45 minut

27. února 2016

Část: Útraty za audio knihy

Obsah dílu

Schůzka prezidenta s premiérem — Naděje na klid ve válečné zóně — Rakouská kritika Česka — Spory o vysokorychlostní internet — Podpora pražské Kliniky — Výluka na železnici — Běženci na Balkánské trase — Andrej Kiska o migrační krizi — Neslavný konec hradeckého Červeného kříže — Francouzské ocenění českého výtvarníka — Oscar pro legendárního skladatele? — Arbitráž kvůli Nové Palmovce — Češi v zahraničních věznicích — Partnerství mezi Prahou a Pekingem — Testování na vzácné nemoci — Tendr na opravu armádních aut — Nové triky zlodějů kol — Maskovaná policejní auta — Mobilní kriminalistická laboratoř — Rekonstrukce tzv. litomyšlského procesu — Rezignace Ramzana Kadyrova? — Rok od vraždy Borise Němcova — Dočasné zmírnění STK — Parlamentní volby v Íránu — Útraty za audio knihy

Části dílu

00:33
Schůzka prezidenta s premiérem
    Prezident na jednání s premiérem v Lánech označil za priority zákon o obecném referendu, prokazování původu majetku a změny v sociálním bydlení. Podle premiéra s tím kabinet počítá, nicméně třeba u referenda se názor Hradu a vlády liší.
    05:05
    Naděje na klid ve válečné zóně
      OSN to nazývá největší nadějí na mír po pěti letech krveprolití. Příměří v Sýrii podle americko-ruského plánu začalo platit o půlnoci. Podle všeho až na drobné incidenty drží.
      06:57
      Rakouská kritika Česka
        Rakouský ministr obrany Hans Peter Doskozil zkritizoval Českou republiku, Slovensko a Maďarsko za postoj k migrační krizi. Podle něj státy čerpají dotace z Evropské unie, ale v případě vážné situace odmítají být solidární s ostatními zeměmi osmadvacítky.
        07:29
        Spory o vysokorychlostní internet
          Vláda řeší další spor. Týká se projektu na rozšíření vysokorychlostního internetu v Česku. Členové sněmovního hospodářského výboru se obrátili na premiéra, aby se za rozjezd projektu zaručil.
          09:56
          Podpora pražské Kliniky
            Stovky lidí dnes prošly pražským Žižkovem, aby vyjádřili svou podporu za zachování Autonomního sociálního centra Klinika. To se má příští týden vystěhovat z budovy bývalé plicní kliniky v Jeseniově ulici.
            11:07
            Výluka na železnici
              Živý vstup redaktorky Moniky Fleischmannové.
              12:46
              Běženci na Balkánské trase
                Řeckem putuje 25 tisíc migrantů - chtějí se dostat na sever země a odtud dál do Evropy. Jenže hraniční přechody s Makedonií jsou uzavřené a už teď u nich uvízlo až 7 tisíc lidí.
                13:16
                Andrej Kiska o migrační krizi
                  Slovenský prezident Andrej Kiska promluvil v rozhovoru pro Českou televizi o migrační krizi. Reagoval například na to, jak útoky v Paříži nebo v Kolíně nad Rýnem změnily jeho názor na pomoc uprchlíkům.
                  15:11
                  Neslavný konec hradeckého Červeného kříže
                    Desítky podvedených seniorů, ztracené miliony a zdravotně postižení, kterým hrozí, že přijdou o střechu nad hlavou - výsledek práce Červeného kříže v Hradci Králové. Dnes mu republiková výkonná rada zrušila registraci.
                    17:11
                    Francouzské ocenění českého výtvarníka
                      První český tvůrce v historii získal francouzského Césara. Cenu tamní filmové akademie - tedy obdobu Českého lva - převzal včera v Paříži výtvarník Martin Kurel za výpravu ke snímku Marguerite.
                      17:27
                      Oscar pro legendárního skladatele?
                        Světoznámý italský skladatel Ennio Morricone získal v Hollywoodu pár desítek hodin před udělováním Oscarů hvězdu na chodníku slávy. Blahopřát mu přišel i režisér Quentin Tarantino.
                        20:13
                        Arbitráž kvůli Nové Palmovce
                          Prahu čeká další arbitráž. A podobně jako tunel Blanka se týká projektu společnosti Metrostav. Firmě se nelíbí, že městská část Praha 8 přestala platit faktury za miliardovou stavbu Nová Palmovka.
                          22:26
                          Češi v zahraničních věznicích
                            Necelá tisícovka Čechů je v zahraničních vězeních. Aktuální čísla získala Česká televize od ministerstva zahraničních věcí. V Česku jsou pak za mřížemi bezmála dvě tisícovky cizinců - především Slováků.
                            24:30
                            Partnerství mezi Prahou a Pekingem
                              24:47
                              Testování na vzácné nemoci
                                29. února - den, který je v kalendáři jenom jednou za čtyři roky, je taky symbolicky dnem vzácných onemocnění. S těmi se rodí čtyři až pět dětí ze sta. Každá z chorob má ale jiné příznaky a průběh.
                                26:59
                                Tendr na opravu armádních aut
                                  Ministerstvo obrany vypsalo soutěž na opravu vojenských pancéřových automobilů Iveco. Úřad předpokládá, že zakázka bude stát do 38 milionů korun. Armáda má k dispozici 120 těchto vozidel a využívá je i v zahraničních operacích.
                                  27:15
                                  Nové triky zlodějů kol
                                    V Česku se za rok ukradne sedm až devět tisíc jízdních kol. I kvůli novým trikům zlodějů. Během pár vteřin dokážou například sebrat kolo ze zamčeného střešního stojanu. Bez poškození zámku.
                                    29:07
                                    Maskovaná policejní auta
                                      Nová policejní auta nemají klasické barvy a v běžném provozu se doslova ztrácejí. To policistům umožňuje zaznamenat a pokutovat především rychlou jízdu, nebezpečné předjíždění či jízdu na červenou.
                                      32:14
                                      Mobilní kriminalistická laboratoř
                                        K novému vybavení patří i mobilní kriminalistické laboratoře. Policie je využije přímo na místě, kde se stal nějaký závažný trestný čin.
                                        33:53
                                        Rekonstrukce tzv. litomyšlského procesu
                                          Už poosmé studenti pražské Právnické fakulty zrekonstruovali politický proces z 50. let. Ve velké porotní síni Vrchního soudu dnes připomněli příběh litomyšlského kněze a rektora Františka Stříteského.
                                          36:04
                                          Rezignace Ramzana Kadyrova?
                                            Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov oznámil, že je připravený rezignovat. Konkrétní důvody tohoto kroku nesdělil. V úřadu měl skončit po devíti letech letos v březnu.
                                            36:20
                                            Rok od vraždy Borise Němcova
                                              Smrt opozičního politika Borise Němcova si v Moskvě připomněly tisíce lidí. Žádaly úřady, aby našly a potrestaly ty, kteří jsou za vraždu Němcova zodpovědní.
                                              38:29
                                              Dočasné zmírnění STK
                                                Ministerstvo dopravy dočasně zmírnilo podmínky pro technické kontroly aut. Chce tím vyřešit zmatky, které vyvolala povinnost testovat i řídicí jednotky v novějších vozech.
                                                40:36
                                                Parlamentní volby v Íránu
                                                  Íránský parlament zřejmě ovládnou reformisté a umírnění konzervativci - vyplývá to z předběžných výsledků včerejších voleb. Liberálnější poslanci by mohli podpořit domácí politiku prezidenta Hasana Rouháního.
                                                  41:00
                                                  Útraty za audio knihy
                                                    82 milionů korun lidé loni utratili za nákup audioknih. Dosud se jejich prodej pouze odhadoval, teď poprvé mají vydavatelé v ruce kompletní výsledky. A ty přinesly i jiná překvapení.
                                                    Přehrát celé video
                                                    Stopáž44 minut
                                                    Další díl
                                                    28. února 2016

                                                    Přehled dílů

                                                    Stopáž50 minut

                                                    4. května

                                                    Headlines — Zrušení pošty v Jindřišské — Prodej nemovitostí České pošty — Hospodaření České pošty — Útok ruských dronů na východě Ukrajiny — Problémy a rizika e-shopů — Vážná nehoda na D1 — Situace na D1 po vážné nehodě — Jednání o navrácení izraelských rukojmí — Khan ovládl londýnské volby — Požár v Tlumačově — Den Hvězdných válek — Daňové slevy na děti — Rok od tragického požáru v Brně — Kampaň před volbami do Evropského parlamentu — Lidská hlava v řece Radbuze — Bilance nového radaru v Liberci — Vyšší ochrana půdy — Spory o nové výstavby v obcích — Spor taxikářů s Uberem — Ruské kyberútoky na Polsko — Propalestinské demonstrace v USA — Krevní testy na Alzheimrovu chorobu — Scholz odsoudil útok na lídra kandidátky saské SPD do EP — Jarní úklid Sprévy — Maraton uzavře centrum Prahy — Slavnosti svobody v Plzni — Na školách chybí místa pro ukrajinské děti

                                                    4. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž50 minut

                                                    4. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    4. 5. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž54 minut

                                                    3. května

                                                    Kyberútoky na Česko — Kyberútoky na české instituce — Skupina Fancy Bear — Hrozba kyberútoků — Pavel Tuleja ministrem nebude — Tuleja se vzdal nominace — Populace stárne — Analýza zdravotnictví — Plány Ministerstva zdravotnictví — Stavba D1 u Přerova — Turecko přestalo obchodovat s Izraelem — Izraelští vojáci přijedou do Česka — Cirk La Putyka slaví 15 let — Kovosvit ze Sezimova Ústí podal návrh na moratorium — Ochrana zemědělského půdního fondu — Start rakety Falcon 9 byl viditelný i ze Slovenska — Týden do šampionátu v hokeji — Vykolejení vlaku u Klínce — Trasa vykolejeného vlaku — Vyšetřování vykolejeného vlaku — Pavel kritizoval kampaň SPOLU i výroky Babiše — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Ruské stanoviště na Kurilských ostrovech — Macron připustil možnost vyslání vojáků na Ukrajinu — Sněmovna o návykových látkách — Výročí Pražského povstání — Začaly Slavnosti svobody v Plzni — Multikulturalismus na školách ve Velké Británii — Nové nádraží ve Vsetíně — Paradoxní situace v Nigeru — Čínská sonda zamířila na odvrácenou stranu Měsíce — Architektonická soutěž na školku ve Vimperku — Vývoj nového dílu počítačové hry Kingdom Come — Sklizeň sena v Plzeňském kraji

                                                    3. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž54 minut

                                                    3. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    3. 5. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž55 minut

                                                    2. května

                                                    Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                                    2. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    2. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    2. 5. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž50 minut

                                                    1. května

                                                    Česko slaví 20 let v Evropské unii — 20 let Česka v Evropské unii — Vstup Česka do Evropské unie — Rozšíření Evropské unie — Evropská unie po největším rozšíření — Oslavy výročí vstupu do EU — Ruské útoky na Oděsu — Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu — Protesty v Tbilisi — Tramvaje se vrátily na trať mezi Libercem a Jabloncem — Propad cen elektřiny — Výročí Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě — USA a další země vyzvaly Hamás k propuštění rukojmích — Pomoc z Turecka do Pásma Gazy — Zemřel Miroslav Macek — Zásahy hasičů kvůli čarodějnicím — Nová metoda operace srdce — Začala turistická sezona — Zájem o letní zájezdy — Češi si za letní dovolenou připlatí — ANO zahájilo kampaň do eurovoleb — Policie vyklidila kampus Kolumbijské univerzity — Polská prokuratura vyšetřuje Orlen — Opravy silnic a chodníků po tornádu — Nová čísla a linky MHD v Ústí nad Labem — Den otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou — Otevření Libavé v rámci akce Bílý kámen — Sankce v souvislosti s válkou na Ukrajině — Výstava Tima Burtona v Obcním domě

                                                    1. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž50 minut

                                                    1. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    1. 5. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž49 minut

                                                    30. dubna

                                                    Důchodová reforma — Reforma penzí — Zvyšování průměrného důchodu — Vláda schválila reformu penzí — Peníze na jaderný blok v Dukovanech — Stavba jaderných reaktorů — Vývoj hrubého domácího produktu — Česko slaví 20 let v EU — Koncert k 20. výročí vstupu ČR do EU — Pavel Tuleja kandidátem na ministra — Pavel Tuleja — Tendr na provoz vlaků — Karel III. se po týdnech vrátil na veřejnost — Kolumbijská univerzita vylučuje protestující studenty — Česko posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím — Stezka na Olšině je znovu otevřená — Pálení čarodějnic — Hasiči varují před rizikem požárů — Požár u Horní Cerekve — Omezení kvůli suchu v Českém Švýcarsku — Největší rizika požárů — Přísnější dohled nad nevládním sektorem na Slovensku — Piráti představili kampaň do Evropských voleb — Pobrexitové kontroly — Dostupnost antikoncepce v Polsku — Střelba v Severní Karolíně — Veřejná koupaliště se chystají na sezónu — ÚOCHB v Bostonu — Sraz českých a moravských zvoníků

                                                    30. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž49 minut

                                                    30. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    30. 4. 2024 na ČT24

                                                    Události na sociálních sítích

                                                    Napište nám