Pljeskavica se sýrem
Mleté maso z prvního receptu
Feta sýr
Brambory
Mangold
Ajvar
Bílý chléb
Olej
Pepř
Sůl
Tentokrát si pljeskavici vylepšíme. Připravíme si mleté maso jako v prvním receptu. Nastrouháme sýr. Z masa odebereme dvousetgramovou kouli a rozdělíme ji na dvě části. Připravíme si potravinářskou folii a kastrůlek na tvoření placek. Mezi folii dáme maso a rozmáčkneme ho na placku. Vytvoříme druhou placku. Na jednu placku nasypeme nastrouhaný sýr. Přikryjeme druhou plackou a přimáčkneme. Rozložíme na gril a grilujeme.
Mezitím připravíme přílohu. Na pánvi oblanšírujeme mangold. Oblanšírovaný mangold dáme do brambor, poté je rozšťoucháme a dochutíme solí. Nakonec dáme šťouchané brambory a ogrilované pljeskavice na talíř.
Ohodnoťte tento recept: