49 minut

16. srpna 2013

Část: Rušení zájezdů

Obsah dílu

Headlines — Uzavřený Egypt — Rušení zájezdů — Rozpouštění sněmovny — Konec výpovědi Davida Ratha — Oblast 51 — Další zákonná opatření — ND bez Richarda Krajča — Obvinění z nehody v Lopeníku — Rozmarné počasí — Zmenšování obchodů — Čínské padělky — Marný boj s padělky — Tresty v kauze metanol — Ďáblův advokát po smrti — Duhová Praha — Objev na Šumavě — Belgické pero, německý meč — Dárek k maturitě rozhodl o životní profesi

Části dílu

00:06
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:35
    Uzavřený Egypt
      Ministerstvo zahraničí doporučuje českým občanům, aby nejezdili do Egypta - ani do resortů u Rudého moře. Turisté, kteří tam už jsou, nemají opouštět hotelové areály. V Egyptě je v současnosti asi 5 000 českých turistů. Cestovní kanceláře ruší zájezdy.
      05:27
      Rušení zájezdů
        V souvislosti s varováním Ministerstva zahraničí ruší české cestovky zájezdy do Egypta. Dva tisíce lidí, kteří měli odletět tento víkend, tak buď stráví dovolenou jinde, nebo - pokud se situace uklidní - odletí v jiném termínu.
        08:19
        Rozpouštění sněmovny
          Předčasné volby by se mohly konat 25. a 26. října - termín oznámil prezident Zeman. Stávající poslanci dnes schválili poslední dva zákony.
          14:16
          Konec výpovědi Davida Ratha
            První část procesu s Davidem Rathem skončila. Završila ho poslancova výpověď, která s přestávkami trvala téměř deset hodin. Sám Rath veškerá obvinění odmítl a označil se za oběť.
            18:26
            Oblast 51
              Svět se dozvídá více o jednom z nejtajnějších míst na zeměkouli. Americká vláda přiznala existenci takzvané Oblasti 51, kde se podle konspiračních teorií ukrývaly mimozemské létající talíře a kde se pohřbívali ufoni.
              21:40
              Další zákonná opatření
                Ministři Ruskonovy vlády sepsali své hlavní priority, které chtějí poprvé v historii prosadit po rozpuštění sněmovny bez poslanců - pomocí zákonných opatření Senátu.
                24:03
                ND bez Richarda Krajča
                  Sezona v Národním divadle začne podle plánu. Šéfovi činohry se podařilo přesvědčit většinu herců, aby stáhli výpověď, kterou podali kvůli přechodnému odvolání ředitele první scény Jana Buriana.
                  25:53
                  Obvinění z nehody v Lopeníku
                    Za loňskou tragickou nehodu při rallye v Lopeníku na Slovácku, kdy zemřely čtyři mladé dívky, kriminalisté obvinili traťového komisaře.
                    26:09
                    Rozmarné počasí
                      Nadcházející víkend bude podle meteorologů opět tropický - teploty překonají třicítku. Ochlazuje se naopak v noci - na Šumavě bylo ráno dokonce pod nulou.
                      27:52
                      Zmenšování obchodů
                        Nachodit tisíce kroků a projít obrovskou prodejnou o rozloze několika tisíc metrů čtverečních - nakupování, které je pro české zákazníky stále méně atraktivní. Obchodníci proto sáhli k novému trendu - ke zmenšování prodejen.
                        29:47
                        Čínské padělky
                          O miliardy korun přicházejí čeští podnikatelé kvůli čínským padělkům. Ať už jde o oblečení, elektroniku nebo třeba motorky. Původ v Číně má podle celníků 70 % všech nelegálních kopií.
                          33:13
                          Marný boj s padělky
                            Ochranné známky jsou podle celníků tou nejlepší možnou obranou. Minimálně kvůli vyjednávací pozici. Optikou podnikatelů – dobrý základ, v reálu ale nestačí.
                            35:33
                            Tresty v kauze metanol
                              První tresty vězení v kauze metanol. Ostravský krajský soud poslal na osm let za mříže dva distributory otrávené vodky z Karvinska. Mají na svědomí smrt jednoho člověka a zdravotní komplikace u dalších lidí.
                              37:29
                              Ďáblův advokát po smrti
                                V 88 letech zemřel francouzský právník Jacques Verges, přezdívaný ďáblův advokát. Proslavil se jako obhájce tyranů a teroristů, před soudem zastupoval bývalé nacisty, diktátory, ale taky prostitutky nebo chudé děti ulice.
                                39:43
                                Duhová Praha
                                  V Praze zítra karnevalovým průvodem vyvrcholí týden Prague Pride věnovaný sexuálním menšinám. Do české metropole se kvůli němu sjelo až 50 tisíc lidí. A protože část z nich je ze zahraničí, radost mají především hoteliéři a provozovatelé barů.
                                  42:02
                                  Objev na Šumavě
                                    V oblasti šumavské Modravy našli archeologové zbytky pravěkých nástrojů. Potvrdili tak, že Šumavou procházeli lidé už ve střední době kamenné. V nadmořské výšce přes tisíc metrů jde o nejvýše položené osídlení, staré deset tisíc let.
                                    43:29
                                    Belgické pero, německý meč
                                      Letos je to 70 let, co si Bruselané udělali legraci z nacistických okupantů. Belgičtí odbojáři rozšířili falešné vydání novin, které jinak podléhaly německé cenzuře. V něm parodovali Třetí říši.
                                      45:43
                                      Dárek k maturitě rozhodl o životní profesi
                                        Zdena Nováková dostala za maturitu to, co chtěla. Krávu. Dnes jich má na farmě v Markvarticích na Děčínsku spolu s býky a telaty čtyři sta.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž44 minut
                                        Další díl
                                        17. srpna 2013

                                        Přehled dílů

                                        Stopáž50 minut

                                        2. června

                                        Headlines — Zranění po zásahu bleskem v Liberci — Zásah blesku v Liberci — Rozvodněná řeka ve Štěnovicích — Rozbouřená voda ve Štěnovicích — Tři lidé se topili v Berounce — Při záchraně lidí v zaplaveném Bavorsku zemřel hasič — Nový stavební zákon — Školení úředníků na nový systém — Nový stavební zákon — Dohady o příměří v Gaze — Postoj Turecka k příměří v Gaze — Platy ve veřejném sektoru — 11 000 strun na Pražském jaru — Daň z tichého vína — Rozšíření hradu Hukvaldy — Orlům se letos na Vysočině daří — Odlehčovací služby pro rodiny s postiženými dětmi — Sezona dovolených se blíží — Cesty Čechů do zahraničí — Cestování autem na dovolenou — Dům přírody v Hodoníně — Zelenskyj obvinil Čínu ze snahy narušit konferenci ve Švýcarsku — Předvolební mítink Národního shromáždění v Paříži — Oprava Wonkova mostu v Pardubicích — Kokain v Poslanecké sněmovně — Čínská sonda přistála na odvrácené straně Měsíce — Den onkologických pacientů — Obnova šumavských lesů — 100 let od úmrtí Franze Kafky

                                        2. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž50 minut

                                        2. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        2. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž51 minut

                                        1. června

                                        Požadavky na zvýšení rozpočtu — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Schodek státního rozpočtu — Nový návrh dohody o příměří v Gaze — Následky lijáků v Bavorsku — Déšť zvedal hladiny řek — Déšť zvedal hladiny řek — Ruský útok na ukrajinskou infrastrukturu — V JAR se bude poprvé skládat koalice — Začala sklizeň raných brambor — Filmový festival pro děti ve Zlíně — Program jednání sněmovny — Klíčové koaliční návrhy — Matúš Sutaj Eštok povde Směr-SD — Výstavba vysokorychlostních tratí — Cenu guvernéra ČNB získal učitel z Brna — Speciální dopravní inspekce — Tanečník Yemi do vesmíru nepoletí — Boom výdejních boxů v Česku — Útrata Čechů na internetu — Výdejní boxy na vesnicích i velkých městech — Podpora bydlení — Podpora dostupného bydlení — Aviatická pouť v Pardubicích — Eurovolby v Itálii — České solární firmy expandují do zahraničí — Zákon o ochraně dětí a podpoře rodin — Duální lokomotivy CZ Loko pro Itálii — Španělský umělec vystavuje ve Ville Pellé

                                        1. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž51 minut

                                        1. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        1. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        31. května

