Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 59696

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

30. 10.
2014

Čokoládové vaření

Čokoláda je v Evropě synonymem sladkosti, ale v Jižní Americe se používá běžně i jako koření. Jak a hlavně kdy vařit s čokoládou, čím váš jídelníček může obohatit a s čím se chuť čokolády v žádném případě kombinovat nedá, tak to vše objevíte jako vždy pouze Pod pokličkou.

Víte, že...

a ) Staří Aztékové nikdy čokoládu nepoužívali jako přísadu při vaření, přestože to někteří autoři kuchařek rádi tvrdí. Takovéto využití čokolády naopak považovali stejnou za svatokrádež, jako kdyby oddaní křesťané dávali mešní víno do omáček.
b)...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Mole poblano

4 plátky kuřecích prsou
1/2 balení čokolády na vaření
4 chilli papričky
půl hrsti rozinek
půl hrsti mandlí
půl hrsti burských oříšků
1 cibule
4 rajčata
4 stroužky česneku
sezamové semínko
hřebíček, skořice
kuřecí vývar
olej
sůl

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Celý rok jedu na produkty z medu

10. 12. 2008 17:30 ČT1

Nejstarší zmínka o "medobraní" pochází z období 7000 let před naším letopočtem - tedy krátce po skončení doby ledové. Jedná se o jeskynní malby znázorňující "lovce medu" na území dnešního Turecka. Lidé nejdříve náhodně objevená…