Zeleninová jídla
Glazované baby mrkvičky a krémová kedlubna
Krémová kedlubna
1 kedlubna
50 g másla
125 ml smetany
Zeleninový vývar
Sůl
Pepř
½ lžíce hladké mouky
Pažitka
Kedlubnu nakrájejte na hranolky a nechte je 2 minuty povařit v osolené vodě.
Z másla, hladké mouky, kedlubnového vývaru a smetany si udělejte omáčku, dochuťte ji pepřem a dejte na oheň. Na poslední 1–2 minuty, jakmile se provaří mouka, do omáčky přidejte kedlubnové hranolky.
Glazované mrkvičky
Baby mrkvičky
40 g másla
Sůl
Pepř
25 ml javorového sirupu
Snítka tymiánu
Mrkvičky uvařte do poloměkka, pak je zglazírujte v másle s javorovým sirupem a tymiánem.
Doporučujeme podávat s jehněčím hřbetem v bylinkové krustě.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů