31 minut

18. srpna 2010

Část: Čínské investice do alternativních energií

Obsah dílu

Headlines — Vládní "ano" státním maturitám — U masového hrobu Němců na Vysočině někdo vztyčil třímetrový dřevěný kříž. — Nebezpečný odpad v Brazílii je údajně z Česka — Míň peněz pro politické strany — Odolné bakterie i v Česku - hlavně v nemocnicích — Větev z více než stoletého dubu v sobotu v Neznašově na Českobudějovicku zranila dvě školačky. — Rozbití gangu výrobců a prodejců marihuany — Pád severokorejské stíhačky v Číně — Mexický boj s drogami: země zvažuje legalizaci marihuany — Bývalý guvernér amerického státu Illinois u soudu — Čínské investice do alternativních energií — Cesty na Slovensko: Češi zapomínají na pojištění — Kontejnerové bydlení pro neplatiče v Holešově na Vsetínsku — Brno: výstava ke 140. výročí narození Adolfa Loose

Části dílu

00:29
Headlines
    Přehled zpráv
    01:40
    Vládní "ano" státním maturitám
      Jejich generálka proběhne už letos v říjnu, ostrý start pak na konci nového školního roku.
      04:33
      U masového hrobu Němců na Vysočině někdo vztyčil třímetrový dřevěný kříž.
        Policie potvrdila, že v hrobě je zatím 6 lidských těl.jejich totožnost se bude zjišťovat pomocí DNA.
        06:29
        Nebezpečný odpad v Brazílii je údajně z Česka
          Do přístavu v Rio Grande dorazily kontejnery plné obalů, toxických usazenin a špinavých plen v srpnu. O původu z ČR mají vypovídat přiložené dokumenty.
          08:41
          Míň peněz pro politické strany
            Vláda chce snížit státní příspěvky za hlasy ve volbách, poslanecké i senátorské mandáty i na každoroční provoz stran. Největší strany si ročně mohou přijít až na stamiliony.
            11:35
            Odolné bakterie i v Česku - hlavně v nemocnicích
              Bakterie odolné vůči lékům existují kvůli nadbytečnému užívání antibiotik, tvrdí lékaři. Ta jsou podle nich zbytečně předepisována asi v polovině případů.
              13:12
              Větev z více než stoletého dubu v sobotu v Neznašově na Českobudějovicku zranila dvě školačky.
                Obě musely sanity transportovat do nemocnice, teď už jsou v domácím léčení. Rodiče jsou v šoku: tvrdí, že těžká větev, která se odlomila, mohla dívky zabít.Podle místní radnice i státních úředníků ale šlo jen o nešťastnou náhodu.
                14:56
                Rozbití gangu výrobců a prodejců marihuany
                  Policie zatkla 21 lidí, kteří podle jejích odhadů mohli ročně vypěstovat a prodat 1 400 kg drogy. Z Česka ji vyváželi do celé střední Evropy.
                  17:09
                  Pád severokorejské stíhačky v Číně
                    Její pilot se podle jihokorejských médií snažil utéct do Ruska, došlo mu ale palivo a pád nepřežil.
                    18:38
                    Mexický boj s drogami: země zvažuje legalizaci marihuany
                      Dovolené by podle návrhu mexického exprezidenta Foxe bylo i držení malého množství kokainu. Právě marihuana a kokain jsou drogy, ze kterých mexické kartely získávají nejvíc peněz.
                      20:23
                      Bývalý guvernér amerického státu Illinois u soudu
                        Z 24 obvinění porota Roba Blagojeviche osvobodila z 23. Vinu našla u lhaní federálním úřadům. Bílý dům chce požádat o nový proces.
                        22:39
                        Čínské investice do alternativních energií
                          70 % čínské elektřiny pochází z uhelných elektráren, Čína už plánuje stamiliardové investice do čistých zdrojů energie.
                          24:59
                          Cesty na Slovensko: Češi zapomínají na pojištění
                            Dovolená na Slovensku se bez připojištění může prodražit. Evropský průkaz pojištěnce nemusí pokrýt celkové náklady, třeba zásah Horské služby vyjde v přepočtu asi na 300 tisíc korun.
                            26:45
                            Kontejnerové bydlení pro neplatiče v Holešově na Vsetínsku
                              Město do něho chce přesunout lidi, kteří za nájmy v obecních bytech dluží přes 300 tisíc korun. Museli ale souhlasit se splátkovým kalendářem.
                              28:31
                              Brno: výstava ke 140. výročí narození Adolfa Loose
                                Brněnský rodák v tomto městě navrhl řadu pozoruhodných staveb. Výstava na Špilberku připomíná toto dědictví i osobu architekta.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž31 minut
                                Další díl
                                19. srpna 2010

                                Přehled dílů

                                Stopáž55 minut

                                20. května

                                Headlines — Preuident Íránu po smrti — Pátrání po vrtulníku s prezidentem — Rozdělení moci v Íránu — Vliv na politickou situaci v regionu — Návrh na zatykač na lídry Hamásu a Izraele — Reakce izraelských politiků na žádost o zatykač — Ceny výrobců v zemědělství klesly, v průmyslu rostly — Boje o Vovčansk — Státní podpora dětských skupin — Zrušení schůzky lídrů slovenských stran — Britský soud o J. Assangovi — Smlouva LOM Praha a Lockheed Martin — Slovenské herecké legedy v jedné hře — Prezident o rozpočtu na příští rok — Priority pro českou ekonomiku — Šíření černého kašle — Servis kolem hokejového turnaje — Nehoda malého letadla v Milovicích — Havrani škodí na polích — Dotace na výměnu kotle — Náhrady za neekologické kotle — Čím nahradit kotel — Supercela nad Litomyšlí — Škody po bouřce — Výdělky ve zdravotnictví — Odtah havarované lodi v Baltimoru — Nový prezident Tchaj-wanu — Kampaň Spolu do eurovoleb — Nehody motocyklistů kvůli rychlosti — Dostavba pruhu na D3 u Tábora — Festival v Cannes — Protestvní koncert moravských filharmoniků — Úspěšnost maturantů — Problémy s účtováním v MHD v Hradci Králové — Český příspěvek k výzkumu mikrometeoritů — Orchestr La Scaly na Pražském jaru

                                20. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž55 minut

                                20. května

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                20. 5. 2024 na ČT24
                                Stopáž50 minut

                                19. května

                                Headlines — Investice do dopravy — Zapojení soukromého sektoru — Nové úseky dálnic — Pátrání po vrtulníků s prezidentem Íránu — Jednání vlády s odbory — Potíže se sociálními dávkami — Situace na Slovensku — Jednání koaličních a opozičních stran — Tryzna v Terezíně — Sochy na budově Máj v Praze — Volební model — Nové normy pro jezy na řekách — Hokejové mistrovství světa v Ostravě — Jízda králů — 35 let od propuštění V. Havla z vězení — Nový film s Jiřinou Bohdalovou — Ukázka z filmu Svatá — Filmy Jiřiny Bohdalové — Jednání o sektorové dani — Postup Izraele v Pásmu Gazy — Nehoda na Dunaji — Demolice staré haly na nádraží Brno Královo Pole — Nová sezona letních kin — Ruské útoky na Charkov — Následky prudkých lijáků v Německu a Francii — Výstraha před silnými bouřkami — Otevření zámku Vartenberk — Poslední jízda salónního vozu Ferdinanda d'Este — Nová pomoc pacientům s Parkinsonovou nemocí

                                19. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž50 minut

                                19. května

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                19. 5. 2024 na ČT24
                                Stopáž50 minut

                                18. května

                                Víc pravomocí pro praktiky a pediatry — Všeobecný lékař a předpis léků — Počty vybraných specialistů v Česku — Strůjce atentátu na premiéra Fica ve vazbě — Rozsah poranění Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády — Anonymní výhrůžky politikům — Volby do Evropského parlamentu — Biomasa místo uhlí — Zápas českého týmu na hokejovém MS — Vetování sporného zákona — Útoky Izraele v Pásmu Gazy — Případy vysoce infekčních spalniček — Návykové látky v dobách totality — Válka na Ukrajině — Festival Hrabalovo Kersko — Nové dílo Davida Černého — Aplikace na podporu pohybu dětí — Propady reálných výdělků — Vývoj průměrné mzdy v r. 2023 — Odměny pro zaměstnance — Transparentnost odměňování — Zadržení aktivisté — Napětí v Nové Kaledonii — Setkávání novodobých válečných veteránů — Zájem řidičů o elektromobily — Závody powerboatů — Obvinění kvůli pokácení slavného javoru — Rusko a banky — Sbírka proti rakovině — Festival Mahler - Jihlava — Nové varhany pro kostel Svatého Ducha

                                18. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž50 minut

                                18. května

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                18. 5. 2024 na ČT24
                                Stopáž54 minut

                                17. května

                                Zdravotní stav slovenského premiéra — Situace na Slovensku — Péče o zraněného premiéra Fica — Vyšetřování útoku na premiéra — Bezpečnostní opatření na Slovensku — Zemědělci odsouvají protest — Přesuny v rozpočtu — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Hospodaření státu — Odročení soudu s podezřelým ze žhářství — Komplikace při stavbě dálnice D49 — Vývoj bojů na Ukrajině — Památník pro skauty — Festival Open House — Soudní řízení v Haagu — Situace v Gaze — Modernizace přečerpávací elektrárny Štěchovice — Hlubší vrty kvůli nedostatku vody — Předpověď počasí na další dny — Papírových účtenek ubývá — Počet účtenek — K čemu jsou účtenky — Putin na návštěvě Číny — Silná bouře v Houstonu — Nedostatek pěstounů — Inflace v EU — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Zámek Štiřín na prodej — Experiment s regulací marihuany v Nizozemsku — Zkoumání obrazu Mony Lisy — Rozšíření dálnice mezi Prahou a Berounem — Mapování podzemních krytů v Třeboni — Muzejní noc — Soutěž terénních pracovníků

                                17. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž54 minut

                                17. května

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                17. 5. 2024 na ČT24
                                Stopáž54 minut

                                16. května

                                Fico je dál ve vážném stavu — Lékaři premiéra operovali pět hodin — Kdo zastoupí slovenského předsedu vlády — Vyšetřování střelby a obvinění podezřelého — Otázky kolem postupu ochranné služby premiéra — Vyšetřování na místě útoku — Zdravotní péče o premiéra Fica — Postupy ochranné služby — Odboráři zrušili demonstraci — Jmenování ministra pro vědu, výzkum a inovace — Profil nového ministra Marka Ženíška — Priority nového ministra pro vědu — Vyšetřování okolností výbuchů ve Vrběticích — Obvinění padělatele vstupenek na hookejové mistrovství — Soud s podezřelým ze žhářství v Českém Švýcarsku — Národní park dva roky po požáru — Ochrana před lesními požáry — Putin na návštěvě Číny — Německý poslanec Bystroň přišel o imunitu — Investice do české energetiky — Oprava Barrandovského mostu se protáhne — Situace v Nové Kaledonii — Boje na Ukrajině — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Vyšetřování kvůli splašenému koni v Pardubicích — Nález středověkých denárů — Požár v Kladně — Pomoc ohroženým dětem — Předvolební debata k evropským volbám — Barokní koncert na hladině Vltavy

                                16. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž54 minut

                                16. května

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                16. 5. 2024 na ČT24

                                Události na sociálních sítích

                                Napište nám