Moučníky a cukroví

Zázvorky z čerstvého zázvoru

30 minut, odležení přes noc, pečení 15 minut, změknutí 3 týdny

na 1 plech

150 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
150 g cukru
strouhaná kůra z ½ citronu
1 lžíce strouhaného zázvoru
2 žloutky
1 vejce
mouka na pomoučení

Mouku promícháme s práškem do pečiva, cukrem, strouhanou citronovou kůrou a zázvorem. Přidáme žloutky a vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme jej na pomoučeném vále na plát silný zhruba 5 mm a vykrájíme vykrajovátkem jednoduché tvary. Necháme je na plechu vyloženém pečicím papírem odstát přes noc. Druhý den pečeme 15 minut ve vyhřáté troubě na 150 °C. Po upečení jsou tvrdé a potřebují odležet alespoň 3 týdny

Další recepty Celý díl

Rostliny v tomto receptu: