Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 60575

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

18. 11.
2017

Karob není kakao, tuku má jen pomálo

Karob je stálezelený keř nebo strom, původem ze Středomoří. Pěstuje se již 4000 let především pro své jedlé plody, známé pod názvem svatojánský chléb či rohovník. Karobové boby rostou v luscích, po usušení se melou na jemný prášek. Plody karobu se dají konzumovat i čerstvé. Karob (svatojánský chléb) nachází v současné době uplatnění při výrobě čokolády, cukrovinek, pečiva, nápojů, zpracování masa, mléka, ovoce a zeleniny, ale i kosmetických přípravků. Lusky karobu chutnají jako čokoláda a sladce voní. A kakau se karob chutí podobá tak, že v pečivu a cukroví jej téměř nepoznáte.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie

Následující díl

Fotografie

Šunka, salám, páreček, rázem nejsi drobeček

29. 11. 2006 18:30 ČT1

Objev, že maso vydrží déle, když se v něm sušením sníží obsah vody, nasolí se a vyudí, patří do rané historie kulinářství, zhruba do mladší doby kamenné. Dnes kupujeme uzeniny nejen kvůli jejich chuťovým vlastnostem, ale také pro…