47 minut

16. května 2016

Část: Zbraně pro libyjskou armádu

Obsah dílu

Hádky o zdravotnictví — Peníze ve zdravotnictví — Radikálové v belgické armádě — Migrace podle OSN — Kritika za výroky o uprchlících — Kauza dieselgate v Česku — Noví členové bankovní rady ČNB — Premiér Sobotka o konci těžby uranu na Vysočině — Zbraně pro libyjskou armádu — Stalinova socha zpět na Letné — Vyšetřování uvnitř policie — Vězení pro bývalého policistu — Nižší poplatky díky třídění odpadu — Přerušení trestu Romana Janouška — Porod doma nebo v nemocnici? — Lákání investorů do Česka — Práce po mateřské dovolené — Rozpad brněnské koalice — Francouzské odškodnění pro oběti holocaustu — Zabavený kokain v Kolumbii — Častější úklid silnic vyčistí i vzduch — 100 let dohody přepisující mapu Blízkého východu — Oslavy narozenin Alžběty II. — Svatojánské slavnosti Navalis

Části dílu

00:37
Hádky o zdravotnictví
    Boj o nemocnice a o to, kolik budou zdravotníci brát, se mezi koaličními politiky rozhořel naplno. Premiér, ministr zdravotnictví i ministr financí navštěvují nemocnice. Slibují růst platů o deset procent.
    05:14
    Peníze ve zdravotnictví
      Hostem Událostí je šéf lékařské komory Milan Kubek.
      07:58
      Radikálové v belgické armádě
        Belgická armáda podezírá 60 svých vojáků, že mají myšlení islámských extremistů. Zjistila to na základě prověřování vojenského zpravodajství. Belgická armáda hraje stále větší roli v belgickém království.
        10:32
        Migrace podle OSN
          Vracení migrantů nefunguje, varuje OSN. Podle světové organizace by mělo nejpostiženějším státům pomáhat víc zemí, a to penězi i samotným přesídlováním.
          11:09
          Kritika za výroky o uprchlících
            Židovská obec v Praze a Federace židovských obcí v České republice se dnes ohradily proti dvěma projevům, které včera zazněly na Terezínské tryzně. Proslov šéfa Českého svazu bojovníků za svobodu označily kvůli výrokům o uprchlících za xenofobní.
            13:35
            Kauza dieselgate v Česku
              16:36
              Noví členové bankovní rady ČNB
                Prezident Miloš Zeman zítra jmenuje nové členy rady České národní banky. Stanou se jimi ekonom a analytik Vojtěch Benda a Tomáš Nidetzký, který se věnuje hlavně pojišťovnictví.
                16:57
                Premiér Sobotka o konci těžby uranu na Vysočině
                  Živý vstup redaktora Radovana Daňka.
                  18:43
                  Zbraně pro libyjskou armádu
                    Světové velmoci můžou podpořit výjimku z embarga a vyzbrojit libyjskou vládu národní jednoty. Dohodly se na tom při jednání ve Vídni. Zbraně má země použít na boj proti radikálním islamistům.
                    19:01
                    Stalinova socha zpět na Letné
                      Na Letnou se na příštích několik dní vrátí Stalinův pomník. Částečná kopie sochy vznikla pro chystaný film České televize Monstrum. Režisér Viktor Polesný v něm zachycuje tragický osud autora pomníku Otakara Švece.
                      21:49
                      Vyšetřování uvnitř policie
                        Zátah v řadách policie má další oběť. Vedení pražských žalobců odstavilo od všech trestních kauz státní zástupkyni Dagmar Máchovou. Detektivové protimafiánského útvaru minulý týden prohledávali její kancelář.
                        24:21
                        Vězení pro bývalého policistu
                          Bývalý ředitel městské policie ve Šternberku Pavel Pospíšil půjde na čtyři roky do vězení za to, že kradl peníze vybrané z parkovacích automatů. Rozhodl o tom dnes olomoucký okresní soud.
                          25:04
                          Nižší poplatky díky třídění odpadu
                            V řadě měst se blíží termín na zaplacení poplatku za komunální odpad. Poslední dva týdny zbývají třeba v Českých Budějovicích, v Uherském Hradišti nebo v Brně. Tam, díky lepšímu třídění, zaplatí někteří občané méně než loni.
                            27:00
                            Přerušení trestu Romana Janouška
                              Lékařská komise Vězeňské služby navrhla odsouzenému Romanu Janouškovi roční přerušení trestu ze zdravotních důvodů. Definitivně o tom ale rozhodne soud. K tomu teď příslušný návrh míří.
                              27:22
                              Porod doma nebo v nemocnici?
                                Porodní asistentky požadují, aby mohly přivádět děti na svět bez přítomnosti lékařů v porodních domech a aby takový porod hradily zdravotní pojišťovny. Podle ministerstva zdravotnictví je debata na odborné úrovni možná.
                                29:53
                                Lákání investorů do Česka
                                  Česká ekonomika poroste ještě pomaleji, než se očekávalo na začátku roku. Vyplývá to z dat Mezinárodního měnového fondu. Odhad růstu HDP tak klesl z dvou a půl procenta na 2,2. Důvodem je pomalý nástup investic, které do Česka proudí.
                                  33:44
                                  Práce po mateřské dovolené
                                    Nejen nedostatek kvalifikované síly, ale i vyčlenění žen z pracovního trhu je škraloupem tuzemské ekonomiky. Stát podle sociologů dostatečně nemotivuje matky po rodičovské dovolené, aby rychle naskočily do práce.
                                    36:21
                                    Rozpad brněnské koalice
                                      Brněnská koalice dnes po měsíci krize definitivně skončila - lidovci totiž oznámili svoji rezignaci na funkce ve vedení města. Odchází náměstkyně, dva radní a předseda finančního výboru.
                                      37:48
                                      Francouzské odškodnění pro oběti holocaustu
                                        Do konce měsíce se můžou Američané, kteří přežili holocaust, přihlásit u ministerstva zahraničí USA se žádostmi o odškodnění - jde o lidi, které vlaky francouzských státních drah přepravovaly do koncentračních táborů.
                                        39:25
                                        Zabavený kokain v Kolumbii
                                          Osm tun kokainu zabavila kolumbijská policie u hranic s Panamou. Jde o největší množství nalezené drogy. Cena takového množství by se na černém trhu mohla vyšplhat v přepočtu až na 5,7 miliardy korun.
                                          39:45
                                          Častější úklid silnic vyčistí i vzduch
                                            Na cesty v Moravskoslezském kraji vyjely čisticí vozy i dnes. Vybrané silnice tu neuklízí jen dvakrát ročně, jak ukládá zákon, ale šestkrát, aby regionu ulevily od prachu v ovzduší.
                                            41:26
                                            100 let dohody přepisující mapu Blízkého východu
                                              Přesně před sto lety si uprostřed první světové války Británie a Francie rozdělily vliv v Orientu a položily základ dnešních hranic.
                                              43:54
                                              Oslavy narozenin Alžběty II.
                                                Britská královna Alžběta II. pokračuje s oslavami svých 90. narozenin. Tentokrát pro ni rodina uspořádala na panství ve Windsdoru přehlídku koní. Na místo panovnice dorazila v historickém kočáře.
                                                44:10
                                                Svatojánské slavnosti Navalis
                                                  Živý vstup redaktorky Mariany Kopecké.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž47 minut
                                                  Další díl
                                                  17. května 2016

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž50 minut

                                                  5. května

                                                  Headlines — Posun důchodového věku — Reforma penzí — Dopady částí důchodové reformy na veřejné finance — Hamás se přihlásil k raketovému útoku na přehod Kerem Šalom — Demonstrace za návrat izraelských rukojmích — Vláda odvolala velvyslance v Rusku — České zastoupení v Rusku — Výpověď bez udání důvodu — Spor o výpověď bez udání důvodu — Požár ve Frýdku-Místku — Čínský prezident Si Ťin Pching na návštěvě Evropy — Čínské domácnosti se propadly do dluhů — Zemřela herečka Simona Postlerová — Souboj o jaderný tendr — Radnice v Hřensku má nové vedení — Madonna na pláži Copacabana — Pomoc pečujícím rodinám — Nehod na elektrokolech přibývá — Dopravní nehody s koly — Nová cyklostezka kolem Lipna — Zájem o trailovou cyklistiku roste — Protivládní demonstrace v Maďarsku — Uctění památky padlých v Pražském povstání — Vrcholí Slavnosti svobody v Plzni — Likvidace přemnožených nutrií, mývalů a ondater — Pražský maraton ovládli Etiopané — Na sankčním seznamu vůči Rusku bude i Voice of Europe — Ruská propaganda v Lotyšsku — Helena Langšádlová oficiálně končí — Výstava Jaroslava Róny v Trafo Gallery

                                                  5. 5. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž50 minut

                                                  5. května

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  5. 5. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž50 minut

                                                  4. května

                                                  Zrušení pošty v Jindřišské — Prodej nemovitostí České pošty — Hospodaření České pošty — Útok ruských dronů na východě Ukrajiny — Problémy a rizika e-shopů — Vážná nehoda na D1 — Situace na D1 po vážné nehodě — Jednání o navrácení izraelských rukojmí — Khan ovládl londýnské volby — Požár v Tlumačově — Den Hvězdných válek — Daňové slevy na děti — Protipovodňové cvičení — Rok od tragického požáru v Brně — Kampaň před volbami do Evropského parlamentu — Lidská hlava v řece Radbuze — Bilance nového radaru v Liberci — Vyšší ochrana půdy — Spory o nové výstavby v obcích — Spor taxikářů s Uberem — Ruské kyberútoky na Polsko — Propalestinské demonstrace v USA — Krevní testy na Alzheimerovu chorobu — Scholz odsoudil útok na lídra kandidátky saské SPD do EP — Jarní úklid Sprévy — Maraton uzavře centrum Prahy — Slavnosti svobody v Plzni — Na školách chybí místa pro ukrajinské děti

                                                  4. 5. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž50 minut

                                                  4. května

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  4. 5. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  3. května

                                                  Kyberútoky na Česko — Kyberútoky na české instituce — Skupina Fancy Bear — Hrozba kyberútoků — Pavel Tuleja ministrem nebude — Tuleja se vzdal nominace — Populace stárne — Analýza zdravotnictví — Plány Ministerstva zdravotnictví — Stavba D1 u Přerova — Turecko přestalo obchodovat s Izraelem — Izraelští vojáci přijedou do Česka — Cirk La Putyka slaví 15 let — Kovosvit ze Sezimova Ústí podal návrh na moratorium — Ochrana zemědělského půdního fondu — Start rakety Falcon 9 byl viditelný i ze Slovenska — Týden do šampionátu v hokeji — Vykolejení vlaku u Klínce — Trasa vykolejeného vlaku — Vyšetřování vykolejeného vlaku — Pavel kritizoval kampaň SPOLU i výroky Babiše — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Ruské stanoviště na Kurilských ostrovech — Macron připustil možnost vyslání vojáků na Ukrajinu — Sněmovna o návykových látkách — Výročí Pražského povstání — Začaly Slavnosti svobody v Plzni — Multikulturalismus na školách ve Velké Británii — Nové nádraží ve Vsetíně — Paradoxní situace v Nigeru — Čínská sonda zamířila na odvrácenou stranu Měsíce — Architektonická soutěž na školku ve Vimperku — Vývoj nového dílu počítačové hry Kingdom Come — Sklizeň sena v Plzeňském kraji

                                                  3. 5. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  3. května

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  3. 5. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  2. května

                                                  Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                                  2. 5. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  2. května

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  2. 5. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž50 minut

                                                  1. května

                                                  Česko slaví 20 let v Evropské unii — 20 let Česka v Evropské unii — Vstup Česka do Evropské unie — Rozšíření Evropské unie — Evropská unie po největším rozšíření — Oslavy výročí vstupu do EU — Ruské útoky na Oděsu — Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu — Protesty v Tbilisi — Tramvaje se vrátily na trať mezi Libercem a Jabloncem — Propad cen elektřiny — Výročí Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě — USA a další země vyzvaly Hamás k propuštění rukojmích — Pomoc z Turecka do Pásma Gazy — Zemřel Miroslav Macek — Zásahy hasičů kvůli čarodějnicím — Nová metoda operace srdce — Začala turistická sezona — Zájem o letní zájezdy — Češi si za letní dovolenou připlatí — ANO zahájilo kampaň do eurovoleb — Policie vyklidila kampus Kolumbijské univerzity — Polská prokuratura vyšetřuje Orlen — Opravy silnic a chodníků po tornádu — Nová čísla a linky MHD v Ústí nad Labem — Den otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou — Otevření Libavé v rámci akce Bílý kámen — Sankce v souvislosti s válkou na Ukrajině — Výstava Tima Burtona v Obcním domě

                                                  1. 5. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž50 minut

                                                  1. května

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  1. 5. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám