Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 60351

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

11. 12.
2016

Snad jedině v Koreji Kimčchi vařit umějí

Víte, co je to Gimbap, mandlu nebo pajeon? Jsou to oblíbená jídla připravovaná korejskými kuchaři. Mezi korejské pochoutky patří i kuk a tchang, což jsou typické korejské "polévky" připravované na mnoho způsobů. Žádný Korejec se ovšem neobejde bez tradičního kimčchi - řádně uleželého zeleninového salátu, jehož hlavní složkou je mléčným kvašením fermentovaná zelenina. Podává se v miskách ke každému jídlu. Všechny provincie mají své specifické tradiční kimčchi a celkový počet druhu tohoto pokrmu přesahuje 200.

Víte, že...

a) Korejská kuchyně se v zásadě příliš neliší od kuchyní sousedních zemí. Korejci k jídlu používají tyčinky, což v praxi znamená, že jídlo krájí na malé kousky. Většina přísad, jako je tofu, sojová omáčka či způsob přípravy jídel v základu odpovídají...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Kimčchi

1 čínské zelí
1 bílá ředkev
1 zázvor
½ hlavičky česneku
svazek zelené cibulky
sůl
½ sáčku chilli
1 dl ústřicové omáčky

Zobrazit recept Vytisknout recept

Následující díl

Fotografie

Vanilka a skořice přivábí vám Vánoce

20. 12. 2006 18:30 ČT1

Lidé se nikdy nespokojili s přijímáním potravy pouze kvůli zahnání hladu. Důležitou součástí stravovacích zvyklostí byla chuť a zpestřování základní stravy zajímavými novými příchutěmi tak, jak byly postupně objevovány. Typickými…