Luštěniny a obiloviny

Šafránové rizoto

80 g rýže arborio
1 šalotka
20 ml olivového oleje
Sůl
Pepř
100 ml vývaru
50 ml bílého vína
Šafrán
2 lžíce mascarpone
50 g grana padano
Petrželka

V troše bílého vína namočte šafrán. Nakrájenou šalotku nechte změknout na pánvi s olivovým olejem a přisypte rýži. Tu orestujte, přidejte bílé víno a vývar a míchejte. Pak přidejte víno s šafránem a dál vařte. Míchejte a postupně přidávejte vývar a víno, dokud nemáte konzistenci italského rizota. Nakonec do rizota vmíchejte mascarpone a strouhaný sýr grana padano.

Rizoto doporučujeme podávat jako přílohu k ossobucu. Při servírování vše posypejte gremolatou – směsí nasekané petržele, česneku a pomerančové kůry.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl