Pod pokličkou → 6. 9. 2012

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2011

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 59647

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

6. 9.
2012

Zbytkům jídla po vaření v popelnici dobře není

Téměř ve všech domácnostech vyprodukují lidé nejvíce odpadu v kuchyni při přípravě jídla. Naše babičky si vystačily s jedním kbelíkem a kompostem v rohu zahrady. My dnes v době plastů, tetrapaků či igelitových pytlíků sice poctivě třídíme, ale organický odpad, tedy ten, který je schopen rozkladu, bez uzardění házíme do koše se směsným odpadem. A to je škoda, bioodpad je totiž velmi cennou surovinou! Jak praví jedno moudré čínské přísloví: "Země hospodář, člověk host." Co to vlastně je bioodpad a jak s ním zacházet, uvidíte Pod pokličkou.

Víte, že...

A/ Dnes se už třídí kde co. Papír, plasty,baterie, proč by se ještě měly třídit i všelijaké zbytky z kuchyně? Základní vlastností bioodpadu je vysoká vlhkost. V uzavřených nádobách začne bioodpad okamžitě pracovat, tedy hnít se všemi průvodními jevy,...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Granátník

těstoviny
brambory
sladká mletá paprika
1 - 2 cibule
oblíbená uzenina
anglická slanina
sůl, pepř sterilované okurky

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Jídlo z krabiček

29. 9. 2010 17:30 ČT1

Stravovat se dá různě, třeba z krabiček. Nejedná se o způsob balení potravin, ale o typ diety nebo způsob, jak se racionálně živit při nedostatku času na přípravu čerstvého jídla. V dalším vydání pořadu podrobíme průzkumu módní…