50 minut

28. června 2013

Část: Samovolné spuštění sirén

Obsah dílu

Headlines — Politický vývoj a "druhý pokus pro ČSSD" — Další vyjednávání Jiřího Rusnoka o nové vládě — Petr Nečas naposledy zastupoval ČR v Bruselu — 48. ročník karlovarského filmového festivalu odstartoval — Další únik tajných informací v USA — Antibiotika v mase? — Okamura: Romové by měli usilovat o vlastní stát — Poslední školní den = bezpečnostní opatření na silnicích — Samovolné spuštění sirén — Vysvědčení rozdána, začaly prázdniny — Příběh chlapce, který chtěl kvůli špatnám známkám spáchat sebevraždu — Rozčeřené vody kolem vatikánské banky — Převoz vzácné poštovní známky — Pád podmáčené louky odkryl unikátní sklepy — Projekt ČT: Raport o velké válce

Části dílu

00:02
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:44
    Politický vývoj a "druhý pokus pro ČSSD"
      Do možného politického vývoje následujících týdnů dnes promluvili sociální demokraté. Vedení strany chce, aby prezident v případě, že vláda Jiřího Rusnoka nedostane důvěru, dal druhý pokus sestavit vládu jim.
      06:29
      Další vyjednávání Jiřího Rusnoka o nové vládě
        Už 29 hodin vyjednává ve vile premiérů Jiří Rusnok o obsazení své vlády. Přijal v ní už víc než 10 kandidátů. Jenže zatím mu na nabídku kývli jen tři.
        09:12
        Petr Nečas naposledy zastupoval ČR v Bruselu
          Jednání se Srbskem o vstupu do Evropské unie začnou nejpozději v lednu 2014, rozhodl summit sedmadvacítky. Další země bývalé Jugoslávie - Chorvatsko - rozšíří její řady už v pondělí. Českou republiku naposledy zastupoval Petr Nečas.
          11:22
          48. ročník karlovarského filmového festivalu odstartoval
            Živé vstupy Jakuba Železného a reportáže z místa.
            18:07
            Další únik tajných informací v USA
              Ministerstvo spravedlnosti prošetřuje, kolik toho generál James Cartwright vyzradil o kyberútoku na íránský jaderný program. A nekončí ani sága Edwarda Snowdena.
              20:38
              Antibiotika v mase?
                Další potravinová kauza míří z Polska. Tamní kontroloři se po týdením mlčení rozhodli vyjádřit, zda do Čech poslali drůbež, která obsahuje zakázaná antibiotika. Podle jejich testů ne.
                22:59
                Okamura: Romové by měli usilovat o vlastní stát
                  Romové by měli usilovat o vlastní stát. S touto myšlenkou přišel senátor a kandidát na prezidenta Tomio Okamura. Reagoval tak na článek na serveru Týden.cz, který ho označil za nejhlasitějšího odpůrce "pozitivní diskriminace" v Česku.
                  25:13
                  Poslední školní den = bezpečnostní opatření na silnicích
                    Živý vstup Richarda Samka z D1
                    31:40
                    Samovolné spuštění sirén
                      38 sirén ve čtyřech krajích v noci bezdůvodně spustilo výstražný signál ohrožení. Některé se pak rozezněly ještě znovu ráno. Příčinu zatím hasiči zjišťují.
                      33:51
                      Vysvědčení rozdána, začaly prázdniny
                        Školákům začaly dvouměsíční prázdniny. Vysvědčení dnes dostaly statisíce žáků středních a základních škol a mnozí z nich dost netradičně. Třeba na lodi.
                        39:12
                        Příběh chlapce, který chtěl kvůli špatnám známkám spáchat sebevraždu
                          Končící školní rok byl výjimečný pro čtrnáctiletého Filipa z Krupky. Na jeho začátku se totiž kvůli špatným známkám pokusil o sebevraždu. Život mu ale úplně změnila škola přímo v nemocnici a její individuální přístup.
                          40:44
                          Rozčeřené vody kolem vatikánské banky
                            Italská policie zadržela tři lidi podezřelé z podvodu a korupce - včetně vysoce postaveného kněze.
                            42:47
                            Převoz vzácné poštovní známky
                              Ozbrojená kolona atakující 150kilometrovou rychlost i mimo dálnice - tak policie převážela zdejší nejvzácnější poštovní známku. Modrý Merkur je magnetem Česko-rakouské zemské výstavy ve Vyšším Brodě - ode dneška do neděle.
                              44:45
                              Pád podmáčené louky odkryl unikátní sklepy
                                Část podmáčené louky se propadla v Kadani - když na ni vjel traktor sekající trávu. Jáma na místě bývalého Špitálského předměstí odkryla zbytky sklepů, podle archeologů ze 16. století.
                                46:17
                                Projekt ČT: Raport o velké válce
                                  Kulka, která v první světové válce zranila českého vojáka - odborníci teprve teď zjistili, z jaké zbraně vyšla. Nový projekt České televize Raport o velké válce našel takových příběhů spoustu.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž45 minut
                                  Další díl
                                  29. června 2013

                                  Přehled dílů

                                  Stopáž55 minut

                                  2. května

                                  Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                  2. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  2. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  2. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž50 minut

