Maso

Dušená roláda

800 g telecího masa
Sůl
Pepř
Svazek šalvěje
2 lžíce hrubozrnné hořčice
50 g špeku
50 g šalotky
6 stroužků česneku
50 g másla
1 l hovězího vývaru
200 ml bílého vína

Maso z telecí plece rozklepejte na plátek, potřete hrubozrnnou hořčicí a posypejte nasekanou šalvějí. Na prostřené maso naskládejte plátky slaniny, zaviňte roládu a svažte ji.

Na pánvi opečte šalotky s česnekem, podlijte je vývarem a bílým vínem a nechte svařit. Šalotky a česnek s omáčkou dejte do pekáče společně s připravenou telecí roládou. Pekáč zakryjte a dejte na 3 hodiny do trouby rozehřáté na 140 °C.

Roládu nakrájejte na plátky a podávejte s kukuřicí a liškami.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl