44 minut

18. listopadu 2018

Část: Francouzský prezident v Německu

Obsah dílu

Hlasování o nedůvěře vládě — Strategie před hlasováním o nedůvěře — Hlasování o nedůvěře vládě v minulých letech — Ohlasy politiků na protesty 17. listopadu — Pořad Newsroom ČT24 o kauze premiérova syna — Dlouhé čekání na déšť — Blokáda silnic ve Francii kvůli zdražování paliv — Komplikace v dopravě kvůli mrazu a sněhu — Více peněz na obranu — Francouzský prezident v Německu — Nový guvernér Floridy — Příčiny oslabování domácí měny — Prognóza vývoje kurzu koruny vůči euru — Požár v chomutovské třídírně odpadu — 60 let od československého úspěchu na Expu — Nové projednání kauzy Opencard — Statistiky dopravních nehod — Varování i další postup v SMS — Vlaky stály kvůli závadě na trakčním vedení — Výsledek hospodaření českých bank — Tragédie při honu kvůli neopatrnosti — Fenomén štědrovečerních pohádek — Nejsledovanější vánoční pohádky — Pohádky v česko-slovenské režii — Proočkovanost u dětí klesá — Vyzvednutí nalezené ponorky — Izrael – velmoc supertechnologií — Pád balonu na festivalu v Myanmaru — Koncert dobré vůle — Noclehárny připravené na nápor lidí bez domova

Části dílu

00:36
Hlasování o nedůvěře vládě
    Menšinovou vládu hnutí ANO a ČSSD čeká klíčový týden. Poslanecká sněmovna bude rozhodovat o tom, jestli kabinetu vysloví nedůvěru, a to kvůli kauze Čapí hnízdo premiéra Andreje Babiše. Konkrétně kvůli údajnému únosu jeho syna na anektovaný Krym.
    01:26
    Strategie před hlasováním o nedůvěře
      Premiér Andrej Babiš řekl, že nikdy neodstoupí. Kauzu považuje za kampaň namířenou proti své osobě. O strategii před pátečním hlasováním budou politici jednat celý příští týden.
      04:25
      Hlasování o nedůvěře vládě v minulých letech
        V novodobé české historii opozice aktivně vyslovila nedůvěru vládě jen jednou. 24. března 2009 se podařilo opoziční ČSSD vedené Jiřím Paroubkem svrhnout vládu Mirka Topolánka. Sociálním demokratům tehdy pomohli komunisté a někteří koaliční poslanci.
        05:31
        Ohlasy politiků na protesty 17. listopadu
          Včerejší protesty v ulicích proti premiérovi označil místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek za snahu skupiny lidí přisvojit si 17. listopad. Odpůrci Andreje Babiše zaplnili pražské Staroměstské náměstí a setkávali se i jinde.
          07:09
          Pořad Newsroom ČT24 o kauze premiérova syna
            Kauze, kterou řeší politici, se bude věnovat i pořad Newsroom. Kolegové se zajímali o pozadí reportáže Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka o synovi premiéra, včetně etických otázek. Nabídnou také reakci dalších investigativních novinářů.
            07:28
            Dlouhé čekání na déšť
              Rozměry kalifornských požárů jsou zřejmě mnohem tragičtější, než se předpokládalo. Úřady oznámily, že pohřešují víc než 1200 lidí. Potvrzených obětí je zatím 76. Už teď jde o nejhorší katastrofu tohoto druhu v dějinách státu.
              09:39
              Blokáda silnic ve Francii kvůli zdražování paliv
                Blokáda francouzských silnic pokračovala i dnes. Demonstranti bránili v provozu na 150 místech. V sobotu skoro 300 tisíc protestujících zatarasilo čtrnáctkrát víc úseků. Podle úřadů jedna žena zemřela a více než 400 lidí utrpělo zranění.
                10:06
                Komplikace v dopravě kvůli mrazu a sněhu
                  Živý vstup redaktorky Pavlíny Daňkové.
                  11:33
                  Více peněz na obranu
                    Na podpoře zahraničních misí české armády se shodl prezident s ministrem Lubomírem Metnarem. Podle mluvčího Hradu jsou účastníci schůzky zajedno i v tom, že je třeba zvýšit armádní výdaje.
                    11:57
                    Francouzský prezident v Německu
                      Nová výzva francouzského prezidenta k hlubšímu sjednocení Evropy. Emmanuel Macron ji pronesl ve spolkovém sněmu – v den, kdy si Německo připomíná oběti válek. Před setkáním s kancléřkou Angelou Merkelovou také odsoudil nárůst nacionalismu.
                      14:03
                      Nový guvernér Floridy
                        Demokratický kandidát na guvernéra Floridy uznal 11 dní po volbách porážku. Lístky se přepočítávaly potom, co jeho republikánský soupeř vyhrál o 4 desetiny procenta hlasů.
                        14:29
                        Příčiny oslabování domácí měny
                          Nákupy v zahraničí jsou opět dražší – česká měna tento týden oslabila až nad hranici 26 korun za euro. A neposiluje. Oproti očekávání nepomohlo ani to, že Česká národní banka už čtyřikrát za sebou zvýšila úrokové sazby.
                          17:02
                          Prognóza vývoje kurzu koruny vůči euru
                            Tento měsíc vydalo prognózy směnného kurzu hned několik institucí. Podle České národní banky se letos bude euro v průměru prodávat za 25 korun a 60 haléřů. Příští rok za 24,70. A v roce 2020 má česká měna posílit na 24,20.
                            17:31
                            Požár v chomutovské třídírně odpadu
                              3 hodiny bojovalo 9 hasičských jednotek s požárem v areálu chomutovské třídírny odpadu – hořel venku uložený plast a do vzduchu unikly zplodiny. Místním ale žádné riziko nehrozilo. Škoda je podle předběžných odhadů jen malá.
                              17:47
                              60 let od československého úspěchu na Expu
                                V pondělí to bude přesně 60 let od konce světové výstavy v Bruselu. Československo na Expu 58 oslnilo. Získalo Zlatou hvězdu a dalších třináct ocenění. Výstavu si belgické hlavní město připomíná dodnes. Na československé úspěchy ale mezitím zapomnělo.
                                20:50
                                Nové projednání kauzy Opencard
                                  Už na konci prosince musí pražský městský soud znovu projednat kauzu Opencard. Vrchní soud totiž zrušil odsuzující rozsudek nad exprimátorem Hudečkem a bývalými pražskými radními.
                                  23:12
                                  Statistiky dopravních nehod
                                    Letos do poloviny listopadu zemřelo na českých silnicích 495 lidí – to je o 63 více než za stejné období v loňském roce. Pozůstalí si dnes se zástupci ministerstva dopravy a policie oběti dopravních nehod připomněli.
                                    24:02