                                  1. května

                                  Česko slaví 20 let v Evropské unii — 20 let Česka v Evropské unii — Vstup Česka do Evropské unie — Rozšíření Evropské unie — Evropská unie po největším rozšíření — Oslavy výročí vstupu do EU — Ruské útoky na Oděsu — Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu — Protesty v Tbilisi — Tramvaje se vrátily na trať mezi Libercem a Jabloncem — Propad cen elektřiny — Výročí Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě — USA a další země vyzvaly Hamás k propuštění rukojmích — Pomoc z Turecka do Pásma Gazy — Zemřel Miroslav Macek — Zásahy hasičů kvůli čarodějnicím — Nová metoda operace srdce — Začala turistická sezona — Zájem o letní zájezdy — Češi si za letní dovolenou připlatí — ANO zahájilo kampaň do eurovoleb — Policie vyklidila kampus Kolumbijské univerzity — Polská prokuratura vyšetřuje Orlen — Opravy silnic a chodníků po tornádu — Nová čísla a linky MHD v Ústí nad Labem — Den otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou — Otevření Libavé v rámci akce Bílý kámen — Sankce v souvislosti s válkou na Ukrajině — Výstava Tima Burtona v Obcním domě

                                  1. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž50 minut

                                  1. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  1. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž49 minut

                                  30. dubna

                                  Důchodová reforma — Reforma penzí — Zvyšování průměrného důchodu — Vláda schválila reformu penzí — Peníze na jaderný blok v Dukovanech — Stavba jaderných reaktorů — Vývoj hrubého domácího produktu — Česko slaví 20 let v EU — Koncert k 20. výročí vstupu ČR do EU — Pavel Tuleja kandidátem na ministra — Pavel Tuleja — Tendr na provoz vlaků — Karel III. se po týdnech vrátil na veřejnost — Kolumbijská univerzita vylučuje protestující studenty — Česko posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím — Stezka na Olšině je znovu otevřená — Pálení čarodějnic — Hasiči varují před rizikem požárů — Požár u Horní Cerekve — Omezení kvůli suchu v Českém Švýcarsku — Největší rizika požárů — Přísnější dohled nad nevládním sektorem na Slovensku — Piráti představili kampaň do Evropských voleb — Pobrexitové kontroly — Dostupnost antikoncepce v Polsku — Střelba v Severní Karolíně — Veřejná koupaliště se chystají na sezónu — ÚOCHB v Bostonu — Sraz českých a moravských zvoníků

                                  30. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž49 minut

                                  30. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  30. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  29. dubna

                                  Případ výbuchů skladů v muničním areálu ve Vrběticích — Objasnění vrbětických explozí — Časová osa událostí ve Vrběticích — Kauza výbuchů ve Vrběticích — Situace na ukrajinských bojištích — Stavba Gigafactory u Dolní Lutyně — Nárůst počtu nakažených černým kašlem — Německý prezident v Česku — Sousoší svatého Vojtěcha, Radima a Radly — Obavy o zatykač na izraelské politické a vojenské špičky — Finanční pomoc pro ovocnáře — Poškozená úroda mrazy — Zrušení dětských nebo interních lůžkových oddělení — Kauza kolem společnosti J.O. Investment — Okradený našel lupiče — Varování před nebezpečím požárů — Platba za využívání internetu — Sdílení osobních údajů na internetu — Jak smazat internetovou stopu — Soud s organizací Říšští občané v Německu — Zadržení Gerarda Depardieu — Víc cyklistů na stezkách i silnicích — NKÚ o Národní sportovní agentuře — Ministr Hladík na Křivoklátsku — Daň z tichého vína — Anonymizace soudních rozhodnut — Novým primátorem Mladé Boleslavi se stal Jiří Bouška — Britsko-irský spor o migranty ze Rwandy — Mezinárodní den tance — Opravy tramvajové tratě v centru Prahy — 110 let od narození Bohumila Hrabala

                                  29. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  29. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  29. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž49 minut

                                  28. dubna

                                  Spotřební daň z nápojů s vysokým obsahem cukru — Zdanění slazených nápojů — Výnos spotřebních daní — Operace v Rafahu — Válka na Ukrajině — Právo spotřebitele na opravu — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Změny v pražské MHD — Vláda o důchodové reformě — Zatčení novinářů v Rusku — Detektivní minisérie Vedlejší produkt — Končíčí čeští europoslanci — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Sokolníci pomáhají pacientům — Soudy bez laických přísedících — Počasí v Česku opět ovlivnil prach ze Sahary — Problémy kvůli suchu — Výpadky léků pokračují — Dostupnost a ceny léků v Česku — Doručování léků na předpis — Počet lékáren v ČR — Vzpomínka na masakr v Javoříčku — Zájem cizinců o české občanství — Mráz na francouzských vinicích — Ochrana relikviáře svatého Maura — Trauma v životě českých dětí — Zásahem policie skončil včerejší pražský Majáles — Tisíce pstruhů do krkonošských řek — 680 let od povýšení pražského biskupství na arcibiskupství — Záchrana šlechtického sídla v Uherčicích

                                  28. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž49 minut

                                  28. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  28. 4. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám