Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2007

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 60386

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

22. 1.
2017

Jeřabiny v jídelníčku zajistí vám pohodičku

Jeřáb obecný neboli jeřáb ptačí je keř nebo strom, z něhož se v kuchyni i v léčitelství dají uplatnit všechny rostlinné části. Zejména v plodu je koncentrováno maximum všech specifických hodnot, jimiž jeřáb vyniká. Bez nadsázky můžeme jeřabiny označit za vitamínové bomby, ve kterých je vysoký především obsah vitamínu C. Jeho stabilita je navíc vyšší než u ostatního ovoce.

Víte, že...

a) Jeřabinová nať se používá také k podpůrné léčbě při cukrovce, označovaná jako orální inzulín. V lidovém léčitelství se využívá jako prostředek podporující tvorbu mateřského mléka, působí proti epilepsii a při dětských horečnatých onemocněních.
b)...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Recept

Arónie a la brusinky

1 kg černé jeřabiny
600 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1/2 lžičky skořice
3-4 utlučené hřebíčky
sklenka rumu
1 Pektogel
1/2 lžičky kyseliny citrónové

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Cizrna je luštěnina, co chutná jak laskomina

30. 1. 2008 18:15 ČT1

Cizrna pochází z oblasti Středního východu a podle archeologických nálezů ji pěstovaly starověké civilizace už před sedmi tisíci lety. Plodina, která je známá i pod pojmem římský hrách, patří mezi nejkvalitnější luštěniny vhodné…