Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 60514

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

19. 8.
2017

Karafiát, růže k jídlu býti může

Květy od pradávna zdobily nejen zahrady mocných, ale i jejich slavnostní tabule. Kuchař anglického krále Karla II. prý vyráběl skvělé cukrovinky z drcených fialek a květů čekanky. Důvodů pro zvyšující se zájem o jedlé květy v dnešní době je několik. Globalizace přispěla k vyšší informovanosti, a tak obecně stoupá obliba orientálního životního stylu, ve kterém hrají jedlé květy významnou úlohu. Ostatně v Číně nebo Japonsku je konzumace jedlých květů známa tisíce let.

Víte, že...

a) Až do 19. století byly všechny barvy na textil výhradně přírodní. Rozvíjející se chemický průmysl je téměř vytlačil, ale v současné době jsou zpátky! Takže pro vaši orientaci – například kostivál lékařský obarví vaše tričko na žluto, bobule Bezu černého do...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Růžové chipsy

6 růží
8 vajec
1 dl smetany
2 lžíce hladké mouky
olej
4 dl bílého vína
cukr
vanilkového cukru

Zobrazit recept Vytisknout recept

Následující díl

Fotografie

Dravě plovoucí zásobárny zdravých tuků

10. 9. 2008 17:30 ČT1

Konzumace rybího masa je pro lidstvo samozřejmostí od pradávna, což dokládají jednak archeologické nálezy rybářských propriet - háčků z kostí či zátěže k sítím, ale i kostry a šupiny ryb. O rybách se všeobecně tvrdí, že jsou…