49 minut

26. dubna 2013

Část: Headlines

Obsah dílu

Headlines — Vztah Miloše Zemana a Václava Klause — Chemické zbraně v Sýrii — Kreditní karty a dluhy Čechů — Atentátník z Bostonu přestal vypovídat — Měření drog v odpadních vodách — Češka kvůli drogám ve vězení v Mexiku — Výzkumný reaktor v Řeži má od dnešní noci čerstvé jaderné palivo — Závišův kříž na výstavě v česko-rakouském příhraničí — Německá nostalgie po marce — Podivné odpoledne doktora Zvonka Burkeho v hradeckém Klicperově divadle

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv
    06:31
    Vztah Miloše Zemana a Václava Klause
      Deset dní po výhře v historicky první přímé volbě pozval tehdy dosluhující prezident Václav Klaus na Pražský hrad svého nástupce. I přesto, že setkání bylo v přátelském duchu, rivalita mezi nimi byla viditelná.
      10:57
      Chemické zbraně v Sýrii
        Britský premiér David Cameron oznámil, že přibývá důkazů o používání chemických zbraní v Sýrii. Vyzval proto mezinárodní společenství k většímu úsilí o řešení krize.
        14:39
        Kreditní karty a dluhy Čechů
          Ročně se řeší stovky případů, kdy se lidé z kreditní karty vzali víc, než byli schopni splácet.
          18:12
          Atentátník z Bostonu přestal vypovídat
            Džochar Carnajev, podezřelý ze spáchání pumového útoku při maratonu v Bostonu, přestal komunikovat s vyšetřovateli. Došlo k tomu poté, co ho soudkyně seznámila s obviněním a výší trestu, který mu hrozí.
            23:14
            Měření drog v odpadních vodách
              Tuzemští chemici mají novou metodu, jak zjistit, které drogy jsou v Česku nejpoužívanější. Jejich výskyt zjišťují z odpadních vod.
              38:25
              Češka kvůli drogám ve vězení v Mexiku
                V mexické vazbě skončila 27letá občanka České republiky. Policisté u ní našli drogy, které podle místních prodávala. Ženě poskytují konzulární a právní pomoc české úřady.
                40:27
                Výzkumný reaktor v Řeži má od dnešní noci čerstvé jaderné palivo
                  Tajně ho do areálu přivezla policejní eskorta. Nízce obohacený uran z Ruska nahradil články, které pokusný reaktor využíval donedávna.
                  42:03
                  Závišův kříž na výstavě v česko-rakouském příhraničí
                    Výstavu společně pořádají Horní Rakousko a Jihočeský kraj. Své brány otevřou čtyři města. Nejcennější exponát je ve Vyšším Brodě - Závišův kříž.
                    43:54
                    Německá nostalgie po marce
                      Návrat Německa k marce. Hlavní bod programu nové politické strany jménem Alternativa pro Německo. Podle průzkumů zvažuje podporu uskupení, které chce zrušit euro, skoro čtvrtina Němců.
                      45:49
                      Podivné odpoledne doktora Zvonka Burkeho v hradeckém Klicperově divadle
                        Jedna z nejslavnějších divadelních komedií dostala novou podobu v hradeckém Klicperově divadle. Ladislav Smoček ji původně napsal pro pražský Činoherní klub v šedesátých letech a divadlo ji hraje dodnes.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž46 minut
                        Další díl
                        27. dubna 2013

                        Přehled dílů

                        Stopáž55 minut

                        21. května

                        Headlines — Nová jednání tripartity — Snaha o obnovení jednání tripartity — Hodnocení ekonomické situace v Česku — Nálady ve slovenské společnosti — Rozšíření tzv. Milostivého léta — Dluhy českých domácností — Návrh na obžalobu za převaděčství — Emoce kolem žádosti o zatykač — Státní smutek v Íránu — 10 let od rozsudků v kauze metanol — Pravidla EU pro umělou inteligenci — Franz Kafka v Muzeu literatury — Návrhy na státní vyznamenání — Spotřeba plynu v Česku — Skandál britského zdravotnictví — Výstraha před silnými bouřkami — Maskoti hokejového mistrovství v Česku — Stárnoucí lékaři bez nástupců — Ordinace praktických lékařů — Příběh 92letého lékaře — Nedostatek specialistů a dlouhé čekací lhůty — Drama na palubě letu do Singapuru — Výše dividendy pro akcionáře ČEZu — Útoky na německé politiky — Zapojení českých firem do výroby F-35 — Prezident v Pardubickém kraji — Zaýká v Polsku kvůli podezření ze sabotáže — Péče o městské aleje — Falešný bankéř v Brně — Zemřel Otakar Binar — Doklady pro Ukrajince v zahraničí — Pomoc EU Ukrajině — Druhé kolo přijímacích zkoušek na SŠ — Psychické potíží mladých lidí — Mistrovství světa v muškaření — Taneční projekt Sny a Svědomí

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž55 minut

                        21. května

                        Znakový jazyk a skryté titulky

                        21. 5. 2024 na ČT24
                        Stopáž55 minut

                        20. května

                        Headlines — Preuident Íránu po smrti — Pátrání po vrtulníku s prezidentem — Rozdělení moci v Íránu — Vliv na politickou situaci v regionu — Návrh na zatykač na lídry Hamásu a Izraele — Reakce izraelských politiků na žádost o zatykač — Ceny výrobců v zemědělství klesly, v průmyslu rostly — Boje o Vovčansk — Státní podpora dětských skupin — Zrušení schůzky lídrů slovenských stran — Britský soud o J. Assangovi — Smlouva LOM Praha a Lockheed Martin — Slovenské herecké legedy v jedné hře — Prezident o rozpočtu na příští rok — Priority pro českou ekonomiku — Šíření černého kašle — Servis kolem hokejového turnaje — Nehoda malého letadla v Milovicích — Havrani škodí na polích — Dotace na výměnu kotle — Náhrady za neekologické kotle — Čím nahradit kotel — Supercela nad Litomyšlí — Škody po bouřce — Výdělky ve zdravotnictví — Odtah havarované lodi v Baltimoru — Nový prezident Tchaj-wanu — Kampaň Spolu do eurovoleb — Nehody motocyklistů kvůli rychlosti — Dostavba pruhu na D3 u Tábora — Festival v Cannes — Protestvní koncert moravských filharmoniků — Úspěšnost maturantů — Problémy s účtováním v MHD v Hradci Králové — Český příspěvek k výzkumu mikrometeoritů — Orchestr La Scaly na Pražském jaru

                        20. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž55 minut

                        20. května

                        Znakový jazyk a skryté titulky

                        20. 5. 2024 na ČT24
                        Stopáž50 minut

                        19. května

                        Headlines — Investice do dopravy — Zapojení soukromého sektoru — Nové úseky dálnic — Pátrání po vrtulníků s prezidentem Íránu — Jednání vlády s odbory — Potíže se sociálními dávkami — Situace na Slovensku — Jednání koaličních a opozičních stran — Tryzna v Terezíně — Sochy na budově Máj v Praze — Volební model — Nové normy pro jezy na řekách — Hokejové mistrovství světa v Ostravě — Jízda králů — 35 let od propuštění V. Havla z vězení — Nový film s Jiřinou Bohdalovou — Ukázka z filmu Svatá — Filmy Jiřiny Bohdalové — Jednání o sektorové dani — Postup Izraele v Pásmu Gazy — Nehoda na Dunaji — Demolice staré haly na nádraží Brno Královo Pole — Nová sezona letních kin — Ruské útoky na Charkov — Následky prudkých lijáků v Německu a Francii — Výstraha před silnými bouřkami — Otevření zámku Vartenberk — Poslední jízda salónního vozu Ferdinanda d'Este — Nová pomoc pacientům s Parkinsonovou nemocí

                        19. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž50 minut

                        19. května

                        Znakový jazyk a skryté titulky

                        19. 5. 2024 na ČT24
                        Stopáž50 minut

                        18. května

                        Víc pravomocí pro praktiky a pediatry — Všeobecný lékař a předpis léků — Počty vybraných specialistů v Česku — Strůjce atentátu na premiéra Fica ve vazbě — Rozsah poranění Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády — Anonymní výhrůžky politikům — Volby do Evropského parlamentu — Biomasa místo uhlí — Zápas českého týmu na hokejovém MS — Vetování sporného zákona — Útoky Izraele v Pásmu Gazy — Případy vysoce infekčních spalniček — Návykové látky v dobách totality — Válka na Ukrajině — Festival Hrabalovo Kersko — Nové dílo Davida Černého — Aplikace na podporu pohybu dětí — Propady reálných výdělků — Vývoj průměrné mzdy v r. 2023 — Odměny pro zaměstnance — Transparentnost odměňování — Zadržení aktivisté — Napětí v Nové Kaledonii — Setkávání novodobých válečných veteránů — Zájem řidičů o elektromobily — Závody powerboatů — Obvinění kvůli pokácení slavného javoru — Rusko a banky — Sbírka proti rakovině — Festival Mahler - Jihlava — Nové varhany pro kostel Svatého Ducha

                        18. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž50 minut

                        18. května

                        Znakový jazyk a skryté titulky

                        18. 5. 2024 na ČT24
                        Stopáž54 minut

                        17. května

                        Zdravotní stav slovenského premiéra — Situace na Slovensku — Péče o zraněného premiéra Fica — Vyšetřování útoku na premiéra — Bezpečnostní opatření na Slovensku — Zemědělci odsouvají protest — Přesuny v rozpočtu — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Hospodaření státu — Odročení soudu s podezřelým ze žhářství — Komplikace při stavbě dálnice D49 — Vývoj bojů na Ukrajině — Památník pro skauty — Festival Open House — Soudní řízení v Haagu — Situace v Gaze — Modernizace přečerpávací elektrárny Štěchovice — Hlubší vrty kvůli nedostatku vody — Předpověď počasí na další dny — Papírových účtenek ubývá — Počet účtenek — K čemu jsou účtenky — Putin na návštěvě Číny — Silná bouře v Houstonu — Nedostatek pěstounů — Inflace v EU — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Zámek Štiřín na prodej — Experiment s regulací marihuany v Nizozemsku — Zkoumání obrazu Mony Lisy — Rozšíření dálnice mezi Prahou a Berounem — Mapování podzemních krytů v Třeboni — Muzejní noc — Soutěž terénních pracovníků

                        17. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž54 minut

                        17. května

                        Znakový jazyk a skryté titulky

                        17. 5. 2024 na ČT24

                        Události na sociálních sítích

                        Napište nám