45 minut

30. listopadu 2013

Část: Odznak a nášivka Komando

Obsah dílu

Headlines — Prezidentské milosti — Prezidentské milosti — Pád policejního vrtulníku — První návrhy zákonů — Nový zákon o povinném značení lihu — Zemřela Natalja Gorbaněvská — Zřícení nákladní lanovky — Česká knižní poezie hledá nové čtenáře — Demonstrace na Ukrajině — Odznak a nášivka Komando — Nová daň na pozemky — Dojezdové časy policistů — Začíná advent — Vánoční trhy — Oboustranná operace ušních implantátů — Přemnožená divoká prasata — Terezínská liga — Centrum pro kybernetický výzkum

Části dílu

00:03
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:41
    Prezidentské milosti
      Prezident Miloš Zeman převedl svou pravomoc udělovat a zkoumat milosti na Ministerstvo spravedlnosti. Sám už se chce zabývat pouze milostmi, o které požádali velmi vážně nebo nevyléčitelně nemocní lidé.
      05:09
      Prezidentské milosti
        Hostem je ústavní právník Jiří Hřebejk.
        07:08
        Pád policejního vrtulníku
          Na bar ve skotském Glasgow spadl policejní vrtulník. Zemřela jeho tříčlenná posádka a nejmíň 5 lidí uvnitř budovy. Dalších 14 je ve velmi vážném stavu.
          08:49
          První návrhy zákonů
            Poslanci napříč stranami už předložili do sněmovny první návrhy zákonů. Konkrétně tří protikorupčních norem.
            11:17
            Nový zákon o povinném značení lihu
              Od zítřka platí nový zákon o povinném značení lihu. Pro obchodníky i distributory tvrdého alkoholu zavádí nová pravidla a hlavně povinost platit jednorázovou kauci až pět milionů.
              15:54
              Zemřela Natalja Gorbaněvská
                Zemřela Natalia Gorbaněvská - jedna z osmi statečných, kteří v srpnu 1968 protestovali na Rudém náměstí proti okupaci Československa sovětskou armádou.
                18:59
                Zřícení nákladní lanovky
                  Za zřícení nákladní lanovky, při kterém zemřel muž, může přetržené lano. Při neštěstí u Špindlerova Mlýna na Trutnovsku se vážně zranila jeho žena, v nemocnici skončily i obě děti a jejich příbuzná.
                  20:41
                  Česká knižní poezie hledá nové čtenáře
                    Už popáté jí v tom má pomoct výběr nejlepších českých básní za uplynulý rok. Kniha vychází v těchto dnech a patří mezi nejoblíbenější české básnické sbírky.
                    22:48
                    Demonstrace na Ukrajině
                      Opozice na Ukrajině volá po předčasných volbách. Na zítra svolává velkou demonstraci a organizuje celostátní stávku.
                      24:21
                      Odznak a nášivka Komando
                        7 vojáků dnes symbolicky v kryptě chrámu svatých Cyrila a Metoděje - tedy v místě posledního hrdinského boje účastníků atentátu na Heydricha - dostalo odznak a nášivku Komando.
                        26:44
                        Nová daň na pozemky
                          Prošla sněmovnou. DPH bude muset kupující už od prvního ledna platit i za půdu pod novou stavbou. Ale ani před účinností zákona není jasné, jestli bude spadat do nižší nebo vyšší sazby DPH.
                          28:43
                          Dojezdové časy policistů
                            Jak rychle přijede policie? Obětem přepadení může jít o minuty a o život. To, kdy se člověk v nouzi dočká pomoci, ale policie negarantuje - i když před dvěma roky plánovala, že stanoví dojezdové časy.
                            30:50
                            Začíná advent
                              Do Vánoc zbývají necelé 4 týdny a to znamená, že podle křesťanských tradic začíná advent. Vedle křesťanských zvyků se tradičně na náměstích otevírají vánoční trhy a rozsvěcují stromy.
                              32:38
                              Vánoční trhy
                                Proslulé vánoční trhy začínají i u našich sousedů v Rakousku a v Německu. Tam, i do dalších světových metropolí, jsme se podívali díky našim zpravodajům.
                                36:27
                                Oboustranná operace ušních implantátů
                                  Ve světě běžný zákrok, u nás stále naprostá výjimka - oboustranná operace ušních implantátů, která pacientovi vrátí nejen sluch, ale i schopnost vnímat lépe prostor.
                                  38:35
                                  Přemnožená divoká prasata
                                    Stovky myslivců odstřelovaly v brdských lesech přemnožená divoká prasata. Ta totiž už neúnosně obtěžují lidi z okolních obcí.
                                    40:14
                                    Terezínská liga
                                      V izraelském památníku koncentračního tábora Terezín se konala vzpomínková akce na fotbalisty takzvané Terezínské ligy.
                                      42:26
                                      Centrum pro kybernetický výzkum
                                        V Praze začne brzo růst špičkové centrum pro kybernetický výzkum. Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky bude spadat pod České vysoké učení technické.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž44 minut
                                        Další díl
                                        1. prosince 2013

                                        Přehled dílů

                                        Stopáž55 minut

                                        28. května

                                        28. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž49 minut

                                        28. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        28. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        27. května

