49 minut

29. srpna 2013

Část: Modernizace D1

Obsah dílu

Headlines — Mocenské hry o Sýrii — Opatrný postoj Česka — Jak se zachová Evropa? — Zatčení Davida Ratha na videu — Strach o pracovní místa — Trest smrti pro Nidala Hasana — Přípravy na fotbalový Superpohár — Hlavní tváře volebních kampaní — Ptáci na letištích — Kontroloři v převleku — Modernizace D1 — Financování oprav — Ústavní soud opět nekompletní — Podvody přes internet — Nárůst počtu azylantů v Německu — Svačina - základ zdravé strany — Pravda a lež v Terezíně

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:39
    Mocenské hry o Sýrii
      Kolem Sýrie se rozehrává globální hra. Zatímco Západ vysvětluje, proč je nutné Asadův režim potrestat, Moskva a Peking zůstávají neoblomné. Napětí mezi velmocemi roste.
      03:59
      Opatrný postoj Česka
        Rezervovaný postoj k útoku je patrný taky u českých politiků. Napříč stranami se shodují, že by se naše země do války v Sýrii neměla pouštět. Poukazují na nepřehlednou situaci a zkušenosti z podobných zásahů.
        06:59
        Jak se zachová Evropa?
          Novinové karikatury se ptají: Kdo je pro zásah? Evropa jasnou odpověď nenabízí. Jednotná evropská koalice, která vojensky odpoví na použití chemických zbraní, se nerýsuje.
          10:32
          Zatčení Davida Ratha na videu
            Krabice od vína, se kterou byl vloni v květnu zadržen David Rath, byla až po okraj plná svazků bankovek. Ukázalo to utajované policejní video, které se dnes promítalo u středočeského krajského soudu.
            14:27
            Strach o pracovní místa
              V Moravskoslezském kraji by v dalších měsících mohlo přijít o práci až 13 tisíc lidí. A to i přesto, že se naší ekonomice pomalu začíná dařit.
              16:09
              Trest smrti pro Nidala Hasana
                Trest smrti dostal americký armádní psychiatr Nidal Hasan za vraždu 13 kolegů. Muslim, narozený ve Spojených státech, je zastřelil před čtyřmi lety na texaské základně Fort Hood.
                18:03
                Přípravy na fotbalový Superpohár
                  Praha se připravuje na výjimečný zápas. Zítra krátce před devátou hodinou večer se na stadionu v pražských Vršovicích utká anglická Chelsea a německý Bayern.
                  21:02
                  Hlavní tváře volebních kampaní
                    Politici dál představují osobnosti, které mají oslovit voliče před říjnovým hlasováním do sněmovny. Třeba Strana práv občanů - ZEMANOVCI o tom jedná dnes večer.
                    24:32
                    Ptáci na letištích
                      Střet letadla s ptáky - poslední dobou věc čím dál častější. Podle údajů pražského aeroportu se počet ohlášených incidentů za poslední 4 roky víc než zdvojnásobil a za letošní první půlrok pak znásobil skokově.
                      26:51
                      Kontroloři v převleku
                        Čtyři z deseti cestovních kanceláří šidí zákazníky. Zkreslují cenu zájezdu, záměrně ukazují uměle vylepšené fotky letoviska, anebo lžou o právech klienta při reklamaci. Zjistili to inspektoři ČOI.
                        29:09
                        Modernizace D1
                          Řidiče jedoucí po dálnici D1 čekají další komplikace. Na co se mají připravit, to vyjel přímo na místo zjišťovat Jakub Železný.
                          32:51
                          Financování oprav
                            V příštím roce bude na dálnice míň peněz než letos. Podpora výstavby měla být přitom jednou z priorit nynějšího ministra v demisi. Teď ale couvá.
                            36:26
                            Ústavní soud opět nekompletní
                              Ústavní soud je znovu nekompletní. Po deseti letech ho opouští Dagmar Lastovecká. Její nástupce ale zatím chybí. Jana Sváčka, kterého navrhoval Miloš Zeman, senátoři odmítli.
                              38:35
                              Podvody přes internet
                                V tuzemsku se objevila další vlna falešných e-mailů, které mají vylákat z lidí peníze. Tentokrát se podvodník vydává za známou klenotnickou firmu a za poplatek nabízí velké slevy.
                                40:23
                                Nárůst počtu azylantů v Německu
                                  V Německu výrazně přibývá žadatelů o azyl. Oproti loňskému roku je jich skoro dvojnásobek. Politici hrozí, že země nápor nezvládne.
                                  43:09
                                  Svačina - základ zdravé strany
                                    Jenom polovina školáků jí správně - to znamená vhodné potraviny pětkrát denně. Děti nejčastěji vynechávají svačiny. A to i přesto, že je dostanou z domova. Ukázal to průzkum.
                                    45:25
                                    Pravda a lež v Terezíně
                                      Film jako nástroj propagandy a manipulace. Dosud nezveřejněné záběry a fotky z nacistického natáčení v Terezíně představuje výstava Pravda a lež.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž48 minut
                                      Další díl
                                      30. srpna 2013

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž50 minut

                                      5. května

                                      Headlines — Posun důchodového věku — Reforma penzí — Dopady částí důchodové reformy na veřejné finance — Hamás se přihlásil k raketovému útoku na přehod Kerem Šalom — Demonstrace za návrat izraelských rukojmích — Vláda odvolala velvyslance v Rusku — České zastoupení v Rusku — Výpověď bez udání důvodu — Spor o výpověď bez udání důvodu — Požár ve Frýdku-Místku — Čínský prezident Si Ťin Pching na návštěvě Evropy — Čínské domácnosti se propadly do dluhů — Zemřela herečka Simona Postlerová — Souboj o jaderný tendr — Radnice v Hřensku má nové vedení — Madonna na pláži Copacabana — Pomoc pečujícím rodinám — Nehod na elektrokolech přibývá — Dopravní nehody s koly — Nová cyklostezka kolem Lipna — Zájem o trailovou cyklistiku roste — Protivládní demonstrace v Maďarsku — Uctění památky padlých v Pražském povstání — Vrcholí Slavnosti svobody v Plzni — Likvidace přemnožených nutrií, mývalů a ondater — Pražský maraton ovládli Etiopané — Na sankčním seznamu vůči Rusku bude i Voice of Europe — Ruská propaganda v Lotyšsku — Helena Langšádlová oficiálně končí — Výstava Jaroslava Róny v Trafo Gallery

                                      5. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      5. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      5. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      4. května

                                      Zrušení pošty v Jindřišské — Prodej nemovitostí České pošty — Hospodaření České pošty — Útok ruských dronů na východě Ukrajiny — Problémy a rizika e-shopů — Vážná nehoda na D1 — Situace na D1 po vážné nehodě — Jednání o navrácení izraelských rukojmí — Khan ovládl londýnské volby — Požár v Tlumačově — Den Hvězdných válek — Daňové slevy na děti — Protipovodňové cvičení — Rok od tragického požáru v Brně — Kampaň před volbami do Evropského parlamentu — Lidská hlava v řece Radbuze — Bilance nového radaru v Liberci — Vyšší ochrana půdy — Spory o nové výstavby v obcích — Spor taxikářů s Uberem — Ruské kyberútoky na Polsko — Propalestinské demonstrace v USA — Krevní testy na Alzheimerovu chorobu — Scholz odsoudil útok na lídra kandidátky saské SPD do EP — Jarní úklid Sprévy — Maraton uzavře centrum Prahy — Slavnosti svobody v Plzni — Na školách chybí místa pro ukrajinské děti

                                      4. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      4. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      4. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      3. května

                                      Kyberútoky na Česko — Kyberútoky na české instituce — Skupina Fancy Bear — Hrozba kyberútoků — Pavel Tuleja ministrem nebude — Tuleja se vzdal nominace — Populace stárne — Analýza zdravotnictví — Plány Ministerstva zdravotnictví — Stavba D1 u Přerova — Turecko přestalo obchodovat s Izraelem — Izraelští vojáci přijedou do Česka — Cirk La Putyka slaví 15 let — Kovosvit ze Sezimova Ústí podal návrh na moratorium — Ochrana zemědělského půdního fondu — Start rakety Falcon 9 byl viditelný i ze Slovenska — Týden do šampionátu v hokeji — Vykolejení vlaku u Klínce — Trasa vykolejeného vlaku — Vyšetřování vykolejeného vlaku — Pavel kritizoval kampaň SPOLU i výroky Babiše — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Ruské stanoviště na Kurilských ostrovech — Macron připustil možnost vyslání vojáků na Ukrajinu — Sněmovna o návykových látkách — Výročí Pražského povstání — Začaly Slavnosti svobody v Plzni — Multikulturalismus na školách ve Velké Británii — Nové nádraží ve Vsetíně — Paradoxní situace v Nigeru — Čínská sonda zamířila na odvrácenou stranu Měsíce — Architektonická soutěž na školku ve Vimperku — Vývoj nového dílu počítačové hry Kingdom Come — Sklizeň sena v Plzeňském kraji

                                      3. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      3. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      3. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      2. května

                                      Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                      2. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      2. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      2. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      1. května

                                      Česko slaví 20 let v Evropské unii — 20 let Česka v Evropské unii — Vstup Česka do Evropské unie — Rozšíření Evropské unie — Evropská unie po největším rozšíření — Oslavy výročí vstupu do EU — Ruské útoky na Oděsu — Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu — Protesty v Tbilisi — Tramvaje se vrátily na trať mezi Libercem a Jabloncem — Propad cen elektřiny — Výročí Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě — USA a další země vyzvaly Hamás k propuštění rukojmích — Pomoc z Turecka do Pásma Gazy — Zemřel Miroslav Macek — Zásahy hasičů kvůli čarodějnicím — Nová metoda operace srdce — Začala turistická sezona — Zájem o letní zájezdy — Češi si za letní dovolenou připlatí — ANO zahájilo kampaň do eurovoleb — Policie vyklidila kampus Kolumbijské univerzity — Polská prokuratura vyšetřuje Orlen — Opravy silnic a chodníků po tornádu — Nová čísla a linky MHD v Ústí nad Labem — Den otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou — Otevření Libavé v rámci akce Bílý kámen — Sankce v souvislosti s válkou na Ukrajině — Výstava Tima Burtona v Obcním domě

                                      1. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      1. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      1. 5. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám