Koření i bylinka, která má opravdu říz. Simona vyzkouší, které odrůdy jsou přímo ďábelsky pálivé. Marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku nadchne příznivce výrazných chutí. A tradiční recept na chilli con carne zvládne i kuchař začátečník. Režie V. Karas

Obsah dílu

Přehrát vše

Recepty s chilli papričkami jsou oblíbené po celém světě. Proč se ale vyplatí zvyknout si na jejich pálivou chuť? Chilli má řadu pozitivních účinků – podporuje metabolismus během hubnutí, zbavuje tělo parazitů, zahřeje a prokrví. Simona se dozví, které chilli papričky jsou nejpálivější na světě. Specialista na jejich pěstování Jakub Krulich poradí, co dělat, když podobnou pálivku sníme. Ovšem taková marmeláda s chilli, zázvorem a česnekem, anebo tradiční a nefalšované chilli con carne určitě navnadí chuťové buňky milovníků ostřejších chutí. Simonu také čeká velká výzva. Na třeboňském Jablkobraní nabídne návštěvníkům této oblíbené akce svoje vlastní bylinkové produkty. Jak dopadne první veřejná ochutnávka jejích výtvorů?

Co vám říká chilli?

Jaká látka způsobuje pálivost chilli papriček?

Toto jsou papričky:

Na které živočichy působí chilli papričky dráždivě?

Jak se přirozeně rozmnožují chilli papričky?

Recepty v tomto dílu:

Bylinka v tomto dílu:

Stopáž26 minut
Rok výroby 2014
 P ST HD