                                        Oslavy hokejového zlata — Oslavy na Staroměstském náměstí — Čeští hokejisté jsou mistři světa — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Podpora dostupného bydlení — Údery v Rafahu — Ukrajinci zasáhli Rusům radar — Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem — Dezinformační aktivity z Ruska a Číny — Nové protiruské sankce — Sesuvy půdy na Papui-Nové Guineji — Nákaza černým kašlem — Výročí operace Anthropoid — Zájem o zájezdy do Chorvatska — Krajské, senátní a obecní volby — Soud přerušil případ požáru v Českém Švýcarsku — Čeští hokejisté jsou mistři světa — Atmosféra na šampionátu — Prezident pogratuloval hokejistům — Oslavy hokejových mistrů — Celková sledovanost — Finále mistrovství světa na obrazovkách — Stávka justičního personálu — Emmanuel Macron v Drážďanech — Dominik Feri nastoupil do vězení — Summit představitelů Jižní Koreje, Číny a Japonska — Čeští studenti obsadili ve finále European Money Quiz druhé místo — Demolice mostu v Semilech — Čeští vojáci cvičí v Litvě — Vrcholí festival Divadelní svět v Brně — Cena Olgy Havlové — Palírnám končí sezóna — Čapí hnízda v ohrožení

                                        27. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        27. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        27. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž49 minut

                                        26. května

                                        Změny u věku odchodu do důchodu — Zvyšování důchodového věku — Hospodaření systému důchodového pojištění — Ruský útok na hobbymarket v Charkově — Útok z Pásma Gazy na Tel Aviv — Zápas českých hokejistů o zlato — Existenční potíže malých obchodů — Tragický sesuv půdy v Papui-Nové Guineji — Francouzský prezident v Německu — Miliardy pro školství — Dražba nalezeného díla Jana Zrzavého — Změny u zdravotních prohlídek strojvedoucích — Silné bouřky v Česku — Návrat ukradených listin Univerzity Karlovy — Požár STK v Jilemnici — Aleje u silnic bezpečnější pro řidiče — Hokejový zápas o zlato — Finále pohledem hráčů i fanoušků — Úspěchy české hokejové reprezentace — Medaile pro letošní turnaj — Sledovanost hokejových přenosů ČT — Podpora fanoušků na náměstích — Náklady na uspořádání šampionátu — Útraty hokejových fanoušků — Úlovky rybářů pro vlastní spotřebu — Dražší povolenky pro rybáře na Orlíku — Průzkum vraku na dně Karibského moře — Školní obědy pro děti z rodin v nouzi — Obnovena jednodenní chirurgie v Sušici — Záchrana podvyživených psů — Závěr festivalu v Cannes — Romský festival Khamoro

                                        26. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž49 minut

                                        26. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        26. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž49 minut

                                        25. května

                                        Pomoc lidem v bytové nouzi — Podpora bydlení — Ztráta bydlení — Ruský útok na hobbymarket v Charkově — Práce ukrajinských hasičů — Česko zasáhly silné bouřky — Češký tým ve finále hokejového MS — Finále MS v hokeji — Předvolební kampaň ve Velké Británii — Zdravotní stav premiéra Fica — Ovoce na šťávy a marmelády — Velký městský okruh v Brně — Dílo Franze Kafky na festivalu Svět knihy — Posuzování příspěvků na péči — Nehoda autobusu v Rakousku — 30 let od odsouzení Ludvíka Zifčáka — Trest za nacistickou vlajku — Holubi likvidují úrodu — Placení daně z nemovitosti — Platba daně z nemovitosti — Zvýšení daní z nemovitosti — Elektronizace zdravotnictví — Sesev půdy na Papui-Nové Guineji — Vpomínka na politické vězně v Jáchymově — Opatření proti přemíře turistů v Barceloně — Den starokladrubského koně — Pravidla pro používání umělé inteligence — 150 let obce baráčnické — Prohlídky soukromých hradů a zámků — Festival elektrických aut

                                        25. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž49 minut

                                        25. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        25. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž54 minut

                                        24. května

                                        Návrh státního rozpočtu na příští rok — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Hospodaření státu — Reakce z Izraele na rozhodnutí Mezinárodního soudního dvora — Boje na Ukrajině — Nehoda prezidenta Pavla — Kontroverzní výroky poslance Tomia Okamury — Změny na ruských ministerstvech a v armádě — Čínské cvičení u Taiwanu — Feriho trestní kauza — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Vzpomínky na Jana Kačera — Přípomínka Jana Kačera ve vysílání ČT — Dostavba pražského okruhu — Návrh zákona o odměňování zdravotníků — Úspory českých domácností — Srážka vlaku s lokomotivou — Úspěch českých hokejistů — Ceny ovoce a zeleniny — Ceny výrobců v zemědělství — Ceny ovoce v Polsku — Produkce zeleniny v ČR — Zřícení budovy na Mallorce — Hlasovací lístky před volbami do EP — Propuštění Iva Kaderky — Uctění památky vězňů z Jáchymova — Zákazy předjíždění kamionů — Valorizace finančních náhrad církvím — Cla na čínské elektromobily v USA — Vydatný déšť na jižní Moravě — Hledání invazních druhů rostlin a zvířat — Předvolební kampaň ve Francii — Nový bezpečnostní přeliv na Orlíku — Přípravy všesokolského sletu — Aréna bratří Formanů

                                        24. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        24. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        24. 5. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám