45 minut

15. září 2013

Část: Headlines

Obsah dílu

Headlines — Děti bez poplatků u lékaře — Školky jako předvolební téma — Costa Concordia — Výbuch v Havířově — 3. etapa protipovodňových opatření — Forum 2000 — Volby v Rakousku — Digitalizace židovských matrik — Schodek státního rozpočtu — Práce pro lidi s handicapem — Inteligentní semafory — Obavy z tuberkulózy — Výměny bytů — Ceny pražských bytů — Nehoda ve Studénce opět u soudu — Úskalí zahraniční adopce — Sbírka na zvoničku — Festival národnostních menšin

Části dílu

00:03
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:46
    Děti bez poplatků u lékaře
      Od ledna přestanou děti platit stokorunový poplatek u lékaře. Zrušil ho Ústavní soud. Podle zjištění ČT ho kromě ODS nechce obnovit žádná ze stran. O poplatcích pro dospělé rozhodnou až parlamentní strany po volbách.
      04:37
      Školky jako předvolební téma
        Málo míst v mateřských školách. I to je pro politické strany jedno z velkých předvolebních témat.
        07:14
        Costa Concordia
          Poslední hodiny před začátkem unikátní námořní operace odpočítávají na italském ostrově Giglio. Časně ráno se inženýři pokusí postavit vrak luxusního parníku Costa Concordia, aby ho mohli odvléct k rozebrání.
          09:34
          Výbuch v Havířově
            Živý vstup Lucie Křížkové.
            12:06
            3. etapa protipovodňových opatření
              Zadržet co nejvíc vody v krajině. To bude úkol třetí etapy protipovodňových opatření, která stát připravuje na příštích pět let.
              14:03
              Forum 2000
                Živý vstup Jitky Szászové.
                15:40
                Volby v Rakousku
                  Sousední Rakousko je uprostřed předvolební kampaně. Největší šanci zasednout na příštích pět let do parlamentních lavic mají strany současné koalice - sociální demokraté a lidovci.
                  17:54
                  Digitalizace židovských matrik
                    Statisíce jmen, dat narození a úmrtí. To, co po člověku zbylo, je často zaznamenáno už jen v matrikách. Národní archiv teď dokončil digitalizaci těch židovských.
                    20:41
                    Schodek státního rozpočtu
                      Schodek státního rozpočtu může být příští rok vyšší, než původně vláda plánovala. Původně se počítalo s hranicí 110 miliard. Teď to má být podle ministra financí o dvě miliardy více.
                      23:33
                      Práce pro lidi s handicapem
                        Pracovních míst vhodných pro lidi se zdravotním postižením přibývá. Podle statistik Ministerstva práce a sociálních věcí tak mají statisticky podobnou šanci najít uplatnění jako lidé bez handicapu.
                        25:20
                        Inteligentní semafory
                          V českých obcích rychle přibývají tzv. inteligentní semafory. Ty dokážou zpomalit rychle jedoucí auta.
                          27:37
                          Obavy z tuberkulózy
                            Se zvýšenou pozorností kontrolují veterináři mléčné výrobky z dovozu - obávají se epidemie tuberkulózy, která vypukla v polských a britských chovech krav.
                            29:50
                            Výměny bytů
                              Jak ušetřit za bydlení - otázka, kterou řeší čím dál víc Čechů, hlavně seniorů. V Brně se tři rodiny inspirovaly známým českým filmem a uspořádaly akci „Kulový blesk“.
                              32:34
                              Ceny pražských bytů
                                A zatímco většinu českých měst zasáhl staronový fenomén v podobě výměn větších bytů za menší tento rok, Praha je výjimkou.
                                34:59
                                Nehoda ve Studénce opět u soudu
                                  Zítra, po dvou letech, pokračuje soud kvůli železniční nehodě ve Studénce. Soud čekal na další znalecké posudky.
                                  36:50
                                  Úskalí zahraniční adopce
                                    Nabízím dítě. I takhle začínají internetové inzeráty, s jejichž pomocí se adoptivní rodiče ve Spojených státech zbavují svých svěřenců, když už na výchovu nestačí.
                                    39:17
                                    Sbírka na zvoničku
                                      Lidé ze Svinar u Hradce Králové uspořádali sbírku na obnovu stoleté dubové zvoničky na návsi. Teď jim ale hrozí, že o část z peněz, které dva roky dům od domu s kasičkou vybírali, přijdou.
                                      41:24
                                      Festival národnostních menšin
                                        Varvarovka, Kirilovka, Vladimirovka a další vesnice leží na jihu Ruska jen pár kilometrů od břehů Černého moře. V 19. století tam dorazili Češi, kteří hledali obživu.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž48 minut
                                        Další díl
                                        16. září 2013

                                        Přehled dílů

                                        Stopáž54 minut

                                        16. května

                                        Headlines — Fico je dál ve vážném stavu — Lékaři premiéra operovali pět hodin — Kdo zastoupí slovenského předsedu vlády — Vyšetřování střelby a obvinění podezřelého — Otázky kolem postupu ochranné služby premiéra — Vyšetřování na místě útoku — Zdravotní péče o premiéra Fica — Postupy ochranné služby — Odboráři zrušili demonstraci — Jmenování ministra pro vědu, výzkum a inovace — Profil nového ministra Marka Ženíška — Priority nového ministra pro vědu — Vyšetřování okolností výbuchů ve Vrběticích — Obvinění padělatele vstupenek na hookejové mistrovství — Soud s podezřelým ze žhářství v Českém Švýcarsku — Národní park dva roky po požáru — Ochrana před lesními požáry — Putin na návštěvě Číny — Německý poslanec Bystroň přišel o imunitu — Investice do české energetiky — Oprava Barrandovského mostu se protáhne — Situace v Nové Kaledonii — Boje na Ukrajině — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Vyšetřování kvůli splašenému koni v Pardubicích — Nález středověkých denárů — Požár v Kladně — Pomoc ohroženým dětem — Předvolební debata k evropským volbám — Barokní koncert na hladině Vltavy

                                        16. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        16. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        16. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        15. května

                                        Atentát na slovenského premiéra — Roberta Fica postřelili v Handlové — Co se stalo na náměstí v Handlové — Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády v Handlové — Kde je Handlová — Policejní vyšetřování na náměstí v Handlové — Podezřelého policie zadržela na místě — Reakce od slovenských politiků — Reakce na atentát na Roberta Fica — Útok odsoudili politici z ČR — Reakce na střelbu ze zahraničí — Ruská ofenziva severně od Charkova — Trh s hypotékami — Zemřel Vlastimil Harapes — Výsledky přijímacích zkoušek na SŠ — Úspěšnost uchazečů — Problémy s přijámacími zkouškami — Výsledky přijímacích zkoušek — Pátrání po uprchlém vězni ve Francii — Prodej poštovní budovy v Jindřišské ulici — Soud v kauze kupčení s byty v Brně — Protesty v Gruzii — Bronzový úspěch českých parahokejistů — Zadržování vody v krajině — Problémy astmatiků — Návrh na růst koncesionářských poplatků — Nábor vojáků do armády — Prahou prošlo Svatojánské procesí — Stav slovenského premiéra Roberta Fica

                                        15. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        15. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        15. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž54 minut

                                        14. května

                                        Schválení migračního paktu — Zapojení třetích zemí do řešení migrace — Detaily nové dohody — Spolupráce států EU v řešení migrace — Jmenování ministra pro vědu a výzkum — Úsporné spotřebiče — Ministr zahraničí USA na Ukrajině — Boje na Ukrajině — Pokus o odvolání dvou slovenských ministryň — Debaty o zavedení bankovní daně — Jednání o kolektivní smlouvě v huti Liberty — Zisky ČEZ v prvním čtvrtletí — Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou — Protesty v Gruzii — Záměna pacientek v nemocnici na Bulovce — Vyhodnocení přijímacích zkoušek na SŠ — Odstřel mostu v Baltimoru — Pravidla paliativní péče — Letecké cvičení Lion Effort — Program cvičení Lion Effort — Místním vadí hluk z armádního letiště — Požár chlévu pro telata — Nový tunel v Českých Budějovicích — Samosběr jahod — USA a cla na čínská elektroauta — Předsedkyně sněmovny v Pobaltí — Útok na policisty na severu Francie — Průzkum podzemních vod v Karlových Varech — Příprava stavby tramvajové trati přes Václavské náměstí — Nová lůžka pro dětskou psychiatrickou péči — Pokuta pro Björna Höckeho — Přibývá zločinů z nenávisti — Nové soví voliéry v Borových lesech — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Začíná filmový festival v Cannes

                                        14. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        14. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        14. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž54 minut

                                        13. května

                                        Rychlejší růst cen — Inflace v dubnu — Které zboží a služby nejvíce zdražily — Měnová politika ČNB — Ruský postup v okolí Charkova — Nový ruský ministr obrany — Protesty v Tbilisi — Příprava na stavbu nových jaderných bloků — Soud v kauze uplácení kolem rozdělování bytů v Brně — Izraelský postup v Pásmu Gazy — Zemřel Josef Michl — Festival Pražské jaro — Cvičení Lion Effort — Nominace za ČR do Evropské komise — Nehoda kamionu — Zápas hokejové reprezentace se Švýcarskem — Studie o intimním chováním Čechů — Sledování pornografie — Sexuální potíže — Historie seznamek a inzerátů — Premiér Fiala v Římě — Zveřejňování trestních rozsudků — Komplikace v přijimacích zkouškách na SŠ — Převod majetku na obce — Voda u Turowa — Změny ve vyšetřování korupce na Slovensku — Volby v Litvě — Šíření černého kašle — Ocenění webových portálů obcí a měst — Sledování německé strany AfD — Katalánští separatisté ztratili většinu v parlamentu — Proces s Trumpem — Betonování dna pod mostem u Pardubic — Natáčení vánoční pohádky

                                        13. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        13. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        13. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž48 minut

                                        12. května

                                        Nižší než plánované výdaje na obranu — Modernizace české armády — Výdaje na obranu — Válka na Ukrajině — Volby do Evropského parlamentu — Medvěd ve Zlíně — Vazby pro podvodníky — Otevření památníku v Letech pro veřejnost — Požár nákupního centra ve Varšavě — Zahradnictví plná zákazníků — Zahajovací koncert festivalu Pražské jaro — Odložené přijetí eura — Debata o přijetí eura — Opravené testy v Dipsy — Vývoj inflace — Odhalení množírny psů na Olomoucku — Pokles spotřeby piva — Produkce piva v ČR — Potíže hospod na venkově — Vojenské dodávky pro Rusko — Kompenzace pěstitelům za mrazy — Dodržování zákazu kočárů — Operace dětí se vzácnou nemocí — Parlamentní volby v Katalásnku — 30 let od krachů bank — Traktor zastavil vlaky — Opravy katedrály Notre-Dame — Výsledky Eurovize

                                        12. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž48 minut

                                        12. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        12. 5. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám