Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 23 minut
  • Rok výroby: 2006

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 59687

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

25. 10.
2014

Po hovězím guláši jen se všude zapráší

Určitě si rádi pochutnáte na hovězím mase po starodávnu s telecí nožičkou, slaninou a bílým vínem. K chuti přijdou také grilované steaky marinované v sherry či hovězí ragú se švestkami nebo klasická hovězí polévka s játrovými knedlíčky. Hovězí najdete v masných výrobcích jako jsou párky, salámy, paštiky. Toto maso má kromě vlákniny většinu živin, které naše tělo potřebuje, např. vápník, vitamín C a kyselinu listovou, která je považována za aktivátor mozku. Hovězí je také zdrojem základních minerálních látek - jodu, manganu, zinku, selenu, chromu, fluoru, ale také křemíku, nezbytného pro tvorbu kolagenu kostí a pojivových tkání, pro zdravé nehty, kůži a vlasy. Libové hovězí maso obsahuje méně než 5 % tuku, nemusíte se tedy při jeho konzumaci bát zvýšení cholesterolu v krvi. Na vitamín A nebo vitamín B12 nutný k prevenci chudokrevnosti jsou zase bohaté hovězí vnitřnosti. Ovšem důležité je jejich důkladné tepelné zpracování.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Na pečení chleba mouky je nám třeba

20. 2. 2008 18:15 ČT1

Mouka získaná z obilných zrn se liší podle toho, které části zrna se do ní pomelou. Pokud pomeleme jen bílý vnitřek, vznikne mouka bílá, bohatá na sacharidy a tím pádem na energii. Pokud pomeleme i obaly zrna, které navíc…