Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 20 minut
  • Rok výroby: 2006

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 60199

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

26. 6.
2016

Bazalka je koření k vaření i vonění

Bazalka je bylina typická pro středomořskou kuchyni, ale i v českých luzích a hájích začíná být nepostradatelnou, a to nejen v kuchyni. Bazalka uvolňuje dýchací cesty, je účinná při kašli, podporuje imunitu, uklidňuje nervy a uvolňuje napětí. Je to dobrý lék proti bolesti, pozitivně působí na bolení hlavy a migrénu. Bazalka je vhodná jako uvolňující prostředek pro zažívání, silice povzbuzuje chuť k jídlu, podněcuje vylučování trávicích enzymů, a tak podporuje činnost trávicího ústrojí. Kdo chce mít bazalku stále po ruce, může ji pěstovat i doma v květináči.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Na pečení chleba mouky je nám třeba

20. 2. 2008 18:15 ČT1

Mouka získaná z obilných zrn se liší podle toho, které části zrna se do ní pomelou. Pokud pomeleme jen bílý vnitřek, vznikne mouka bílá, bohatá na sacharidy a tím pádem na energii. Pokud pomeleme i obaly zrna, které navíc…