48 minut

5. listopadu 2012

Část: Práce přesčas jako standard

Obsah dílu

Jednání o přepracovaném návrhu rozpočtu — Pomohou rozpočtu státní dluhopisy? — Kauza několika policistů, kteří pracovali pro vyděračský gang — Kampaně prezidentských kandidátů končí — S prezidentem si Američani zvolí taky podobu zdravotní péče — Finanční trest pro Michala Kováče — Kolik peněz uniká na daních za benzin? — Requiem za Osvětim v pražském Rudolfinu — USA: týden po řádění Sandy — Korupce v prvoligovém fotbale — Svědectví o korupci v českém fotbale — Trestní oznámení za nevyžádané prémiové SMS — Češi šetří na potravinách — Práce přesčas jako standard — Tisíce podpisů pod prezidentskými peticemi teď čeká ověřování — Týrání dětí v dětském centru — Gigantický komplex Prora - vzpomínka na německou diktaturu — Problémový dům v ústeckých Předlicích — Česká republika podporuje vstup Srbska do EU — Spolupráce kosovských Srbů a Albánců — Referendum o stavbě obchodního centra v Plzni — Jubileum Českého filmového centra

Části dílu

00:36
Jednání o přepracovaném návrhu rozpočtu
    41 miliard korun - suma, o niž chce Miroslav Kalousek snížit výdaje v novém návrhu rozpočtu na příští rok. Šetřit se bude v dopravě nebo vědě a míň peněz půjde i na spolufinancování projektů dotovaných z EU.
    05:16
    Pomohou rozpočtu státní dluhopisy?
      Ministerstvo financí si skrze dluhopisy hodlá od lidí půjčit až 20 miliard korun.
      07:18
      Kauza několika policistů, kteří pracovali pro vyděračský gang
        Už několik měsíců rozplétá Generální inspekce bezpečnostních sborů kauzu zatím pěti policistů.
        09:58
        Kampaně prezidentských kandidátů končí
          Kandidáti na post amerického prezidenta mají poslední den na ovlivnění voličů. Hlasuje se už zítra a šance dosavadního prezidenta Baracka Obamy i republikána Mitta Romneyho jsou vyrovnané.
          12:45
          S prezidentem si Američani zvolí taky podobu zdravotní péče
            Zítřejší prezidentské volby nerozhodnou jen o šéfovi Bílého domu. Jasné bude také to, jaká podoba zdravotní péče zvítězí. Tedy zda bude pokračovat ta prezidenta Obamy, nebo nová Mitta Romneyho.
            15:07
            Finanční trest pro Michala Kováče
              Exekuce hrozí bývalé hlavě Slovenska Michalu Kováčovi kvůli sporu s někdejším šéfem tamní Informační služby Ivanem Lexou.
              15:27
              Kolik peněz uniká na daních za benzin?
                Dvacetimilionová kauce, čistý trestní rejstřík a žádné dluhy - nové podmínky pro distributory pohonných hmot. Zpřísněním zákonů chce stát překazit miliardové úniky na daních.
                19:24
                Requiem za Osvětim v pražském Rudolfinu
                  Poprvé stála na prknech Rudolfina romská zpěvačka. Sopranistka Pavlína Matiová zpívala v české premiéře skladby Requiem za Osvětim. Složil ho romský hudebník Roger Moreno Rathgeb.
                  21:54
                  USA: týden po řádění Sandy
                    Skoro 2 miliony lidí jsou týden po úderu hurikánu Sandy pořád bez proudu. Desetitisíce obyvatel New Yorku se navíc v mrazivém počasí nemají kam vrátit. Úřady se snaží zajistit, aby všichni postižení katastrofou mohli v úterý volit.
                    23:35
                    Korupce v prvoligovém fotbale
                      Disciplinární komise České fotbalové asociace podala trestní oznámení na neznámého pachatele. Reaguje tak na dopis, který získala asociace od jednoho z rozhodčích. Případ řeší protikorupční policie.
                      24:09
                      Svědectví o korupci v českém fotbale
                        ČT zjistila, že některé výsledky, kluby a rozhodčí ovládá organizovaná skupina. Praxe je údajně taková, že kluby platí takzvané jízdné – tedy statisícové úplatky za to, aby v konkrétních zápasech uspěly.
                        27:22
                        Trestní oznámení za nevyžádané prémiové SMS
                          V české mobilní síti se rozmáhají podvody s takzvanými prémiovými SMS. Lidem přijde nevyžádaná zpráva, za kterou ovšem musejí zaplatit desítky korun, aniž by si službu předem objednali.
                          29:32
                          Češi šetří na potravinách
                            V září jich zákazníci v meziročním srovnání koupili skoro o 6 procent míň. U ostatního zboží klesl prodej asi o půl druhého procenta.
                            29:47
                            Práce přesčas jako standard
                              Skoro tři čtvrtiny Čechů běžně tráví v zaměstnání víc času, než jim ukládá smlouva. Čtvrtina tuzemských firem navíc práci přesčas považuje za standard.
                              35:23
                              Tisíce podpisů pod prezidentskými peticemi teď čeká ověřování
                                Ministerští úředníci vyberou část archů a budou kontrolovat, jestli člověk, který petici podepsal, existuje a zda všechny údaje platí.
                                37:00
                                Týrání dětí v dětském centru
                                  Mimořádně závažný případ týrání dětí vyšetřují zlínští kriminalisté. Na dětech předškolního věku se ho měla dopustit zaměstnankyně Dětského centra ve Zlíně, Už jí bylo sděleno obvinění za trestný čin týrání svěřené osoby.
                                  38:21
                                  Gigantický komplex Prora - vzpomínka na německou diktaturu
                                    Je to jeden z nejobludnějších památníků nacistické i komunistické diktatury v Německu. Gigantický komplex Prora na baltském pobřeží měl nabídnout vzornou nacistickou rekreaci 20 tisícům lidí najednou.
                                    40:52
                                    Problémový dům v ústeckých Předlicích
                                      Úředníkům se podařilo na chvíli přesvědčit na šedesát lidí, aby odešli z nebezpečného domu v ústeckých Předlicích. Po noci strávené v nedaleké škole se ale některé rodiny i s malými dětmi vrátily zpátky bez ohledu na to, že dům může spadnout.
                                      42:44
                                      Česká republika podporuje vstup Srbska do EU
                                        Klíč ke dveřím sedmdvacítky leží v Kosovu. To v roce 2008 jednostranně vyhlásilo nezávislost a Bělehrad ho ani teď neuznává, přestože se vztahy pomalu zlepšují.
                                        43:22
                                        Spolupráce kosovských Srbů a Albánců
                                          Jednání mezi Kosovem a Srbskem začnou poprvé od vyhlášení kosovské nezávislosti v roce 2008. Někteří kosovští Srbové se ale už před několika lety rozhodli jinak a s vládou kosovských Albánců spolupracují - bez ohledu na postoj politiků v Bělehradě.
                                          45:07
                                          Referendum o stavbě obchodního centra v Plzni
                                            Referendum v Plzni se bude konat v termínu prezidentských voleb. Rozhodl o tom Krajský soud v Plzni.
                                            45:24
                                            Jubileum Českého filmového centra
                                              České filmové centrum slaví 10 let. Původně vzniklo jako provizorní instituce, která měla nahradit chybějící účast českého filmu na mezinárodních festivalech a trzích. Dnes pomáhá šířit české snímky i za hranice Evropy.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž48 minut
                                              Další díl
                                              6. listopadu 2012

