49 minut

14. května 2013

Část: Vyhoštění amerického diplomata z Ruska

Obsah dílu

Headlines — Soud s bývalými manažery Mostecké uhlené společnosti — Kauza MUS v médiích — Pobuřující záznam ze syrské války — Daňové zvýhodnění rekonstrukcí? — Tomáš Martinec opouští protikorupční policii — Skandály Obamovy vlády — Jisté místo ve školce pro všechny děti? — Ponese brněnská ulice jméno Václava Havla? — Havlovo (nejen) Česko — David Rath je přesně rok ve vazbě — Angelina Jolie bez poprsí — Anna K a její boj proti rakovině — Liga proti rakovině — Mise Tomia Okamury — Vyhoštění amerického diplomata z Ruska — Likvidace českého lázeňství? — Letadlo amerických prezidentů na prodej — Nalaďte se v metru

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:40
    Soud s bývalými manažery Mostecké uhlené společnosti
      Další ostrá právní bitva v kauze českých manažerů Mostecké uhelné před federálním švýcarským soudem v Bellinzoně.
      06:11
      Kauza MUS v médiích
        Budova soudu je už druhý den v obležení nejen českých, ale také švýcarských novinářů. Kauzu, kde mají hlavní roli zablokované stamiliony švýcarských franků pocházejících z Čech, vnímají jako raritu.
        08:17
        Pobuřující záznam ze syrské války
          Mezinárodní pobouření vzbudil jeden z nejhorších videozáznamů syrské války. Muž, který zřejmě patří k tamní opozici, na něm pojídá srdce zabitého vojáka.
          10:17
          Daňové zvýhodnění rekonstrukcí?
            ODS přišla s novým předvolebním plánem: chce, aby si lidé mohli odečíst z daní investice do oprav bytů a domů. A to až do výše 300 tisíc korun.
            13:37
            Tomáš Martinec opouští protikorupční policii
              Zítra končí ve vedení elitního protikorupčního útvaru Tomáš Martinec. Policejní řady ale neopustí – nově nastupuje jako zástupce ředitele na Policejní prezidium.
              15:26
              Skandály Obamovy vlády
                CIA sledovala telefony tiskové agentury AP. Daňová správa prováděla hloubkové kontroly spolků sdružujících odpůrce současné vlády.
                17:38
                Jisté místo ve školce pro všechny děti?
                  Každé dítě od tří let má mít zákonný nárok na místo v mateřské škole - takový nápad se objevil na internetových stránkách sociální demokracie. Školky přitom letos odmítly kvůli nedostatečné kapacitě skoro 60 tisíc dětí.
                  20:07
                  Ponese brněnská ulice jméno Václava Havla?
                    Živý vstup Barbory Lukšové.
                    21:08
                    Havlovo (nejen) Česko
                      Jméno Václava Havla dnes nese osm míst, dvě z nich jsou dokonce v Polsku. Kromě škol ještě třeba park, divadlo nebo oranžerie.
                      25:11
                      David Rath je přesně rok ve vazbě
                        Bývalý hejtman a poslanec má za sebou 365 dní, které mu změnily život.
                        28:15
                        Angelina Jolie bez poprsí
                          Holywoodská hvězda Angelina Jolie oznámila, že z preventivních důvodů podstoupila mastektomii. Nádor prsu je u žen nejčastějším typem rakoviny. Genetické dispozice jako americká herečka má ale jen malé procento.
                          32:36
                          Anna K a její boj proti rakovině
                            Symbolem boje s rakovinou prsu je v Česku zpěvačka Anna K. Nemoc odhalila před 4 lety. Na základě své zkušenosti rozjela emotivní kampaň, ve které nabádala ženy, aby nebezpečí rakoviny prsu nepodcenily.
                            36:08
                            Liga proti rakovině
                              Nádorové prevenci pomáhají nejen známé tváře, ale třeba i známé žluté květiny. Zítra se budou tradičně prodávat po celém Česku, jejich koupí lidé přispějí samotným pacientům, na léčbu rakoviny i její výzkum.
                              37:54
                              Mise Tomia Okamury
                                Senátor Tomio Okamura vyrazil propagovat své názory na sever Čech. Obyvatelům problémových sídlišť Janov a Chanov vysvětloval, jak bojovat s lichváři.
                                39:51
                                Vyhoštění amerického diplomata z Ruska
                                  Rusko vyhostilo amerického diplomata, kterého označilo za špiona. Zaměstnance ambasády Ryana Fogla zajala v noci kontrarozvědka - podle ní se snažil zverbovat pracovníka ruské tajné služby.
                                  41:53
                                  Likvidace českého lázeňství?
                                    Téměř polovina klientů, kterým pobyt hradila pojišťovna, už do lázní nejezdí. Může za to ministerská vyhláška, která změnila pravidla pro vyplácení peněz. Odbory tvrdí, že jde o jasnou likvidaci českého lázeňství.
                                    44:00
                                    Letadlo amerických prezidentů na prodej
                                      Chcete létat jako americký prezident? Můžete už za milion korun. Právě tolik je v přepočtu vyvolávací cena, za kterou jde do dražby jedno z letadel, která se mohla pyšnit označením Air Force One.
                                      45:41
                                      Nalaďte se v metru
                                        Místo sluchátek v uších živá kapela. Akce Nalaďte se v metru, kterou už podruhé pořádá dopravní podnik spolu s Konzervatoří Jaroslava Ježka, chce přivést pražské cestující k poslechu kvalitní hudby.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž49 minut
                                        Další díl
                                        15. května 2013

                                        Přehled dílů

                                        Stopáž54 minut

                                        14. června

                                        14. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        14. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        14. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        13. června

                                        Headlines — Jednání o růstu platů — Platy ve zdravotnictví a justici — Požadavky na růst platů — Požadavky justice na růst platů — Tarifní platy pracovníků v justici — Summit G7 — Mobilizace branců na Ukrajině — Hizballáh zaútočil na Izrael — Problémy Liberty Ostrava — Náhrada mezd pro pracovníky Liberty Ostrava — Velký firmy v Moravskoslezském kraji — Dočasná ochrana uprchlíků — Druhý den návštěvy slovenské prezidentky — Objem poskytnutých hypoték — Nová střelnice u tábora — Kniha roku — Nové americké sankce proti Rusku — Předpověď počasí na další dny — Armádní výcvik pro středoškoláky — Drogový gang z Ostravy — Odstranění petičního stánku u Úřadu vlády — Snadnější rozvody manželství — Počet rozvodů — Dopady rozvodu na děti — Ústavní stížnost na změny v důchodech — Pokuta za chybně vydanou jízdenku — Demonstrace v Argentině — Cesta ministra Bartoše do USA — Odměna pro Elona Muska — Transformace regionu Trojmezí — Dodávka vrtulníku pro amádu — Obvinění kvůli požáru Alzheimer centra — Zpráva o stavu světových oceánů — Příspěvky pro ukrajinské uprchlíky s handicapem — Ocenění mladých vědců — Obnova pyramid kutnohorské kostnici

                                        13. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        13. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        13. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        12. června

                                        Modernizace tankové brigády — Nákup tanků Leopard — Modernizace armády — Plán strategických projektů — Slovenská prezidentka v Praze — Rozhovor se Zuzanou Čaputovou — Konference Česko na křižovatce — Zvyšování konkurenceschopnosti — Jednání o zavedení cel na čínská elektroauta — Soud v Hunterem Bidenem — Šéf NATO jednal s Viktorem Orbánem — Natáčení seriálu Děcko — Jednání o zavedení korespondenční volby — Rychlost na českých železnicích — Ústavní soud o kauze Dominika Feriho — Zákon o dostupném bydlení — Zabezpečení českých železnic — Tratě chráněné systémem ETCS — Příprava záchranářů na mimořádné události — Zabezpečení vlakových vagónů — Zájem o studium medicíny v Plzni — Liberty Ostrava žádá soud o povolení reorganizace — Boje na Ukrajině — ÚS od odškodnění pro pozůstalé obětí nehody — Předvolební kampaň ve Francii — Jednání o příměří v Gaze — Nehoda kamionu na D7 — Trest za schvalování terorismu — Aktivisté před Úřadem vlády — Rekonstrukce přehrady v Nechranicích — Šíření komára tygrovaného v Evropě — Požáry v Brazílii — Práce robotů v podzemí — Začal festival Rock for People

                                        12. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        12. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        12. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        11. června

                                        Inflace za květen — Vliv cen na poptávku a spotřebu — Vývoj spotřebitelských cen — Ceny zboží a služeb — Hledání nového generálního tajemníka NATO — Konference o Ukrajině v Berlíně — Soud s bývalým důstojníkem Pohraniční střáže — Následky bleskových povodní — Bleskové povodně ve Valašských Kloboukách — Rada bezpečnosti o situaci v Gaze — Mezinárodní konference pro Gazu — Film Vzor líčí šikanu i vztek mladých — Změny ve sněmovně — Odstranění havarovaného vlaku v Pardubicích — Houba pojmenovaná po českém vědci — Policisté na Děčínsku — Blesková povodeň ve Valašských Kloboukách — Nasycení půdy vodou — Srážky v květnu — Průtok vody v řekách — Opatření proti suchu — Novela zákona o držení střelných zbraní — Zákon o změnách v RTVS na Slovensku — Porota uznala Huntera Bidena vinným — Přípravy opravy mostu v Ústí nad Labem — Hořící auto v Praze — Vlak poháněný energií z baterií — Připomínka vyhlazení francouzské vesnice nacisty — Zájem o školy v přírodě — Nemovitosti v Číně — Jednání o nové spalovně v Písku — Seriál o astronautce Sally Rideové

                                        11. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        11. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        11. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž54 minut

                                        10. června

                                        Volby do Evropského parlamentu — Volby do Evropského parlamentu — Výsledky voleb do EP — Vítězové voleb — Získané mandáty v EP — Výsledek hnutí ANO ve volbách — Výsledky Pirátů a SPD — Získané mandáty v EP — Dopad voleb na politiku ve Francii — Frakce v Evropském parlamentu — Nové trendy — Volby v okolních zemích — Noví zástupci ČR v Evropském parlamentu — Výsledky v regionech — Jednání o novém složení Evropské komise — Bezpečnostní rada státu — Sabotáže v evropských zemích — Nezvěstní občané Ukrajiny — Výbuch v Polsku — Vývoj nezaměstnanosti — Odklízení poškozeného vlaku v Pardubicích — Stávka zaměstnanců RTVS — Spory uvnitř izraelského válečného kabinetu — Stavba dálnice D4 — Trestání dětí — Demolice mostu v Semilech — Končí období výsadby letniček — Přípravy KVIFF — Frankenstein v Divadle Komedie

                                        10. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        10. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        10. 6. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám