Přehled dílů

alternative text

Opravdu ale opravdu tradiční díl (V. řada)

Co je ale opravdu tradiční? Jak tradice vzniká? A jaká je ta pravá česká? A jaké jsou tradiční recepty?

alternative text

Co je teda nejlepší? (V. řada)

V Herbáři jsme zjistili, že ty nejlepší věci v gastronomii bývají ty nejjednodušší. A nejde jen o gastronomii, ale o přístup k pěstování, k přírodě, zvířatům a vlastnímu zdraví.

alternative text

Byliny z ciziny (V. řada)

V Herbáři jsme představili už více než 150 bylin, které běžně rostou v Čechách. Na světě jich ale roste mnohem víc. Říkáme jim dost často koření a i to bývá léčivé.

alternative text

Sladká První republika (V. řada)

U příležitosti oslav 28. října se podíváme na další recepty a návody, které formovaly svět našich babiček a prababiček.

alternative text

Podzimní díl (V. řada)

K podzimu patří dýně, kořenová zelenina, čerstvý kváskový chléb, maso a byliny.

alternative text

Starý časy (V. řada)

Herbář starý časy miluje. A bylinářství ke starým časům přece patří!

alternative text

Herbář popáté (V. řada)

Herbář se vrací s pátou řadou. Její hlavní téma je biozahrada. Není ale jediné.

alternative text

Vánoce

Už jsou tu zase. Po roce, vánoce, vánoce přicházejí, zpívejme, přátelé... Klasika. Copak asi budeme vařit?

alternative text

Z Prahy

Za čtyři roky Herbáře jsme zapomněli na Prahu. I tady můžete žít svůj bylinkový život a užívat si různé zajímavé trendy. Jak? Tak se dívejte.

alternative text

Byliny pod stromeček

Nejen to, co jíme, ale také to, jak se staráme o svůj zevnějšek, se projevuje na našem zdraví. A dokonce tím vším můžeme obdarovat své blízké. Tušíte správně, budeme připravovat vánoční dárky.