49 minut

26. září 2016

Část: Potíže rodičovské ubytovny

Obsah dílu

Setkání vlád ČR a SR — Zasedání vlád ČR a SR — Sociální odvody podle počtu dětí? — Televizní debata amerických prezidentských kandidátů — Změny pro zadavatele i uchazeče o veřejnou zakázku — Výroba letadel L-410 — U Vnorov vykolejila další lokomotiva — Rušení uprchlického tábora — Německá televize žaluje tureckou vládu — Slovanská epopej míří do Asie — Sněmovní vyšetřování policejní reorganizace — Soud s podezřelým z vraždy Čecha v Londýně — Tragická nehoda na Novojičínsku — Dotace brání vysidlování obcí — Potíže rodičovské ubytovny — Rodiče v nemocnicích s dětmi — Obžaloby z šikany učitelky — Předvolební debaty České televize — Soud o extremistech a propagaci neonacismu — Narušované příměří v Sýrii — Vazebně stíhaní — Konec těžby v dolu Paskov — Podpora malých studijních oborů — Robotické rehabilitační pomůcky

Části dílu

00:37
Setkání vlád ČR a SR
    05:22
    Zasedání vlád ČR a SR
      Živý vstup zpravodaje Lukáše Mathého.
      07:40
      Sociální odvody podle počtu dětí?
        Koalice se před volbami pře o sociální odvody pěti milionů Čechů. Ministryně práce Michaela Marksová se chystá během příštího měsíce předložit na vládu revoluční návrh, podle kterého by lidé platili sociální pojištění podle počtu dětí.
        10:18
        Televizní debata amerických prezidentských kandidátů
          Živý vstup zpravodaje Martina Řezníčka.
          12:53
          Změny pro zadavatele i uchazeče o veřejnou zakázku
            Od začátku října, tedy už za pár dní, začne platit nový zákon o zadávání veřejných zakázek. Zadavatelé podle něj budou moci vyloučit nespolehlivé uchazeče a při volbě vítěze se taky nebudou muset orientovat podle nejnižší ceny.
            14:37
            Výroba letadel L-410
              15:42
              U Vnorov vykolejila další lokomotiva
                17:15
                Rušení uprchlického tábora
                  Nechvalně proslulý uprchlický tábor Džungle na severu Francie bude do konce roku definitivně uzavřený. Přímo v Calais to prohlásil prezident François Hollande během své dlouho očekávané návštěvy.
                  19:28
                  Německá televize žaluje tureckou vládu
                    Televize Deutsche Welle zažalovala tureckou vládu. Požaduje po ní záznam rozhovoru s tureckým ministrem mládeže a sportu. Interview natočil jeden z redaktorů německé TV v Istanbulu, ministerští úředníci mu jej ale při odchodu z ministerstva odebrali.
                    19:48
                    Slovanská epopej míří do Asie
                      Slovanská epopej zamíří do Asie na jaře příštího roku. Cyklus obrazů Alfonse Muchy se bude nejprve vystavovat v Japonsku, pak se přesune do Číny. Galerie hlavního města ještě pracuje na definitivní verzi smlouvy o zapůjčení.
                      22:20
                      Sněmovní vyšetřování policejní reorganizace
                        Poslanecká komise k reorganizaci policie sněmovně výsledky své práce do konce října nepředloží. Plánuje totiž vyslechnout některé svědky ještě jednou. Její předseda - Pavel Blažek - proto žádá sněmovnu o prodloužení termínu do konce roku.
                        24:50
                        Soud s podezřelým z vraždy Čecha v Londýně
                          Před londýnským soudem dnes stanul Raymond Sculley, obviněný z vraždy Čecha Zdeňka M. Další dva zadržení ve věku 19 a 16 let jsou na svobodě na kauci.
                          25:52
                          Tragická nehoda na Novojičínsku
                            Nákladní auto nabouralo techniku silničářů a zablokovalo dálnici. Tenhle scénář je v Česku v posledních letech stále častější - a jenom za dnešek se dokonce staly hned dvě takové nehody.
                            27:53
                            Dotace brání vysidlování obcí
                              Úbytek obyvatel – strašák, kterého se bojí snad všechna menší města a vesnice v pohraničí. Krkonošská Svoboda nad Úpou je ale výjimka. Udržet lidi v regionu ale stojí peníze - ročně desítky milionů. Ty město bere třeba z evropských dotací.
                              30:09
                              Potíže rodičovské ubytovny
                                Skončí po více než dvaceti letech provozu ubytovna pro rodiny nemocných dětí v areálu nemocnice Motol? Ani dnešní jednání nepřineslo jednoznačnou odpověď.
                                32:55
                                Rodiče v nemocnicích s dětmi
                                  Být jako doprovod se svým dítětem v nemocnici rodičům umožňuje zákon. Ten už ale neříká, jak a kde mají být ubytováni, ani za jakých podmínek.
                                  35:02
                                  Obžaloby z šikany učitelky
                                    Šikanou učitelky střední školy v Praze Na Třebešíně se bude zabývat soud - státní zastupitelství obžalovalo trojici nezletilých mladíků z omezování osobní svobody a výtržnictví.
                                    35:23
                                    Předvolební debaty České televize
                                      Živý vstup Daniely Písařovicové.
                                      36:17
                                      Soud o extremistech a propagaci neonacismu
                                        Po šesti letech projednávání se soud se členy zrušené Dělnické strany rozjíždí znovu od začátku. Jsou obvinění z propagace neonacismu nebo pořádání neonacistických akcí, pravomocný rozsudek ale dosud nepadl.
                                        37:25
                                        Narušované příměří v Sýrii
                                          Na zemi boje, jaké ani těžce zkoušená Sýrie už dlouho nezažila. A mezi světovými diplomaty v Radě bezpečnosti nezvykle emotivní debata. Ofenzíva vládních vojsk s ruskou podporou v syrském Aleppu pokračuje.
                                          39:40
                                          Vazebně stíhaní
                                            42:21
                                            Konec těžby v dolu Paskov
                                              Důl Paskov na Frýdecko-Místecku se neuzavře dřív než prvního května 2017. Po dnešním jednání v Ostravě to řekli zástupci tripartity. Dřívějšímu ukončení provozu brání splnění legislativních požadavků.
                                              42:40
                                              Podpora malých studijních oborů
                                                Stát podpořil malé obory na českých vysokých školách. Mimořádnou dotaci deset milionů korun si rozdělily tři univerzity: Karlova, Masarykova a Palackého. Peníze půjdou třeba na obor arabistika.
                                                45:01
                                                Robotické rehabilitační pomůcky
                                                  Robotické pomůcky se stále víc uplatňují v rehabilitaci. Ve spolupráci s vědci z ČVUT teď vzniká přístroj, který má lidi s poraněním míchy učit znovu se hýbat.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž48 minut
                                                  Další díl
                                                  27. září 2016

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž54 minut

                                                  29. dubna

                                                  Headlines — Případ výbuchů skladů v muničním areálu ve Vrběticích — Objasnění vrbětických explozí — Časová osa událostí ve Vrběticích — Kauza výbuchů ve Vrběticích — Situace na ukrajinských bojištích — Stavba Gigafactory u Dolní Lutyně — Nárůst počtu nakažených černým kašlem — Německý prezident v Česku — Sousoší svatého Vojtěcha, Radima a Radly — Obavy o zatykač na izraelské politické a vojenské špičky — Finanční pomoc pro ovocnáře — Poškozená úroda mrazy — Zrušení dětských nebo interních lůžkových oddělení — Kauza kolem společnosti J.O. Investment — Okradený našel lupiče — Varování před nebezpečím požárů — Platba za využívání internetu — Sdílení osobních údajů na internetu — Jak smazat internetovou stopu — Soud s organizací Říšští občané v Německu — Zadržení Gerarda Depardieu — Víc cyklistů na stezkách i silnicích — NKÚ o Národní sportovní agentuře — Ministr Hladík na Křivoklátsku — Daň z tichého vína — Anonymizace soudních rozhodnut — Novým primátorem Mladé Boleslavi se stal Jiří Bouška — Britsko-irský spor o migranty ze Rwandy — Mezinárodní den tance — Opravy tramvajové tratě v centru Prahy — 110 let od narození Bohumila Hrabala

                                                  29. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  29. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  29. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž49 minut

                                                  28. dubna

                                                  Spotřební daň z nápojů s vysokým obsahem cukru — Zdanění slazených nápojů — Výnos spotřebních daní — Operace v Rafahu — Válka na Ukrajině — Právo spotřebitele na opravu — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Změny v pražské MHD — Vláda o důchodové reformě — Zatčení novinářů v Rusku — Detektivní minisérie Vedlejší produkt — Končíčí čeští europoslanci — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Sokolníci pomáhají pacientům — Soudy bez laických přísedících — Počasí v Česku opět ovlivnil prach ze Sahary — Problémy kvůli suchu — Výpadky léků pokračují — Dostupnost a ceny léků v Česku — Doručování léků na předpis — Počet lékáren v ČR — Lékárny v obcích — Vzpomínka na masakr v Javoříčku — Zájem cizinců o české občanství — Mráz na francouzských vinicích — Ochrana relikviáře svatého Maura — Trauma v životě českých dětí — Zásahem policie skončil včerejší pražský Majáles — Tisíce pstruhů do krkonošských řek — 680 let od povýšení pražského biskupství na arcibiskupství — Záchrana šlechtického sídla v Uherčicích

                                                  28. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž49 minut

                                                  28. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  28. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž49 minut

                                                  27. dubna

                                                  Nejméně vymáhaných dluhů za posledních osm let — Počet exekucí klesá — Zahájené exekuce — Ruské útoky na Ukrajinu — Jednání o míru s Hamásem — Neaktivní datové schránky živnostníků — Prestižní označení pro krajinu u Plas — Nové vedení České obce Sokolské — Zemřel historik Robert Kvaček — Ničivá tornáda v USA — Smrt Alexeje Navalného — Hokejová výstava "Na led!" — Vzpomínka na zavražděné obyvatele Zákřova — Vyšší platby za sociální služby — Spotřeba tepla v končící topné sezóně — Dražba býků plemene Angus — Čeští studenti v USA — Volné šíření filmů — Zákaz předjíždění pro kamiony na D1 — Sčítání škod po vlně mrazů nekončí — Škody na zahrádkách — Předpověď počasí — Likvidace škůdců na rostlinách — Výroba stíhaček F-35 v italském Cameri — Projekt na podporu aktivních lidí v Česku — Setkání veteránů — Kastrace jako podmínka ke změně pohlaví — Český rekord v počtu psů — Kytara jako investice

                                                  27. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž49 minut

                                                  27. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  27. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  26. dubna

                                                  Investice v Česku — Nové investice a zisky obcí — Investice dojednadné přes CzechInvest — Zbraně pro Ukrajinu — Nový mobilizační zákon na Ukrajině — Ministr zahraničí v Maďarsku — Škody ve vinohradech — Doživotí pro Jiřího Dvořáka — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Policejní zásah v MS kraji — Antony Blinken v Číně — TikTok v USA — Film inspirovaný příběhem sériového vraha — Neshody na legalizaci konopí — Krádeže vzácných knižních originálů — Požár na Vinohradech — Sníh na horách — Stav českých lesů — Lesy podle druhu vlastníctví — Dřevokazné houby — Energetická výstavba v lesích — Další protestní akce českých zemědělců — Nebezpečná nákaza meningokovou bakterií — Kauza možných úplatků od proruské sítě — Propalestinské blokády univerzit — 79. výročí konce 2. světové války — 20 let v EU — Výcvik elitních policistů — Mělník a okolí zaplaví hlasitá hudba — 70 let od prvních solárních článků — Problémy s pouliční prostitucí v Karviné — Dražba vzácné sbírky mincí — Dragon e4

                                                  26. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  26. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  26. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  25. dubna

                                                  Ministryně pro vědu a výzkum končí — Ministryně Langšádlová podala demisi — Reakce vědecké sféry — Změny ve vládě Petra Fialy — Demise ministryně Langšádlové — Škody na úrodě — Zničená úroda ovoce po mrazech — Předpověď počasí — Škody po mrazech v Evropě — Nákaza černým kašlem v Česku — Plovoucí molo u břehu Gazy — Válka na Ukrajině — Obvinění policisty — Audiokniha roku 2023 — Jednání opozice s vládou — Evropská komise o změnách v RTVS — Průměrné ceny pohonných hmot — Nehoda v Moulin Rouge — Kontroly celníků v Mělníku — Zálohování plastových obalů — Plastové lahve — Neoddělitelná víčka na PET lahvích — Státní podpora stavebního spoření — Rozvoj ČR po vstupu do Evropské unie — Kauza Weinstein — Stávka leteckých dispečerů ve Francii — Motiv masového vraha z FF UK — Noční vycházky v metru — Šest studentek kutnohorské střední školy skončilo v péči lékařů — Zisky železničních dopravců — Zpoplatněné Benátky — Začala Flora Olomouc — Digitální podoba sv. Vojtěcha

                                                  25. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  25. 4. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám