45 minut

13. července 2013

Část: Prezidentovy pravomoci podle ústavy

Obsah dílu

Headlines — Prezidentský zákon a darovací daň — Prezidentovy pravomoci podle ústavy — Vlakové neštěstí ve Francii — Prostesty v jihočeské metropoli — Doby splatnosti faktur — Exekuze Krejčířovy vily — Cestování v Brně během vlakové výluky — Útěk z pracovního tábora — Nedostatek praktických lékařů — Venkovský lékař — Oblíbená biopaliva — Čekání na dědice trůnu — Image královské rodiny — Srážka vlaku s kamionem — Záchrana zámku Trpísty — Ochrana firemních informací — Cestovatelský seriál: Německo — Světová premiéra operetní fresky Proso

Části dílu

00:04
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:41
    Prezidentský zákon a darovací daň
      Narychlo zpracovaný zákon o volbě prezidenta má v sobě řadu nejasností a nedotažeností. Není třeba jasné, po jak dlouhou dobu jsou kandidáti na prezidenta osvobozeni od placení darovací daně.
      03:34
      Prezidentovy pravomoci podle ústavy
        Už v pondělí začnou poslanci jednat o změnách ústavy, které by omezily pravomoci prezidenta. Vadí jim, že Miloš Zeman jmenoval Rusnokovu vládu bez politické podpory.
        06:51
        Vlakové neštěstí ve Francii
          Technická závada zřejmě stojí za včerejším vlakovým neštěstím u Paříže. Vyšetřovatelé našli 200 metrů před místem nehody uvolněnou výhybku. V troskách vagonů zahynulo 6 lidí - 30 zůstává v nemocnici.
          10:26
          Prostesty v jihočeské metropoli
            Třetí víkend po sobě se v Českých Budějovicích demonstrovalo - znovu na sídlišti Máj obývaném i romskou menšinou. Stovky policistů od rána hlídkovaly v ulicích města.
            12:02
            Doby splatnosti faktur
              Tuzemské firmy si platí se zpožděním. Jeden z dopadů rok a půl trvající ekonomické recese dokládají statistiky - podle nich trvá v průměru 40 dní, než se úhrada objeví na účtu.
              14:00
              Exekuze Krejčířovy vily
                Uprchlému Radovanu Krejčířovi reálně hrozí, že přijde o luxusní vilu v Černošicích u Prahy. Soud zamítl jeho odvolání proti nařízené dražbě.
                17:52
                Cestování v Brně během vlakové výluky
                  Největší vlaková výluka v novodobé historii komplikuje život v Brně. Oprava viaduktu prakticky odřízla hlavní nádraží od severu města - spoje končí v okrajových zastávkách.
                  19:40
                  Útěk z pracovního tábora
                    Autentické svědectví člověka, který se narodil v severokorejském pracovním táboře a dokázal se dostat na svobodu, líčí kniha Útěk z tábora 14. Bývalý vězeň Sin Tong-hjok je vůbec první, komu se něco takového podařilo.
                    22:13
                    Nedostatek praktických lékařů
                      Praktičtí lékaři stárnou - víc než polovině z nich je přes 55 let - osmina dosáhla důchodového věku. A bude jich přibývat.
                      24:21
                      Venkovský lékař
                        Pohled zblízka na život venkovského lékaře - pětapadesátiletý praktik Ambrož Homola ordinuje na východě Čech - ve Smidarech.
                        25:45
                        Oblíbená biopaliva
                          Stovky až tisíce českých řidičů budou každý rok přecházet na bioetanol, tedy na levnější ekologickou náhražku benzinu. Předpovídají to firmy, které v oboru s alternativním pohonem podnikají.
                          27:31
                          Čekání na dědice trůnu
                            Velká Británie netrpělivě očekává královského potomka. Podle tamních médií má vévodkyně Kate první termín porodu právě dnes.
                            31:21
                            Image královské rodiny
                              Tradice se stále svěžejší tváří. Rostoucí popularita britské monarchie bere dech. A obří podíl na tom má manželství Williama s Kate.
                              33:51
                              Srážka vlaku s kamionem
                                Přes 12 hodin blokovala silnici z Opavy do Bruntálu srážka osobního vlaku s kamionem. Jeho řidič ji pravděpodobně zavinil - zranilo se 7 lidí.
                                35:05
                                Záchrana zámku Trpísty
                                  Na jediný den se příchozím otevřel barokní zámek v Trpístech nedaleko Tachova. Vzácná ukázka italské architektury se od padesátých let rozpadala.
                                  36:46
                                  Ochrana firemních informací
                                    Více než tři čtvrtiny českých firem nechrání své informace - tvrdí odborníci z Vysoké školy báňské v Ostravě.
                                    38:44
                                    Cestovatelský seriál: Německo
                                      Němci mají nálepku mistrů světa v dovolené. Jen letos za ni utratí přes 60 miliard eur - většinou v tradičních destinacích u Středozemního moře.
                                      42:13
                                      Světová premiéra operetní fresky Proso
                                        Jára Cimrman - oslnivý skladatel, jehož dílo opsali slavnější kolegové. V pražském Obecním domě se představí známé melodie pravděpodobně odcizené z operetní fresky Proso.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž46 minut
                                        Další díl
                                        14. července 2013

                                        Přehled dílů

                                        Stopáž55 minut

                                        14. června

                                        14. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        14. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        14. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        13. června

                                        Headlines — Jednání o růstu platů — Platy ve zdravotnictví a justici — Požadavky na růst platů — Požadavky justice na růst platů — Tarifní platy pracovníků v justici — Summit G7 — Mobilizace branců na Ukrajině — Hizballáh zaútočil na Izrael — Problémy Liberty Ostrava — Náhrada mezd pro pracovníky Liberty Ostrava — Velký firmy v Moravskoslezském kraji — Dočasná ochrana uprchlíků — Druhý den návštěvy slovenské prezidentky — Objem poskytnutých hypoték — Nová střelnice u tábora — Kniha roku — Nové americké sankce proti Rusku — Předpověď počasí na další dny — Armádní výcvik pro středoškoláky — Drogový gang z Ostravy — Odstranění petičního stánku u Úřadu vlády — Snadnější rozvody manželství — Počet rozvodů — Dopady rozvodu na děti — Ústavní stížnost na změny v důchodech — Pokuta za chybně vydanou jízdenku — Demonstrace v Argentině — Cesta ministra Bartoše do USA — Odměna pro Elona Muska — Transformace regionu Trojmezí — Dodávka vrtulníku pro amádu — Obvinění kvůli požáru Alzheimer centra — Zpráva o stavu světových oceánů — Příspěvky pro ukrajinské uprchlíky s handicapem — Ocenění mladých vědců — Obnova pyramid kutnohorské kostnici

                                        13. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        13. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        13. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        12. června

                                        Modernizace tankové brigády — Nákup tanků Leopard — Modernizace armády — Plán strategických projektů — Slovenská prezidentka v Praze — Rozhovor se Zuzanou Čaputovou — Konference Česko na křižovatce — Zvyšování konkurenceschopnosti — Jednání o zavedení cel na čínská elektroauta — Soud v Hunterem Bidenem — Šéf NATO jednal s Viktorem Orbánem — Natáčení seriálu Děcko — Jednání o zavedení korespondenční volby — Rychlost na českých železnicích — Ústavní soud o kauze Dominika Feriho — Zákon o dostupném bydlení — Zabezpečení českých železnic — Tratě chráněné systémem ETCS — Příprava záchranářů na mimořádné události — Zabezpečení vlakových vagónů — Zájem o studium medicíny v Plzni — Liberty Ostrava žádá soud o povolení reorganizace — Boje na Ukrajině — ÚS od odškodnění pro pozůstalé obětí nehody — Předvolební kampaň ve Francii — Jednání o příměří v Gaze — Nehoda kamionu na D7 — Trest za schvalování terorismu — Aktivisté před Úřadem vlády — Rekonstrukce přehrady v Nechranicích — Šíření komára tygrovaného v Evropě — Požáry v Brazílii — Práce robotů v podzemí — Začal festival Rock for People

                                        12. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        12. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        12. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        11. června

                                        Inflace za květen — Vliv cen na poptávku a spotřebu — Vývoj spotřebitelských cen — Ceny zboží a služeb — Hledání nového generálního tajemníka NATO — Konference o Ukrajině v Berlíně — Soud s bývalým důstojníkem Pohraniční střáže — Následky bleskových povodní — Bleskové povodně ve Valašských Kloboukách — Rada bezpečnosti o situaci v Gaze — Mezinárodní konference pro Gazu — Film Vzor líčí šikanu i vztek mladých — Změny ve sněmovně — Odstranění havarovaného vlaku v Pardubicích — Houba pojmenovaná po českém vědci — Policisté na Děčínsku — Blesková povodeň ve Valašských Kloboukách — Nasycení půdy vodou — Srážky v květnu — Průtok vody v řekách — Opatření proti suchu — Novela zákona o držení střelných zbraní — Zákon o změnách v RTVS na Slovensku — Porota uznala Huntera Bidena vinným — Přípravy opravy mostu v Ústí nad Labem — Hořící auto v Praze — Vlak poháněný energií z baterií — Připomínka vyhlazení francouzské vesnice nacisty — Zájem o školy v přírodě — Nemovitosti v Číně — Jednání o nové spalovně v Písku — Seriál o astronautce Sally Rideové

                                        11. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        11. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        11. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž54 minut

                                        10. června

                                        Volby do Evropského parlamentu — Volby do Evropského parlamentu — Výsledky voleb do EP — Vítězové voleb — Získané mandáty v EP — Výsledek hnutí ANO ve volbách — Výsledky Pirátů a SPD — Získané mandáty v EP — Dopad voleb na politiku ve Francii — Frakce v Evropském parlamentu — Nové trendy — Volby v okolních zemích — Noví zástupci ČR v Evropském parlamentu — Výsledky v regionech — Jednání o novém složení Evropské komise — Bezpečnostní rada státu — Sabotáže v evropských zemích — Nezvěstní občané Ukrajiny — Výbuch v Polsku — Vývoj nezaměstnanosti — Odklízení poškozeného vlaku v Pardubicích — Stávka zaměstnanců RTVS — Spory uvnitř izraelského válečného kabinetu — Stavba dálnice D4 — Trestání dětí — Demolice mostu v Semilech — Končí období výsadby letniček — Přípravy KVIFF — Frankenstein v Divadle Komedie

                                        10. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        10. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        10. 6. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám