49 minut

4. března 2016

Část: Zneužívání tísňových linek

Obsah dílu

Podmínky pro podnikající ministry — Když se nejlevnější nabídka prodraží — Spory o střet zájmů — Jednání o migrační krizi — Rekordní růst české ekonomiky — Konec těžby v OKD? — Kauza šibenic bez trestu? — Následky útoků na civilistech — Jaderné zbraně v KLDR — Cvičení pacientů s roztroušenou sklerózou — Parlamentní volby na Slovensku — Chřipková epidemie na ústupu — Zneužívání tísňových linek — Odchyt uprchlých ibisů — Novou cestou k Pravčické bráně — Vydání hradního majetku církvi — Změny pro návštěvníky — Trumpovi soupeři z vlastních řad — Zadržen bývalý brazilský prezident — Inspekční kontroly předváděcích akcí — Zbytečné dopravní nehody — Mezinárodní dohled nad Burundi — Manuál na městské památníky

Části dílu

00:34
Podmínky pro podnikající ministry
    Poslanci odmítli návrh TOP 09, aby byla účast ve veřejných zakázkách zapovězena všem firmám členů vlády. Záměr neprošel o pět hlasů. Pro omezení ministerského podnikání hlasovali lidovci, sociální demokraté si podporu rozmysleli.
    04:57
    Když se nejlevnější nabídka prodraží
      Dosavadní praxe - zakázka automaticky pro firmu s nejlevnější nabídku. Jednoznačné plus - obce i města dokázaly cenu stlačit dolů. Nejlaciněji ale pokaždé neznamenalo nejkvalitněji. Takovou zkušenost mají například nejznámější moravské lázně.
      05:36
      Spory o střet zájmů
        Hostem Událostí je ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová /ANO/.
        09:40
        Jednání o migrační krizi
          Živý vstup zpravodaje Bohumila Vostala.
          13:03
          Rekordní růst české ekonomiky
            Česká ekonomika loni rostla o 4,3 procenta. Zpřesněný odhad dnes zveřejnili statistici. Meziročně rostlo HDP o celá čtyři procenta, oproti původnímu odhadu se tak číslo zvedlo o desetinu.
            14:48
            Konec těžby v OKD?
              Skončí těžba na Dole Paskov už letos nebo ne? Odpověď hledají horníci ale i členové vlády. Výkonný ředitel OKD totiž o konci těžby mluvil včera v rozhovoru pro firemní týdeník. Dnes ale vyjádření zmírnil.
              16:31
              Kauza šibenic bez trestu?
                Nošení maket šibenic na demonstrace není podle Prahy 1 ani trestný čin ani přestupek. Radnice má za to, že šlo jen o nedbalost. Šibenice na pražské Václavské náměstí přinesl muž loni v červenci.
                17:33
                Následky útoků na civilistech
                  Při vlně teroru na Blízkém východě zemřelo za posledního půl roku 29 Izraelců a 170 Palestinců - dvě třetiny z nich byli útočníci. Při střetech s policií ale utrpěly i desítky nevinných Palestinců, kteří se teď marně dožadují odškodnění.
                  19:49
                  Jaderné zbraně v KLDR
                    Severokorejský vůdce Kim Čong-un nařídil připravit jaderné zbraně na možnost okamžitého použití. Reagoval tak na středeční rezoluci OSN zpřísňující mezinárodní sankce vůči KLDR.
                    20:08
                    Cvičení pacientů s roztroušenou sklerózou
                      Živý vstup redaktorky Ivy Piskalové.
                      23:39
                      Parlamentní volby na Slovensku
                        Na Slovensku se už zítra otevřou volební místnosti. Favoritem parlamentních voleb je vládní strana SMER, na druhé místo průzkumy řadí pravicovou Sieť. Mnoho slovenských voličů ale ztrácí důvěru v zavedená politická uskupení.
                        25:54
                        Chřipková epidemie na ústupu
                          Chřipková epidemie je v Česku na ústupu. Akutních dýchacích onemocnění ubylo ve všech věkových skupinách, u školních dětí ale zatím jen nepatrně.
                          26:23
                          Zneužívání tísňových linek
                            Měly by pomoct, když je život v ohrožení. Místo toho operátoři tísňových linek odpovídají na zbytečné otázky. Případů neubývá, od zneužívání linek nouzového volání lidi neodradí ani pokuty.
                            28:11
                            Odchyt uprchlých ibisů
                              Do pražské zoologické zahrady se vrátila už polovina z 18 uprchlých ibisů skalních - devátého ptáka našli na Žizkově v jedenáctém patře. Ibisové uletěli v úterý z voliéry, kterou zničil mokrý sníh.
                              28:28
                              Novou cestou k Pravčické bráně
                                Dělníci začali stavět novou bezpečnou cestu na Pravčickou bránu. Turisté mířící k unikátní přírodní památce doteď kličkují na silnici mezi auty. Podle správců národního parku je situace už neudržitelná.
                                30:07
                                Vydání hradního majetku církvi
                                  Katolická církev nakonec dostane od prezidentské kanceláře v areálu Pražského hradu: Nové probošství, Jiřský klášter a poněkud překvapivě také Kostel všech svatých.
                                  33:55
                                  Změny pro návštěvníky
                                    Změna majitele Nového probošství a Jiřského kláštera by měla obě budovy častěji otevřít veřejnosti. Klášterní galerie dosud hostila jednu výstavu ročně. Do budoucna by v ní měla být stálá expozice.
                                    36:18
                                    Trumpovi soupeři z vlastních řad
                                      Donald Trump jako nebezpečný prezidentský kandidát – a to nejen pro demokraty, ale i pro vlastní stranu. Jeho republikánští soupeři se do něj ostře opřeli při poslední debatě. Desítky republikánů proti němu sepsaly petici.
                                      38:28
                                      Zadržen bývalý brazilský prezident
                                        Policie v Sao Paulu zadržela bývalého brazilského prezidenta Lula da Silvu v souvislosti s korupčním skandálem kolem státní ropné společnosti Petrobras. V aféře je obviněna řada podnikatelů a politiků vládní strany.
                                        38:47
                                        Inspekční kontroly předváděcích akcí
                                          Čtyři z pěti předváděcích akcí, které loni zkontrolovala Česká obchodní inspekce, nebyly v pořádku. Za neohlášení akce nebo nekalé a agresivní praktiky rozdali inspektoři pokuty za téměř 30 milionů.
                                          40:51
                                          Zbytečné dopravní nehody
                                            Devět chodců jen od začátku roku srazila auta ve Znojmě, jedna žena zemřela. Po příčinách pátrají tamní policie i radnice. Už teď se ale shodují na tom, že hlavním důvodem je neukázněnost řidičů i pěších.
                                            42:40
                                            Mezinárodní dohled nad Burundi
                                              Vysláním zhruba stovky mezinárodních monitorů chtějí OSN a Africká unie uklidnit ostrou politickou krizi ve středoafrickém Burundi. Od loňského léta tam zuří násilnosti, které pozorovatelé přirovnávají k počátku genocidy v sousední Rwandě v 90. letech.
                                              45:27
                                              Manuál na městské památníky
                                                Vyprázdněný kýč, který zrcadlí aroganci elit a neochotu zabývat se minulostí. Zdrcující kritiku před dvěma lety vyvolal pomník československým letcům. Přes odpor památkářů a kunsthistoriků socha na pražském Klárově zůstala.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž45 minut
                                                Další díl
                                                5. března 2016

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž50 minut

                                                5. května

                                                Headlines — Posun důchodového věku — Reforma penzí — Dopady částí důchodové reformy na veřejné finance — Hamás se přihlásil k raketovému útoku na přehod Kerem Šalom — Demonstrace za návrat izraelských rukojmích — Vláda odvolala velvyslance v Rusku — České zastoupení v Rusku — Výpověď bez udání důvodu — Spor o výpověď bez udání důvodu — Požár ve Frýdku-Místku — Čínský prezident Si Ťin Pching na návštěvě Evropy — Čínské domácnosti se propadly do dluhů — Zemřela herečka Simona Postlerová — Souboj o jaderný tendr — Radnice v Hřensku má nové vedení — Madonna na pláži Copacabana — Pomoc pečujícím rodinám — Nehod na elektrokolech přibývá — Dopravní nehody s koly — Nová cyklostezka kolem Lipna — Zájem o trailovou cyklistiku roste — Protivládní demonstrace v Maďarsku — Uctění památky padlých v Pražském povstání — Vrcholí Slavnosti svobody v Plzni — Likvidace přemnožených nutrií, mývalů a ondater — Pražský maraton ovládli Etiopané — Na sankčním seznamu vůči Rusku bude i Voice of Europe — Ruská propaganda v Lotyšsku — Helena Langšádlová oficiálně končí — Výstava Jaroslava Róny v Trafo Gallery

                                                5. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                5. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                5. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž50 minut

                                                4. května

                                                Zrušení pošty v Jindřišské — Prodej nemovitostí České pošty — Hospodaření České pošty — Útok ruských dronů na východě Ukrajiny — Problémy a rizika e-shopů — Vážná nehoda na D1 — Situace na D1 po vážné nehodě — Jednání o navrácení izraelských rukojmí — Khan ovládl londýnské volby — Požár v Tlumačově — Den Hvězdných válek — Daňové slevy na děti — Protipovodňové cvičení — Rok od tragického požáru v Brně — Kampaň před volbami do Evropského parlamentu — Lidská hlava v řece Radbuze — Bilance nového radaru v Liberci — Vyšší ochrana půdy — Spory o nové výstavby v obcích — Spor taxikářů s Uberem — Ruské kyberútoky na Polsko — Propalestinské demonstrace v USA — Krevní testy na Alzheimerovu chorobu — Scholz odsoudil útok na lídra kandidátky saské SPD do EP — Jarní úklid Sprévy — Maraton uzavře centrum Prahy — Slavnosti svobody v Plzni — Na školách chybí místa pro ukrajinské děti

                                                4. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                4. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                4. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                3. května

                                                Kyberútoky na Česko — Kyberútoky na české instituce — Skupina Fancy Bear — Hrozba kyberútoků — Pavel Tuleja ministrem nebude — Tuleja se vzdal nominace — Populace stárne — Analýza zdravotnictví — Plány Ministerstva zdravotnictví — Stavba D1 u Přerova — Turecko přestalo obchodovat s Izraelem — Izraelští vojáci přijedou do Česka — Cirk La Putyka slaví 15 let — Kovosvit ze Sezimova Ústí podal návrh na moratorium — Ochrana zemědělského půdního fondu — Start rakety Falcon 9 byl viditelný i ze Slovenska — Týden do šampionátu v hokeji — Vykolejení vlaku u Klínce — Trasa vykolejeného vlaku — Vyšetřování vykolejeného vlaku — Pavel kritizoval kampaň SPOLU i výroky Babiše — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Ruské stanoviště na Kurilských ostrovech — Macron připustil možnost vyslání vojáků na Ukrajinu — Sněmovna o návykových látkách — Výročí Pražského povstání — Začaly Slavnosti svobody v Plzni — Multikulturalismus na školách ve Velké Británii — Nové nádraží ve Vsetíně — Paradoxní situace v Nigeru — Čínská sonda zamířila na odvrácenou stranu Měsíce — Architektonická soutěž na školku ve Vimperku — Vývoj nového dílu počítačové hry Kingdom Come — Sklizeň sena v Plzeňském kraji

                                                3. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                3. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                3. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                2. května

                                                Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                                2. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                2. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                2. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž50 minut

                                                1. května

                                                Česko slaví 20 let v Evropské unii — 20 let Česka v Evropské unii — Vstup Česka do Evropské unie — Rozšíření Evropské unie — Evropská unie po největším rozšíření — Oslavy výročí vstupu do EU — Ruské útoky na Oděsu — Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu — Protesty v Tbilisi — Tramvaje se vrátily na trať mezi Libercem a Jabloncem — Propad cen elektřiny — Výročí Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě — USA a další země vyzvaly Hamás k propuštění rukojmích — Pomoc z Turecka do Pásma Gazy — Zemřel Miroslav Macek — Zásahy hasičů kvůli čarodějnicím — Nová metoda operace srdce — Začala turistická sezona — Zájem o letní zájezdy — Češi si za letní dovolenou připlatí — ANO zahájilo kampaň do eurovoleb — Policie vyklidila kampus Kolumbijské univerzity — Polská prokuratura vyšetřuje Orlen — Opravy silnic a chodníků po tornádu — Nová čísla a linky MHD v Ústí nad Labem — Den otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou — Otevření Libavé v rámci akce Bílý kámen — Sankce v souvislosti s válkou na Ukrajině — Výstava Tima Burtona v Obcním domě

                                                1. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                1. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                1. 5. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám