Maso

Ossobuco

2 telecí plátky s kostí Osobucco
Sůl
Pepř
Mouka
20 ml slunečnicového oleje
20 g másla
100 g cibule
2 stroužky česneku
100 g řapíkatého celeru
150 g mrkve
1 lžíce rajčatového protlaku
100 ml vína chianti
1 pomeranč
Telecí vývar
Bobkový list
Tymián
Petržel
Celer

Telecí maso osolte a opepřete, poprašte moukou a opečte z obou stran v kastrolu. Maso vyndejte a do kastrolu dejte nakrájenou petržel, mrkev, řapíkatý celer a cibuli. Zeleninu restujte dozlatova. Pak přidejte česnek a rajčatový protlak a opět chvíli restujte. Následně do kastrolu přilijte chianti a telecí vývar, přidejte bobkový list a tymián, vraťte maso a přidejte nakrájený pomeranč. Přikryjte pokličkou a dejte do trouby na 1,5 hodiny při 180 stupních.

Ossobuco doporučujeme podávat s šafránovým rizotem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl