Vyzkoušeli jsme

Havarijní pojistka

2. 1. 2008

Nechcete pojišťovnám zbytečně moc platit, připadá vám, že už takhle na havarijním pojištění vydělávají příliš? Máme pro vás tip, o němž ví jen málo z nás.

Pojistná matematika je neúprosná aneb čím více dáte, tím lépe. I tak by se dalo vyjádřit pravidlo, které v mnoha pojišťovnách vládne. Podívali jsme se tentokrát na havarijní pojištění. Víme vůbec, kolik za něj ročně zaplatíme? Možná bychom se měli o peníze, které pojišťovnám platíme, více starat. Protože jezdit bez havarijního pojištění se obvykle nevyplácí, ale sumy, které za něj odvádíme, jsou rok co rok závratné.

Lze doporučit možnost zajít na svoji pojišťovnu a každoročně se zeptat se na cenu, kterou by mi daná pojišťovna mohla nově nabídnout. A v nově nabídnuté ceně je zakopaný pes. Když si každý rok necháte havarijní pojištění znovu přepočítat, mohou se dít zajímavé věci. Zvlášť pokud jste majitelem novějšího auta.

Vydali jsme se proto do několika pojišťoven a k pojišťovacím makléřům. Byli jsme zvědaví, zda se o možnosti nechat si pojistnou smlouvu každoročně přepočítat vůbec dozvíme. Vymysleli jsme si vůz rok a půl starý za půl miliónu korun.

Autor reportáže: Alena Daňková

Přejít na obsah dílu

Vyhledávání v archivu reportáží