                                        Pomoc pro Ukrajinu — Jednání o pomoci Ukrajině — USA povolily Ukrajině udeřit na cíle v Rusku — Zelenskyj podepsal se zástupci severských zemí bezpečnostní pakt — Trump je vinen — Verdikt nad Donaldem Trumpem — Další soudní případy Donalda Trumpa — Ekonomika pomalu roste — Vývoj HDP v Evropě — Slovenský premiér Fico je v domácí péči — Útočník v Mannheimu pobodal dva lidi — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Vrcholí romský festival Khamoro — Sněmovnou prošlo zvýšení počtu pěstounů — Zeman chtěl abolici u úniku z BIS i vrbětické zprávy — Podnik Diamo propouští stovky zaměstnanců — Výstraha před vydatným deštěm — Blíží se volby do Evropského parlamentu — Volby do Evropského parlamentu — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Obsazování volebních komisí — Peníze ze sbírky na pomoc nemocným dětem — Severní Korea vypálila balistické rakety — Pochod Pride v Jeruzalémě — Webbův teleskop zachytil unikátní snímek — Ženevský autosalon skončil — Prohlídky pražského magistrátu — Zaměstnanci Kovosvitu nedostali výplaty — Vězení za držení dětské pornografie — Kontrola česlí největšího českého rybníku — Hudební festival Concentus Moraviae v Kyjově — Střety se zvěří na silnicích — Přípravy na Aviatickou pouť — Záchrana ohrožené orchideje — Van Goghův 150 let ukrytý obraz

                                        31. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        31. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        31. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        30. května

                                        Ministři zemí NATO v Praze — Blinken ocenil českou muniční iniciativu — Přípravy na summit NATO ve Washingtonu — Vojenská pomoc Ukrajině — Fond na pomoc Ukrajině — Reforma penzí prošla sněmovnou — Reforma penzí ve Sněmovně — Izrael kontroluje nárazníkovou zónu mezi Egyptem a Gazou — Odsouzení aktivisté v Hongkongu — Nová zelená úsporám Light — Nové silnice a obchvaty na Vysočině — Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka — Trestní proces s exprezidentem Trumpem — Na sídlišti v Chomutově hořel byt — Prezident přijal hokejisty na Hradě — Varování před dešti — Praha mění pravidla parkování — Zdražování parkovného v Praze — Problémy s parkováním v Praze — Města se potýkají s nedostatkem parkovacích míst — Kokain ve Sněmovně — Nejčastější jména — Výbuchy sopky na Islandu — Boj o nejsledovanější televizi na Slovensku — Redefinice znásilnění v Senátu — Německo zruší kontroverzní poplatek za plyn — Debaty ČT před eurovolbami — Peníze na záchranu pevností Terezín a Josefov — V Praze začal veletrh vědy — Amnestie pro katalánské separatisty — Britský parlament se formálně rozpustil — Sečení trávy u silnic — Začal filmový festival ve Zlíně

                                        30. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        30. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        30. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        29. května

                                        Stávka zaměstnanců soudů — Stávka zaměstnanců soudů — Průměrný plat zaměstnanců soudů — Vývoj bojů v Pásmu Gazy — Prezident Pavel v Ammánu — Převozy nelegálních migrantů — Příspěvky na péči — Brno má vlastní stavební pravidla — Foltýn bude vládním koordinátorem strategické komunikace — Problémy s nelegální migrací v Polsku — KLDR vyslala do Jižní Koreje balony s odpadky — Divadelní představení Forman — Ministři NATO v Praze — Důchodová reforma ve Sněmovně — Vlci na Vysočině zaútočili na stádo ovcí — Ocenění českých hokejistů — Na Islandu opět vybuchla sopka — Pacientů s roztroušenou sklerózou přibývá — Povinný sběr textilu — Třídění odpadu — Většina textilu končí na skládce — Nový projekt nemocnice v Českých Budějovicích — Křetínský může převzít britskou poštu — Parlamentní volby v JAR — Soud s Trumpem spěje ke konci — Větší ochrana obětí domácího násilí — V mostecké nemocnici hořela trafostanice — Agrovoltaika v Litomyšli — Nová bezpečnostní opatření na Slovensku — Dopady sesuvu půdy na Papui-Nové Guineji — Přípravy na 80. výročí vylodění a bitvy o Normandii — Případ bývalých příslušníků StB — Útlum těžby na lomu ČSA — Pekelný závod v Chrudimi — Počítačová hra Vivat Slovakia — Vykolejený vlak — Včelí úly na radniční věži v Ostravě

                                        29. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        29. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        29. 5. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám