Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 20 minut
  • Rok výroby: 2006

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 59758

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

22. 12.
2014

Jezte hodně ryb, bude vám hned líp

Ryby byly oblíbenou součástí jídelníčku už ve starověku. Když v Řecku na tržnici zazvonily zvonečky ohlašující čerstvou zásilku ryb, ani nejpřednější občané prý nelitovali námahy a utíkali si k rybářům vybrat ty nejlepší kousky sami. My suchozemci dnes nakupujeme spíš ryby mražené než čerstvé, zejména pak ty mořské. Přestože jsou ryby v Čechách trochu opomíjenou potravinou, odborníci na výživu doporučují zařadit je do našeho jídelníčku alespoň jednou týdně. Obsahují totiž celou řadu tělu prospěšných látek, méně tuku než maso jiných zvířat a většinou i méně cholesterolu.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Kapři, pstruzi, candáti na stole se vyplatí

16. 12. 2009 17:30 ČT1

Nejvíc sladkovodních ryb se v Česku sní jednoznačně o Vánocích. Je to stabilní jev i přesto, že odborníci tvrdí, že ryby v našem jídelníčku jednoznačně chybějí. Jak nám prospívá maso sladkovodních ryb, jsou lepší než ryby mořské…