. Vsypte česnek a za častého míchání opečte, aby se rozvoněl (bude to trvat asi minutu nebo dvě).

Vlijte vývar a smetanu, přidejte máslo a těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu; pak zmírněte oheň a za občasného zamíchání vařte, až budou těstoviny hotové podle vašich představ (okolo 8–10 minut, ale raději je zkontrolujte dřív, máte-li rádi těstoviny al dente). Odstavte a vmíchejte parmazán. Je-li směs moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru.

Ihned podávejte, ozdobené petrželkou a posypané dalším parmezánem.

Další recepty