                                              Přehled dílů

                                              Stopáž50 minut

                                              5. května

                                              Headlines — Posun důchodového věku — Reforma penzí — Dopady částí důchodové reformy na veřejné finance — Hamás se přihlásil k raketovému útoku na přehod Kerem Šalom — Demonstrace za návrat izraelských rukojmích — Vláda odvolala velvyslance v Rusku — České zastoupení v Rusku — Výpověď bez udání důvodu — Spor o výpověď bez udání důvodu — Požár ve Frýdku-Místku — Čínský prezident Si Ťin Pching na návštěvě Evropy — Čínské domácnosti se propadly do dluhů — Zemřela herečka Simona Postlerová — Souboj o jaderný tendr — Radnice v Hřensku má nové vedení — Madonna na pláži Copacabana — Pomoc pečujícím rodinám — Nehod na elektrokolech přibývá — Dopravní nehody s koly — Nová cyklostezka kolem Lipna — Zájem o trailovou cyklistiku roste — Protivládní demonstrace v Maďarsku — Uctění památky padlých v Pražském povstání — Vrcholí Slavnosti svobody v Plzni — Likvidace přemnožených nutrií, mývalů a ondater — Pražský maraton ovládli Etiopané — Na sankčním seznamu vůči Rusku bude i Voice of Europe — Ruská propaganda v Lotyšsku — Helena Langšádlová oficiálně končí — Výstava Jaroslava Róny v Trafo Gallery

                                              5. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              5. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              5. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž50 minut

                                              4. května

                                              Zrušení pošty v Jindřišské — Prodej nemovitostí České pošty — Hospodaření České pošty — Útok ruských dronů na východě Ukrajiny — Problémy a rizika e-shopů — Vážná nehoda na D1 — Situace na D1 po vážné nehodě — Jednání o navrácení izraelských rukojmí — Khan ovládl londýnské volby — Požár v Tlumačově — Den Hvězdných válek — Daňové slevy na děti — Protipovodňové cvičení — Rok od tragického požáru v Brně — Kampaň před volbami do Evropského parlamentu — Lidská hlava v řece Radbuze — Bilance nového radaru v Liberci — Vyšší ochrana půdy — Spory o nové výstavby v obcích — Spor taxikářů s Uberem — Ruské kyberútoky na Polsko — Propalestinské demonstrace v USA — Krevní testy na Alzheimerovu chorobu — Scholz odsoudil útok na lídra kandidátky saské SPD do EP — Jarní úklid Sprévy — Maraton uzavře centrum Prahy — Slavnosti svobody v Plzni — Na školách chybí místa pro ukrajinské děti

                                              4. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              4. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              4. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              3. května

                                              Kyberútoky na Česko — Kyberútoky na české instituce — Skupina Fancy Bear — Hrozba kyberútoků — Pavel Tuleja ministrem nebude — Tuleja se vzdal nominace — Populace stárne — Analýza zdravotnictví — Plány Ministerstva zdravotnictví — Stavba D1 u Přerova — Turecko přestalo obchodovat s Izraelem — Izraelští vojáci přijedou do Česka — Cirk La Putyka slaví 15 let — Kovosvit ze Sezimova Ústí podal návrh na moratorium — Ochrana zemědělského půdního fondu — Start rakety Falcon 9 byl viditelný i ze Slovenska — Týden do šampionátu v hokeji — Vykolejení vlaku u Klínce — Trasa vykolejeného vlaku — Vyšetřování vykolejeného vlaku — Pavel kritizoval kampaň SPOLU i výroky Babiše — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Ruské stanoviště na Kurilských ostrovech — Macron připustil možnost vyslání vojáků na Ukrajinu — Sněmovna o návykových látkách — Výročí Pražského povstání — Začaly Slavnosti svobody v Plzni — Multikulturalismus na školách ve Velké Británii — Nové nádraží ve Vsetíně — Paradoxní situace v Nigeru — Čínská sonda zamířila na odvrácenou stranu Měsíce — Architektonická soutěž na školku ve Vimperku — Vývoj nového dílu počítačové hry Kingdom Come — Sklizeň sena v Plzeňském kraji

                                              3. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              3. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              3. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž55 minut

                                              2. května

                                              Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                              2. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              2. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              2. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž50 minut

                                              1. května

                                              Česko slaví 20 let v Evropské unii — 20 let Česka v Evropské unii — Vstup Česka do Evropské unie — Rozšíření Evropské unie — Evropská unie po největším rozšíření — Oslavy výročí vstupu do EU — Ruské útoky na Oděsu — Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu — Protesty v Tbilisi — Tramvaje se vrátily na trať mezi Libercem a Jabloncem — Propad cen elektřiny — Výročí Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě — USA a další země vyzvaly Hamás k propuštění rukojmích — Pomoc z Turecka do Pásma Gazy — Zemřel Miroslav Macek — Zásahy hasičů kvůli čarodějnicím — Nová metoda operace srdce — Začala turistická sezona — Zájem o letní zájezdy — Češi si za letní dovolenou připlatí — ANO zahájilo kampaň do eurovoleb — Policie vyklidila kampus Kolumbijské univerzity — Polská prokuratura vyšetřuje Orlen — Opravy silnic a chodníků po tornádu — Nová čísla a linky MHD v Ústí nad Labem — Den otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou — Otevření Libavé v rámci akce Bílý kámen — Sankce v souvislosti s válkou na Ukrajině — Výstava Tima Burtona v Obcním domě

                                              1. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              1. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              1. 5. 2024 na ČT24

                                              Události na sociálních sítích

                                              Napište nám