Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2007

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 60440

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

22. 4.
2017

Na Slovácku platí, chlap nesmí padat z gatí

Slovácká kuchyně byla na rozdíl od jiných českých, moravských i slezských kuchyní podstatně bohatší. Stejné typy pokrmů jsou v této oblasti tradičně vylepšeny větším množstvím tuků, smetanou a dalšími nepříliš racionálními přísadami. Kuchařky a hospodyně měly ve zdejším kraji k dispozici širokou paletu potravin. Daleko častěji než v jiných krajích se tady peklo, nejen cukroví a pečivo, ale i maso. A ke všem Slováckým dobrotám neodmyslitelně dodnes patří dobré víno a krajová slivovice.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Tofu, to je strava většinou jen zdravá

27. 2. 2008 18:15 ČT1

Původ sójového tvarohu - tofu - hledejme ve staré Číně. V sedmém století se znalost tofu rozšířila i do Japonska. V obou těchto zemích, stejně tak jako ve Vietnamu, Koreji a Thajsku patří tofu dodnes k tradičním, ne-li národním…