Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 59603

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

31. 7.
2014

Když nevíš jak na to, vezmi recept, zlato!

Také patříte k těm, kteří vaří zásadně podle své fantazie anebo se naopak v kuchyni neobejdete bez kuchařské knihy? Recept či receptura je obecně předpis k nějaké činnosti. Může to být návod, jak připravit určitý pokrm nebo přeneseně i jiný návod na přípravu nějaké látky. Se sbírkami kuchařských receptur neboli kuchařkami se v posledních letech roztrhl pytel. Ale jak se v nich orientovat a jakým receptům věřit?

Víte, že...

A/ V současné době se poznatky o vaření a stravování šíří velmi rychle a to díky sdělovacím prostředkům. Vaření a kulinářství se zabývají nejen psaná média , ale i rozhlas, televize a dokonce i pořad Pod pokličkou. Ještě před stopadesáti lety měli profesionálové...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Recept

Jablkový koláč

na těsto:
28 dkg hladké mouky
8 dkg moučkového cukru
kypřící prášek
citrónovou kůru
20 dkg másla
2 žloutky

na náplň:
½ kg jablek
4 dkg hrozinek
2dkg cukru
3 dkg mandlí
1 vejce na potření

Zobrazit recept Vytisknout recept

Následující díl

Fotografie

Karafiát, růže k jídlu býti může

3. 9. 2008 17:30 ČT1

Květy od pradávna zdobily nejen zahrady mocných, ale i jejich slavnostní tabule. Kuchař anglického krále Karla II. prý vyráběl skvělé cukrovinky z drcených fialek a květů čekanky. Důvodů pro zvyšující se zájem o jedlé květy v…