49 minut

15. listopadu 2012

Část: Problematické eurodotace na Ministerstvu financí

Obsah dílu

Headlines — Další válka na Blízkém východě? — Aktuální situace na Blízkém východě a reakce USA — Česká ekonomika klesá — Demonstrace k 17. listopadu — Nové svědectví ve fotbalové korupční kauze — Problematické eurodotace na Ministerstvu financí — Čínská komunistická strana má nové vedení — Poslední rozloučení s Vladimírem Jiránkem — Jihočeští studenti proti komunistické radní — Boeing Dreamliner pod vlajkou polských aerolinií — Movember - kampaň upozorňující na rakovinu prostaty — Volba prezidenta: Přemysl Sobotka — Rozluštění smrti Tycha Braha — Češi vedou v konzumaci drog — Bruselem hýbe kontroverzní vánoční strom — Padesát let legendární československé tramvaje — Sjezd Vietnamců v Česku — Polský snímek nominovaný na Oscara — Výhled na zítřek

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:39
    Další válka na Blízkém východě?
      Nejmíň 15 palestinských a 3 izraelské životy už si vyžádalo nové kolo ozbrojeného konfliktu mezi extremistickým hnutím Hamás a židovským státem. Od včerejšího večera pokračují nálety na Gazu i raketové útoky na Izrael.
      03:23
      Aktuální situace na Blízkém východě a reakce USA
        Živý vstup zpravodaje ČT Michala Kubala a zpravodaje ČRo Břetislava Turečka.
        07:32
        Česká ekonomika klesá
          Bez přestání rok a čtvrt klesá výkon české ekonomiky - proti loňsku se teď propadla o půl druhého procenta. Čísla statistiků dokazují, že šetří domácnosti i firmy a není tak pro koho vyrábět.
          12:31
          Demonstrace k 17. listopadu
            Bez ohledu na případné změny vládního kurzu se bude 17. listopadu demonstrovat. Protest na pražském Václavském náměstí svolává platforma Stop vládě a slibuje největší akci nadcházející sváteční soboty.
            14:08
            Nové svědectví ve fotbalové korupční kauze
              Předseda Disciplinární komise českého fotbalu Jiří Golda promluvil o korupční kauze v české kopané a potvrdil spekulace - dvousettisícový úplatek se týkal zápasu Jablonce s Plzní, a to ve prospěch západočeského týmu.
              16:12
              Problematické eurodotace na Ministerstvu financí
                Tuzemské Ministerstvo financí nemá pod dohledem evropské dotace - vysvítá to z uzávěrky Evropského účetního dvora, kterou projednali poslanci kontrolního výboru.
                19:25
                Čínská komunistická strana má nové vedení
                  Sedm členů nejužšího vedení čínské komunistické strany se poprvé představilo veřejnosti. Složení politbyra ovšem nepřekvapilo.
                  21:33
                  Poslední rozloučení s Vladimírem Jiránkem
                    Veřejnost i nejbližší se rozloučili s kreslířem Vladimírem Jiránkem. Autor pohádkových postav i politické karikatury zemřel minulé úterý ve čtyřiasedmdesáti letech.
                    23:28
                    Jihočeští studenti proti komunistické radní
                      Čím dál víc jihočeských studentů se ozývá proti faktu, že post radní pro školství a kulturu obsadila zástupkyně KSČM. Na sobotu chystanou akci na českobudějovickém náměstí neodvrátila ani jejich schůzka s hejtmanem Jiřím Zimolou.
                      25:05
                      Boeing Dreamliner pod vlajkou polských aerolinií
                        První supermoderní letadlo Boeing Dreamliner na evropské půdě má vlajku polských aerolinií LOT. Společnost objednala celkem 8 strojů - velkorysou obnovou flotily chce zastavit vleklé ekonomické problémy.
                        26:48
                        Movember - kampaň upozorňující na rakovinu prostaty
                          Každé 4 hodiny zemře v České republice na rakovinu prostaty jeden muž. A dalších 13 pacientů denně se dozvídá, že tento nádor nosí v těle. Přesto má velká část mužské populace pocit, že jich se onemocnění netýká.
                          28:55
                          Volba prezidenta: Přemysl Sobotka
                            37:16
                            Rozluštění smrti Tycha Braha
                              Slavný dánský astronom a alchymista Tycho Brahe nezemřel na otravu rtutí. Tak zní verdikt mezinárodního týmů českých a dánských vědců. Prozradil jim to podrobný rozbor Brahových vlasů, které zkoumali celé dva roky.
                              38:52
                              Češi vedou v konzumaci drog
                                Téměř polovina Čechů do pětatřiceti let někdy kouřila marihuanu - to je nejvyšší procento v celé Evropské unii. Rekordmany jsme taky v konzumaci pervitinu.
                                40:58
                                Bruselem hýbe kontroverzní vánoční strom
                                  Tamní radnice začala instalovat světelnou show, která má nahradit klasický jehličnan. Tisíce lidí ji ale vnímají jako útok na tradiční podobu svátků - a někteří i jako ústupek islámu.
                                  42:52
                                  Padesát let legendární československé tramvaje
                                    Přesně před 50 lety začala v tehdejším Československu jezdit legendární tramvaj T3. Guinessova kniha rekordů ji s počtem skoro 14 tisíc kusů označuje za nejvyráběnější na světě.
                                    44:09
                                    Sjezd Vietnamců v Česku
                                      Po čtyřech letech si Vietnamci žijící v Česku volili představitele svého svazu. Znovu přitom připomněli, že se chtějí začlenit mezi oficiální národnostní menšiny - těch je momentálně dvanáct.
                                      46:05
                                      Polský snímek nominovaný na Oscara
                                        Víc než kladné ohlasy doprovázejí do tuzemských kin snímek V temnotě. Dramatický příběh natočila uznávaná polská režisérka Agnieszka Hollandová. V Česku momentálně dokončuje svůj další film.
                                        47:18
                                        Výhled na zítřek
                                          Nová ministryně práce; konflikt na Blízkém východě
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž49 minut
                                          Další díl
                                          16. listopadu 2012

                                          Přehled dílů

                                          Stopáž54 minut

                                          17. května

                                          Zdravotní stav slovenského premiéra — Headlines — Situace na Slovensku — Péče o zraněného premiéra Fica — Vyšetřování útoku na premiéra — Bezpečnostní opatření na Slovensku — Zemědělci odsouvají protest — Přesuny v rozpočtu — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Hospodaření státu — Odročení soudu s podezřelým ze žhářství — Komplikace při stavbě dálnice D49 — Vývoj bojů na Ukrajině — Památník pro skauty — Festival Open House — Soudní řízení v Haagu — Situace v Gaze — Modernizace přečerpávací elektrárny Štěchovice — Hlubší vrty kvůli nedostatku vody — Předpověď počasí na další dny — Papírových účtenek ubývá — Počet účtenek — K čemu jsou účtenky — Putin na návštěvě Číny — Silná bouře v Houstonu — Nedostatek pěstounů — Inflace v EU — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Zámek Štiřín na prodej — Experiment s regulací marihuany v Nizozemsku — Zkoumání obrazu Mony Lisy — Rozšíření dálnice mezi Prahou a Berounem — Mapování podzemních krytů v Třeboni — Muzejní noc — Soutěž terénních pracovníků

                                          17. 5. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          17. května

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          17. 5. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          16. května

                                          Fico je dál ve vážném stavu — Lékaři premiéra operovali pět hodin — Kdo zastoupí slovenského předsedu vlády — Vyšetřování střelby a obvinění podezřelého — Otázky kolem postupu ochranné služby premiéra — Vyšetřování na místě útoku — Zdravotní péče o premiéra Fica — Postupy ochranné služby — Odboráři zrušili demonstraci — Jmenování ministra pro vědu, výzkum a inovace — Profil nového ministra Marka Ženíška — Priority nového ministra pro vědu — Vyšetřování okolností výbuchů ve Vrběticích — Obvinění padělatele vstupenek na hookejové mistrovství — Soud s podezřelým ze žhářství v Českém Švýcarsku — Národní park dva roky po požáru — Ochrana před lesními požáry — Putin na návštěvě Číny — Německý poslanec Bystroň přišel o imunitu — Investice do české energetiky — Oprava Barrandovského mostu se protáhne — Situace v Nové Kaledonii — Boje na Ukrajině — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Vyšetřování kvůli splašenému koni v Pardubicích — Nález středověkých denárů — Požár v Kladně — Pomoc ohroženým dětem — Předvolební debata k evropským volbám — Barokní koncert na hladině Vltavy

                                          16. 5. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          16. května

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          16. 5. 2024 na ČT24
                                          Stopáž55 minut

                                          15. května

                                          Atentát na slovenského premiéra — Roberta Fica postřelili v Handlové — Co se stalo na náměstí v Handlové — Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády v Handlové — Kde je Handlová — Policejní vyšetřování na náměstí v Handlové — Podezřelého policie zadržela na místě — Reakce od slovenských politiků — Reakce na atentát na Roberta Fica — Útok odsoudili politici z ČR — Reakce na střelbu ze zahraničí — Ruská ofenziva severně od Charkova — Trh s hypotékami — Zemřel Vlastimil Harapes — Výsledky přijímacích zkoušek na SŠ — Úspěšnost uchazečů — Problémy s přijámacími zkouškami — Výsledky přijímacích zkoušek — Pátrání po uprchlém vězni ve Francii — Prodej poštovní budovy v Jindřišské ulici — Soud v kauze kupčení s byty v Brně — Protesty v Gruzii — Bronzový úspěch českých parahokejistů — Zadržování vody v krajině — Problémy astmatiků — Návrh na růst koncesionářských poplatků — Nábor vojáků do armády — Prahou prošlo Svatojánské procesí — Stav slovenského premiéra Roberta Fica

                                          15. 5. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          15. května

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          15. 5. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          14. května

                                          Schválení migračního paktu — Zapojení třetích zemí do řešení migrace — Detaily nové dohody — Spolupráce států EU v řešení migrace — Jmenování ministra pro vědu a výzkum — Úsporné spotřebiče — Ministr zahraničí USA na Ukrajině — Boje na Ukrajině — Pokus o odvolání dvou slovenských ministryň — Debaty o zavedení bankovní daně — Jednání o kolektivní smlouvě v huti Liberty — Zisky ČEZ v prvním čtvrtletí — Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou — Protesty v Gruzii — Záměna pacientek v nemocnici na Bulovce — Vyhodnocení přijímacích zkoušek na SŠ — Odstřel mostu v Baltimoru — Pravidla paliativní péče — Letecké cvičení Lion Effort — Program cvičení Lion Effort — Místním vadí hluk z armádního letiště — Požár chlévu pro telata — Nový tunel v Českých Budějovicích — Samosběr jahod — USA a cla na čínská elektroauta — Předsedkyně sněmovny v Pobaltí — Útok na policisty na severu Francie — Průzkum podzemních vod v Karlových Varech — Příprava stavby tramvajové trati přes Václavské náměstí — Nová lůžka pro dětskou psychiatrickou péči — Pokuta pro Björna Höckeho — Přibývá zločinů z nenávisti — Nové soví voliéry v Borových lesech — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Začíná filmový festival v Cannes

                                          14. 5. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          14. května

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          14. 5. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          13. května

                                          Rychlejší růst cen — Inflace v dubnu — Které zboží a služby nejvíce zdražily — Měnová politika ČNB — Ruský postup v okolí Charkova — Nový ruský ministr obrany — Protesty v Tbilisi — Příprava na stavbu nových jaderných bloků — Soud v kauze uplácení kolem rozdělování bytů v Brně — Izraelský postup v Pásmu Gazy — Zemřel Josef Michl — Festival Pražské jaro — Cvičení Lion Effort — Nominace za ČR do Evropské komise — Nehoda kamionu — Zápas hokejové reprezentace se Švýcarskem — Studie o intimním chováním Čechů — Sledování pornografie — Sexuální potíže — Historie seznamek a inzerátů — Premiér Fiala v Římě — Zveřejňování trestních rozsudků — Komplikace v přijimacích zkouškách na SŠ — Převod majetku na obce — Voda u Turowa — Změny ve vyšetřování korupce na Slovensku — Volby v Litvě — Šíření černého kašle — Ocenění webových portálů obcí a měst — Sledování německé strany AfD — Katalánští separatisté ztratili většinu v parlamentu — Proces s Trumpem — Betonování dna pod mostem u Pardubic — Natáčení vánoční pohádky

                                          13. 5. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          13. května

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          13. 5. 2024 na ČT24

                                          Události na sociálních sítích

                                          Napište nám