55 minut

20. prosince 2021

Část: Vakcína Novavax v Evropě

Obsah dílu

Nová opatření proti covidu-19 — Šíření omikronu v Česku — Vývoj počtu nakažených — Nová omezení kvůli covidu-19 — Poslední letošní testování školáků — První zahraniční cesta ministra Lipavského — Demonstrace v Polsku — Omezení při cestách do Rakouska — Ústavní soud o segwaích v Praze — Zádrhele v pobrexitovém vyjednávání — Paušální daň — Volby v Hong Kongu — Křest alba Lenky Dusilové — Priority ministra spravedlnosti — Noví ministři v úřadech — Propad automobilového průmyslu — Sovětské retrodresy k oslavě ruského hokeje — Prodej a kontroly na stáncích s kapry — Zájem o očkování dětí — Vakcína Novavax v Evropě — Rok od očkování v Česku — Spojení Monety Money Bank s PPF — Peníze na jídlo pro seniory — Rusko vyhostí německé diplomaty — Francouzské problémy s falešnými covid pasy — Za levným benzinem do Polska — Bezvládí v Libanonu — Demonstrace před ČT — Pcheng Šuaj v prvním video rozhovoru pro média — Spor o nové běžecké tratě — Měnová krize v Turecku — Podstav řidičů linkových autobusů — Encyklopedie akčního filmu

Části dílu

00:41
Nová opatření proti covidu-19
    Pozítří vláda představí nová protiepidemická opatření. Ministr vnitra Rakušan to potvrdil po jednání ústředního krizového štábu. Mělo by jít o sérii nařízení, která budou v Česku platit nejméně do konce roku.
    01:32
    Šíření omikronu v Česku
      Podle Státního zdravotního ústavu se už omikron v Česku skrytě šíří. Nové případy se dál objevují – a to i u lidí, kteří nebyli v zahraničí, ani se s nikým takovým nesetkali. Část opozice i někteří odborníci proto postup nové vlády kritizují. Kabinet by podle nich měl nouzový stav i současná opatření ponechat v planosti - jinak by se mohla opakovat situace z loňského roku.
      04:45
      Vývoj počtu nakažených
        Koronavirová epidemie dál oslabuje. Včera v Česku přibylo 3 740 pozitivně testovaných – zhruba o desetinu míň než předchozí neděli. Jde taky o nejnižší údaj od začátku listopadu.
        05:37
        Nová omezení kvůli covidu-19
          Hostem Událostí je místopředseda zdravotnického výboru sněmovny Tom Philipp /KDU-ČSL/.
          08:05
          Poslední letošní testování školáků
            Naposledy před vánočními prázdninami se dnes testovali žáci základních a středních škol, kteří nejsou očkovaní nebo neprodělali Covid 19. Někde ale už ředitelé využili možnosti vyhlásit volno a prodloužit tak dětem prázdniny.
            10:40
            První zahraniční cesta ministra Lipavského
              Živý vstup zpravodaje ze Slovenska Petra Obrovského.
              12:27
              Demonstrace v Polsku
                Tisíce Poláků protestovaly proti kontroverznímu zákonu, který má podle nich umlčet nezávislou televizi TVN. Prezidenta Andrzeje Dudu demonstranti žádají, aby normu vetoval.
                12:50
                Omezení při cestách do Rakouska
                  Živý vstup redaktorky Anery Beránkové.
                  14:13
                  Ústavní soud o segwaích v Praze
                    Zákaz vjezdu elektrických vozítek segway do některých částí Prahy neodporuje ústavě. Potvrdil to dnes Ústavní soud, když zamítl stížnost Asociace Segway ČR proti omezení, které vydalo hlavní město před pěti lety.
                    14:38
                    Zádrhele v pobrexitovém vyjednávání
                      Francouzská vláda vyzvala premiéra Borise Johnsona, aby využil změny na postu brexitového vyjednavače k obnovení důvěry mezi Londýnem a Evropskou unií. Ministr pro brexit David Frost rezignoval na protest proti Johnsonově politice.
                      16:41
                      Paušální daň
                        Během prvního roku fungování paušální daně tento režim podle Finanční správy opustilo zhruba deset tisíc podnikatelů, tedy každý osmý.
                        17:20
                        Volby v Hong Kongu
                          V parlamentních volbách v Hongkongu jasně zvítězili kandidáti věrní čínské komunistické vládě. Účast prodemokratických uchazečů totiž v podstatě znemožnily změny volebních zákonů, které Čína letos schválila.
                          17:45
                          Křest alba Lenky Dusilové
                            Za necelou hodinu začne výjimečný koncert Lenky Dusilové na Nové scéně Národního divadla. Zpěvačka tam pokřtí svou desku Řeka, se kterou na letošních cenách Anděl uspěla ve třech kategoriích.
                            20:31
                            Priority ministra spravedlnosti
                              První jednání ministra spravedlnosti Pavla Blažka s představiteli justice. Konkrétně se zástupci advokátní komory. Ministr jim slíbil podporu ve snaze novelizovat zákon o advokacii tak, aby se zvýšila ochrana důvěrnosti vztahu advokáta s klientem.
                              22:09
                              Noví ministři v úřadech
                                Šéf lidovců Marian Jurečka dnes převzal - ale pouze dočasně - vedení Ministerstva zemědělství. Dopoledne mu ho předal Miroslav Toman, který resort dosud řídil. Sám Jurečka je ministrem práce a dnes rozhodl o prvních personálních změnách, mimo jiné i na pozici náměstků.
                                25:12
                                Propad automobilového průmyslu
                                  Pokračuje propad automobilového průmyslu – tedy klíčového odvětví české ekonomiky. Kvůli nedostatku čipů letos producenti překonali milionovou hranici počtu nových osobních vozů až v listopadu. Výroba o tři procenta zaostává za loňskou. Oproti předkrizovému roku 2019 je pokles ještě větší.
                                  25:35
                                  Sovětské retrodresy k oslavě ruského hokeje
                                    Kontroverze kolem 75. výročí ruského hokeje. Hráči sborné nastupovali na domácím turnaji v retrodresech. Ke včerejšímu poslednímu utkání proti Finsku, které má se Sovětským svazem pohnutou historii, měli sadu s nápisem SSSR v azbuce na hrudi.
                                    26:13
                                    Prodej a kontroly na stáncích s kapry
                                      Do Vánoc zbývají jen čtyři dny. Na třeboňských sádkách vrcholí nakládka ryb. Největší český producent dodá na evropský trh 2200 tun kaprů - z toho čtyři sta tun rozvezou auta k tuzemským obchodníkům a spotřebitelům.
                                      28:58
                                      Zájem o očkování dětí
                                        Pátá vakcína proti covidu19. Evropská komise dnes schválila využití látky od firmy Novavax pro očkování dospělých. České ministerstvo zdravotnictví prozatím objednalo 370 tisíc dávek.
                                        32:08
                                        Vakcína Novavax v Evropě
                                          V zemích evropské unie se bude moct používat další už pátá vakcína proti covidu-19. Konkrétně půjde o vakcínu americké firmy Novavax.
                                          33:50
                                          Rok od očkování v Česku
                                            Proti covidu-19 se v Česku začalo očkovat téměř přesně před rokem. Jako první byla k dispozici vakcína od společností Pfizer a BioNTech.
                                            36:00
                                            Spojení Monety Money Bank s PPF
                                              Moneta Money Bank se spojí s bankovní částí skupiny PPF - kam patří třeba Air Bank nebo český a slovenský Home Credit. Rozhodly o tom hlasy více než tří čtvrtin akcionářů na dnešní valné hromadě. Transakci za skoro 26 miliard ještě musí schválit regulátoři.
                                              37:15
                                              Peníze na jídlo pro seniory
                                                Jídlo na celý den za 170 korun – do takového limitu se musí vejít české domovy pro seniory. Částka na snídani, oběd, večeři a dva svačiny se nezvyšovala posledních osm let. Jenže potraviny zdražují a mnohé domovy nevycházejí.
                                                39:20
                                                Rusko vyhostí německé diplomaty
                                                  Rusko vyhostí dva německé diplomaty. Reaguje tak na stejný krok Německa. Dva členy ruského diplomatického sboru Berlín vypověděl minulý týden na základě verdiktu německého soudu – podle něj ruský občan Vadim Krasikov před dvěma lety zavraždil na objednávku Moskvy gruzínského Čečence.
                                                  39:43
                                                  Francouzské problémy s falešnými covid pasy
                                                    Ve Francii prudce roste počet nových případů koronaviru, v průměru kolem padesáti tisíc denně. Šíření nákazy je jedno z nejrychlejších v Evropě. Pro zdravotníky platí nově povinnost třetí dávky vakcíny.
                                                    42:01
                                                    Za levným benzinem do Polska
                                                      Levnější pohonné hmoty v Polsku. Lidé z pohraničí, kteří jezdí kvůli nižším cenám tankovat benzín nebo naftu do Polska, ode dneška ušetří ještě o něco víc. Polská vláda totiž v reakci na tamní inflaci snížila na pět měsíců daň na pohonné hmoty.
                                                      42:36
                                                      Bezvládí v Libanonu
                                                        Ekonomická a politická krize v Libanonu nekončí. Vláda už se dva měsíce nesešla a zemi sužují výpadky zásobování i propad místní měny.
                                                        45:05
                                                        Demonstrace před ČT
                                                          Před budovou České televize v podvečer protestovali odpůrci protiepidemických opatření. Iniciativa Otevřeme Česko - Chcípl pes svolala demonstraci jak uvedla: za svobodu slova a vyvážené informace o covidové krizi.
                                                          45:23
                                                          Pcheng Šuaj v prvním video rozhovoru pro média
                                                            Tenistka Pcheng Šuej popřela, že ji sexuálně napadl bývalý významný představitel čínského politbyra. Bylo to v prvním rozhovoru pro média od vypuknutí kauzy začátkem listopadu.
                                                            45:51
                                                            Spor o nové běžecké tratě
                                                              Vojenské lesy plánují v Chráněné krajinné oblasti Brdy desítky kilometrů běžeckých tras. Představili už i jejich mapu. Obsluhovat je bude město Příbram a obec Strašice.
                                                              47:46
                                                              Měnová krize v Turecku
                                                                Turecko zažívá nejhorší měnovou krizi za poslední čtvrtstoletí. Tamní lira jen za poslední měsíc ztratila třetinu hodnoty. Prezident Erdogan ignoruje kritiku své politiky nízkých úroků během vysoké inflace.
                                                                50:10
                                                                Podstav řidičů linkových autobusů
                                                                  Ústeckém kraji hlásí problém s nedostatkem řidičů linkových autobusů i další regiony. Zhruba 30 spojů dnes nevyjelo na Pardubicku, deset pak na Českolipsku. Důvodem je vysoká nemocnost řidičů, další jsou v izolaci nebo karanténě.
                                                                  50:56
                                                                  Encyklopedie akčního filmu
                                                                    Chuck Norris, který zpívá Ivanu Martinu Jirousovi, nebo Lara Croft coby přemožitelka agentů STB. K nečekaným historickým setkáním dochází v nové inscenaci s názvem Encyklopedie akčního filmu. Sci-fi komedii o svobodných lidech v nesvobodné době uvádí v premiéře pražské Divadlo pod Palmovkou.
                                                                    Přehrát celé video
                                                                    Stopáž55 minut
                                                                    Další díl
                                                                    21. prosince 2021

                                                                    Přehled dílů

                                                                    Stopáž54 minut

                                                                    29. dubna

                                                                    Headlines — Případ výbuchů skladů v muničním areálu ve Vrběticích — Objasnění vrbětických explozí — Časová osa událostí ve Vrběticích — Kauza výbuchů ve Vrběticích — Situace na ukrajinských bojištích — Stavba Gigafactory u Dolní Lutyně — Nárůst počtu nakažených černým kašlem — Německý prezident v Česku — Sousoší svatého Vojtěcha, Radima a Radly — Obavy o zatykač na izraelské politické a vojenské špičky — Finanční pomoc pro ovocnáře — Poškozená úroda mrazy — Zrušení dětských nebo interních lůžkových oddělení — Kauza kolem společnosti J.O. Investment — Okradený našel lupiče — Varování před nebezpečím požárů — Platba za využívání internetu — Sdílení osobních údajů na internetu — Jak smazat internetovou stopu — Soud s organizací Říšští občané v Německu — Zadržení Gerarda Depardieu — Víc cyklistů na stezkách i silnicích — NKÚ o Národní sportovní agentuře — Ministr Hladík na Křivoklátsku — Daň z tichého vína — Anonymizace soudních rozhodnut — Novým primátorem Mladé Boleslavi se stal Jiří Bouška — Britsko-irský spor o migranty ze Rwandy — Mezinárodní den tance — Opravy tramvajové tratě v centru Prahy — 110 let od narození Bohumila Hrabala

                                                                    29. 4. 2024 na ČT1
                                                                    Stopáž54 minut

                                                                    29. dubna

                                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                    29. 4. 2024 na ČT24
                                                                    Stopáž49 minut

                                                                    28. dubna

                                                                    Spotřební daň z nápojů s vysokým obsahem cukru — Zdanění slazených nápojů — Výnos spotřebních daní — Operace v Rafahu — Válka na Ukrajině — Právo spotřebitele na opravu — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Změny v pražské MHD — Vláda o důchodové reformě — Zatčení novinářů v Rusku — Detektivní minisérie Vedlejší produkt — Končíčí čeští europoslanci — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Sokolníci pomáhají pacientům — Soudy bez laických přísedících — Počasí v Česku opět ovlivnil prach ze Sahary — Problémy kvůli suchu — Výpadky léků pokračují — Dostupnost a ceny léků v Česku — Doručování léků na předpis — Počet lékáren v ČR — Lékárny v obcích — Vzpomínka na masakr v Javoříčku — Zájem cizinců o české občanství — Mráz na francouzských vinicích — Ochrana relikviáře svatého Maura — Trauma v životě českých dětí — Zásahem policie skončil včerejší pražský Majáles — Tisíce pstruhů do krkonošských řek — 680 let od povýšení pražského biskupství na arcibiskupství — Záchrana šlechtického sídla v Uherčicích

                                                                    28. 4. 2024 na ČT1
                                                                    Stopáž49 minut

                                                                    28. dubna

                                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                    28. 4. 2024 na ČT24
                                                                    Stopáž49 minut

                                                                    27. dubna

                                                                    Nejméně vymáhaných dluhů za posledních osm let — Počet exekucí klesá — Zahájené exekuce — Ruské útoky na Ukrajinu — Jednání o míru s Hamásem — Neaktivní datové schránky živnostníků — Prestižní označení pro krajinu u Plas — Nové vedení České obce Sokolské — Zemřel historik Robert Kvaček — Ničivá tornáda v USA — Smrt Alexeje Navalného — Hokejová výstava "Na led!" — Vzpomínka na zavražděné obyvatele Zákřova — Vyšší platby za sociální služby — Spotřeba tepla v končící topné sezóně — Dražba býků plemene Angus — Čeští studenti v USA — Volné šíření filmů — Zákaz předjíždění pro kamiony na D1 — Sčítání škod po vlně mrazů nekončí — Škody na zahrádkách — Předpověď počasí — Likvidace škůdců na rostlinách — Výroba stíhaček F-35 v italském Cameri — Projekt na podporu aktivních lidí v Česku — Setkání veteránů — Kastrace jako podmínka ke změně pohlaví — Český rekord v počtu psů — Kytara jako investice

                                                                    27. 4. 2024 na ČT1
                                                                    Stopáž49 minut

                                                                    27. dubna

                                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                    27. 4. 2024 na ČT24
                                                                    Stopáž54 minut

                                                                    26. dubna

                                                                    Investice v Česku — Nové investice a zisky obcí — Investice dojednadné přes CzechInvest — Zbraně pro Ukrajinu — Nový mobilizační zákon na Ukrajině — Ministr zahraničí v Maďarsku — Škody ve vinohradech — Doživotí pro Jiřího Dvořáka — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Policejní zásah v MS kraji — Antony Blinken v Číně — TikTok v USA — Film inspirovaný příběhem sériového vraha — Neshody na legalizaci konopí — Krádeže vzácných knižních originálů — Požár na Vinohradech — Sníh na horách — Stav českých lesů — Lesy podle druhu vlastníctví — Dřevokazné houby — Energetická výstavba v lesích — Další protestní akce českých zemědělců — Nebezpečná nákaza meningokovou bakterií — Kauza možných úplatků od proruské sítě — Propalestinské blokády univerzit — 79. výročí konce 2. světové války — 20 let v EU — Výcvik elitních policistů — Mělník a okolí zaplaví hlasitá hudba — 70 let od prvních solárních článků — Problémy s pouliční prostitucí v Karviné — Dražba vzácné sbírky mincí — Dragon e4

                                                                    26. 4. 2024 na ČT1
                                                                    Stopáž55 minut

                                                                    26. dubna

                                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                    26. 4. 2024 na ČT24
                                                                    Stopáž55 minut

                                                                    25. dubna

                                                                    Ministryně pro vědu a výzkum končí — Ministryně Langšádlová podala demisi — Reakce vědecké sféry — Změny ve vládě Petra Fialy — Demise ministryně Langšádlové — Škody na úrodě — Zničená úroda ovoce po mrazech — Předpověď počasí — Škody po mrazech v Evropě — Nákaza černým kašlem v Česku — Plovoucí molo u břehu Gazy — Válka na Ukrajině — Obvinění policisty — Audiokniha roku 2023 — Jednání opozice s vládou — Evropská komise o změnách v RTVS — Průměrné ceny pohonných hmot — Nehoda v Moulin Rouge — Kontroly celníků v Mělníku — Zálohování plastových obalů — Plastové lahve — Neoddělitelná víčka na PET lahvích — Státní podpora stavebního spoření — Rozvoj ČR po vstupu do Evropské unie — Kauza Weinstein — Stávka leteckých dispečerů ve Francii — Motiv masového vraha z FF UK — Noční vycházky v metru — Šest studentek kutnohorské střední školy skončilo v péči lékařů — Zisky železničních dopravců — Zpoplatněné Benátky — Začala Flora Olomouc — Digitální podoba sv. Vojtěcha

                                                                    25. 4. 2024 na ČT1
                                                                    Stopáž54 minut

                                                                    25. dubna

                                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                    25. 4. 2024 na ČT24

                                                                    Události na sociálních sítích

                                                                    Napište nám