                                    Varování i další postup v SMS
                                      Po houkání sirén – SMS s návodem, co dělat. Evropský plán, na němž pracují i čeští hasiči. Lidem, kteří se ocitli v okolí havárie nebo útoku, totiž často chybí přesné informace. Takových případů přtom letos v Česku přibylo.
                                      25:59
                                      Vlaky stály kvůli závadě na trakčním vedení
                                        Vlaky v Praze znovu stály – a opět kvůli závadě na trakčním vedení, tentokrát na Masarykově nádraží. Část spojů odbavilo hlavní nádraží a stanice v Holešovicích.
                                        26:17
                                        Výsledek hospodaření českých bank
                                          Trojici největších bank v Česku letos klesá zisk. Od ledna do září vydělaly přes 34 miliard korun. Meziročně o 2 miliardy méně, a to i kvůli rostoucí konkurenci. I tak všichni lídři trhu – Česká spořitelna, ČSOB i Komerční banka – vykázaly shodně zisky.
                                          26:37
                                          Tragédie při honu kvůli neopatrnosti
                                            V noci na dnešek zemřel v nemocnici 62letý myslivec z Tachovska. Při lovu ho zřejmě nešťastnou náhodou postřelil kolega. Střelných poranění myslivců na honech přibývá. Jen středočeští záchranáři vyjíždějí ročně k přibližně deseti případům.
                                            28:46
                                            Fenomén štědrovečerních pohádek
                                              Premiérová štědrovečerní pohádka – tradice, která v České televizi trvá i s letoškem čtvrt století. Má také svá specifika pro režiséry i diváky. Jaká bude ta letošní, prozradila ČT tento týden. Jmenuje se Kouzelník Žito.
                                              31:07
                                              Nejsledovanější vánoční pohádky
                                                A jaké štědrovečerní pohádky České televize v minulosti nejvíce zaujaly? Historicky nejsledovanější za posledních 20 let je druhé pokračování Princezny ze mlejna. Na snímek Zdeňka Trošky se na Vánoce roku 2001 dívaly více než 4 miliony diváků.
                                                32:17
                                                Pohádky v česko-slovenské režii
                                                  Štědrovečerní pohádku vídají diváci tradičně i na Slovensku. I když tam mají trochu jiný vkus, na některých spolupracuje Slovenská televize s Českou. Letošní je už čtvrtá ve společné produkci.
                                                  34:48
                                                  Proočkovanost u dětí klesá
                                                    Epidemiologové, lékaři i ministerstvo zdravotnictví hledají cestu, jak zvrátit trend posledních let – klesající proočkovanost lidí. U nepovinných vakcín je podíl chráněných dětí nízký dlouhodobě, teď ale výrazně klesá počet i u těch povinných.
                                                    36:57
                                                    Vyzvednutí nalezené ponorky
                                                      Argentina nemá podle ministra obrany prostředky na to, aby ze dna Atlantiku vylovila ztracenou ponorku. Námořnictvo vrak našlo přesně rok a den od chvíle, kdy o sobě 44členná posádka dala naposledy vědět.
                                                      37:14
                                                      Izrael – velmoc supertechnologií
                                                        Zbrojní a bezpečnostní technologie – v současnosti jeden z hlavních vývozních artiklů Izraele. V prostředí začínajících firem se propojuje talent vývojářů se zkušenostmi státu, který dlouhodobě řeší otázku bezpečnosti.
                                                        39:37
                                                        Pád balonu na festivalu v Myanmaru
                                                          Teď dramatické záběry z festivalu horkovzdušných balonů v Myanmaru. Podle tradice jsou naplněné pyrotechnikou, která během stoupání postupně a efektně vybuchuje.
                                                          40:31
                                                          Koncert dobré vůle
                                                            Klavírista Tomáš Kačo jako jedna z hlavních hvězd benefičního koncertu dobré vůle.
                                                            41:02
                                                            Noclehárny připravené na nápor lidí bez domova
                                                              Noclehárny i azylové domy jsou připraveny na zimní režim. Mnohé prošly rekonstrukcí. Armáda spásy připravila v Česku přes dva tisíce lůžek. Zároveň spustila projekt Nocleženka, kdy dárci zaplatí jídlo i přespání lidem bez domova.
                                                              Přehrát celé video
                                                              Stopáž49 minut
                                                              Další díl
                                                              19. listopadu 2018

                                                              Přehled dílů

                                                              Stopáž50 minut

                                                              27. dubna

                                                              27. 4. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž50 minut

                                                              27. dubna

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              27. 4. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž54 minut

                                                              26. dubna

                                                              Investice v Česku — Nové investice a zisky obcí — Investice dojednadné přes CzechInvest — Zbraně pro Ukrajinu — Nový mobilizační zákon na Ukrajině — Ministr zahraničí v Maďarsku — Škody ve vinohradech — Doživotí pro Jiřího Dvořáka — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Policejní zásah v MS kraji — Antony Blinken v Číně — TikTok v USA — Film inspirovaný příběhem sériového vraha — Neshody na legalizaci konopí — Krádeže vzácných knižních originálů — Požár na Vinohradech — Sníh na horách — Stav českých lesů — Lesy podle druhu vlastníctví — Dřevokazné houby — Energetická výstavba v lesích — Další protestní akce českých zemědělců — Nebezpečná nákaza meningokovou bakterií — Kauza možných úplatků od proruské sítě — Pro-palestinské blokády univerzit — 79. výročí konce 2. světové války — 20 let v EU — Výcvik elitních policistů — Mělník a okolí zaplaví hlasitá hudba — 70 let od prvních solárních článků — Problémy s pouliční prostitucí v Karviné — Dražba vzácné sbírky mincí — Dragon e4

                                                              26. 4. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              26. dubna

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              26. 4. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              25. dubna

                                                              Ministryně pro vědu a výzkum končí — Ministryně Langšádlová podala demisi — Reakce vědecké sféry — Změny ve vládě Petra Fialy — Demise ministryně Langšádlové — Škody na úrodě — Zničená úroda ovoce po mrazech — Předpověď počasí — Škody po mrazech v Evropě — Nákaza černým kašlem v Česku — Plovoucí molo u břehu Gazy — Válka na Ukrajině — Obvinění policisty — Audiokniha roku 2023 — Jednání opozice s vládou — Evropská komise o změnách v RTVS — Průměrné ceny pohonných hmot — Nehoda v Moulin Rouge — Kontroly celníků v Mělníku — Zálohování plastových obalů — Plastové lahve — Neoddělitelná víčka na PET lahvích — Státní podpora stavebního spoření — Rozvoj ČR po vstupu do Evropské unie — Kauza Weinstein — Stávka leteckých dispečerů ve Francii — Motiv masového vraha z FF UK — Noční vycházky v metru — Šest studentek kutnohorské střední školy skončilo v péči lékařů — Zisky železničních dopravců — Zpoplatněné Benátky — Začala Flora Olomouc — Digitální podoba sv. Vojtěcha

                                                              25. 4. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              25. dubna

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              25. 4. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž54 minut

                                                              24. dubna

                                                              Jednání tripartity — Růst platů státních zaměstnanců — Návrhy NERV na podporu hospodářstí — Americké peníze pro Ukrajinu, Izrael i Tchaj-wan — Schválená americká pomoc Ukrajině — Petr Bartovský ředitelem Vojenského zpravodajství — Zdražování nemovitostí — Devatenáctiletý trest — Mráz a sníh ohrožuje úrodu — Odvolání hlavní hygieničky — Změny ve slovenských veřejnoprávních médiích — Povinnosti evropských zemědělců — Pražské ptactvo — Jednání o návrhu důchodové reformy — Volební model — Saharský písek nad Řeckem — První sanitka s elektrickým pohonem — Zátah na útočníky na bankovní účty — Útoky na klienty bank — Hlášení podezřelých nákupů zbraní — Nový systém emisních povolenek — Přípravy útoku na Rafah — 20 let Česka v EU — Dotace Evropské unie — Amnesty International o lidských právech v Česku — Obce sestavují volební komise — Přípravy na hokejové mistrovství — Výuka jaderných inženýrů — KDU-ČSL odsuzuje výstupy Cyrila Svobody — Debata o korespondenční volbě — Nový pohled na historii Avarů — Opravené mosty u Kfel — Skautský den — Leonard Slatkin v Obecním domě

                                                              24. 4. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              24. dubna

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              24. 4. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              23. dubna

                                                              Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                                              23. 4. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              23. dubna

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              23. 4. 2024 na ČT24

                                                              Události na sociálních sítích

                                                              Napište nám