Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 59665

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

4. 10.
2014

Chleba není nikdy dost, pečeme ho pro radost

Obecně platí, že směrem na jih Evropy jsou chleby světlejší, "pšeničnější" a chuťově méně výrazné. Naopak severněji se větší oblibě těší pečivo tmavší. Tak jako Francie nedá dopustit na své bagety a croissanty, Skandinávci upřednostňují hlavně žitné druhy pečiva. A jak je to s výběrem pečiva u nás?

Víte, že...

a) Obecně platí, že směrem na jih Evropy jsou chleby světlejší, „pšeničnější“ a chuťově méně výrazné. Naopak severněji se větší oblibě těší pečivo tmavší, „kyselejší“ a hrubozrnější. Tak jako Francie nedá dopustit na své bagety a croissanty....

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Recept

Chlebový dort

230 g tmavého chleba bez kůrky
2 lžíce cukru krupice
40 g másla
900 g jablečného pyré
230 g džemu z černého rybízu
300 ml smetany ke šlehání

Zobrazit recept Vytisknout recept

Následující díl

Fotografie

Tykve - podzimní ozdoba vaší zahrady i jídelníčku

1. 10. 2008 17:30 ČT1

Za pravlast tykve se považuje jihoamerické Peru. Právě tady ji místní indiáni využívali ve své kuchyni už před 5000 lety. A nutno dodat, že dodnes jsou v americké i karibské kuchyni tykve velmi populární surovinou. Dýně neboli…