Přehled dílů

61
alternative text

Nejkrásnější svátky (V. řada)

Vánoce jsou svátky tradic. A tradiční byl Herbář vždy. Za 5 let jsme představili vše, co k Vánocům patří, a tak si to pro pořádek pěkně shrneme a dozdobíme poslední detaily.

alternative text

Zima je tu (V. řada)

Za týden začíná zima. Čas teplých pokrmů a masopustu. Právě o tom promaštěném stole bude dnešní díl.

alternative text

Herbář pomáhá (V. řada)

Charitativní díl s Elpidou. Elpida je obecně prospěšná společnost, která pomáhá seniorům. V tomto díle se jí Herbář snaží pomoci.

alternative text

Čas kouzel (V. řada)

Blíží se kouzelný čas, čas adventní. Proto opět oprášíme tradice a vyrobíme si obřadní vizovické pečivo.

alternative text

Herbář podle blogerek (V. řada)

Food blogerky vládnou internetu a velký počet z nich má na svém blogu recepty, které patří přímo do Herbáře. Proto jsme pár blogerek a autorek kuchařek pozvali k nám.

alternative text

Opravdu ale opravdu tradiční díl (V. řada)

Co je ale opravdu tradiční? Jak tradice vzniká? A jaká je ta pravá česká? A jaké jsou tradiční recepty?

alternative text

Co je teda nejlepší? (V. řada)

V Herbáři jsme zjistili, že ty nejlepší věci v gastronomii bývají ty nejjednodušší. A nejde jen o gastronomii, ale o přístup k pěstování, k přírodě, zvířatům a vlastnímu zdraví.

alternative text

Byliny z ciziny (V. řada)

V Herbáři jsme představili už více než 150 bylin, které běžně rostou v Čechách. Na světě jich ale roste mnohem víc. Říkáme jim dost často koření a i to bývá léčivé.

alternative text

Sladká První republika (V. řada)

U příležitosti oslav 28. října se podíváme na další recepty a návody, které formovaly svět našich babiček a prababiček.

alternative text

Podzimní díl (V. řada)

K podzimu patří dýně, kořenová zelenina, čerstvý kváskový chléb, maso a byliny.