Maso

Staročeský guláš

600 g hovězího zadního
600 g cibule
Olej
4 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sušené majoránky
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
1 l hovězího vývaru
Gulášová směs
Mořská sůl
Pepř
Chilli paprička
Rajčatový protlak

Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme v hrnci na oleji. Přidáme propasírovaný česnek. Mezitím si opepříme, osolíme a okmínujeme kostky masa. Až bude cibulka zlatohnědá, maso dáme do hrnce, rozložíme ho a necháme v klidu. Přidáme opět trochu kmínu, promícháme a znovu necháme chvíli v klidu. Až bude maso zatáhnuté ze všech stran, přidáme česnek a rajčatový protlak a přisypeme majoránku. Hrnec sundáme z ohně, přisypeme papriku a promícháme. Poté ho vrátíme na oheň, vsypeme mouku, zalijeme vývarem a přisypeme gulášové koření a nakrájenou chilli papričku. Vaříme hodinu a půl na mírném ohni.

Doporučujeme podávat se špekovým knedlíkem.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl