Těstoviny

Penne s vodkou podle Audrey Hepburn

1 jarní cibulka
80 g másla
sůl
čerstvě mletý červený pepř
230 g rajčatového pyré
120 ml kvalitní ruské vodky
500 g těstovin penne
120 ml smetany ke šlehání (33%)
30 g strouhaného parmazánu

Cibulku nasekáme nadrobno a orestujeme ji na másle s trochou pepře na středním stupni zhruba 2 minuty, až změkne. Vlijeme rajčatové pyré, snížíme teplotu a vaříme 5 minut, přilijeme vodku a vaříme 15 minut.

Mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny dle návodu na obalu akorát na skus, al dente. Slijeme a necháme okapat.

Do omáčky vmícháme smetanu, osolíme a vsypeme těstoviny. Zvýšíme teplotu a 1 minutu prohříváme. Promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.

Další recepty Celý díl

Rostliny v tomto receptu: