Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2007

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 59647

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

18. 9.
2014

Nejezte jen exoty, v sadu máte dobroty

V typické české zahradě najdete běžně vedle sebe jabloň, hrušku i strom švestky. Měli byste ale vědět, že každý z těchto ovocnanů pochází odjinud. Už staročeská kuchyně hojně využívala podzimní ovoce, dokonce hojněji než kuchyně římská. Ovoce se přidávalo k jídlu sušené či jinak upravené, ale jablka a hrušky si lidé rádi dávali i čerstvé jako zákusek. Velmi rozšířené byly ovocné kaše z jablek, hrušek či švestek. Zajímá vás, jak je to s podzimním ovocem v české kuchyni dnes?

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Jeřabiny v jídelníčku zajistí vám pohodičku

16. 1. 2008 18:15 ČT1

Jeřáb obecný neboli jeřáb ptačí je keř nebo strom, z něhož se v kuchyni i v léčitelství dají uplatnit všechny rostlinné části. Zejména v plodu je koncentrováno maximum všech specifických hodnot, jimiž jeřáb vyniká. Bez nadsázky…