Maso

Pljeskavica

½ kg telecího masa
½ kg jehněčího masa
½ kg vepřového masa
½ kg hovězího masa
Sůl
Pepř
Mletá pálivá paprika
Listová petržel
Česnek
Olivový olej

Do mísy vložíme trochu masa telecího, jehněčího, vepřového a hovězího. Přidáme sůl, pepř a špetku pálivé papriky. Pečlivě promícháme a rukama zpracujeme. Zpracováváme tak dlouho, až maso hezky drží.

Z připraveného masa uděláme kuličky. Jeden kus by měl mít zhruba 200 g. Kuličku dáme na kus potravinářské fólie a zakryjeme ji druhou folií. Pomocí kastrolu nebo pánvičky rozmáčkneme kuličku na placku. Placka masa by měla být silná asi půl centimetru.

Pljeskavici rozložíme na rozpálený gril. Mezitím nasekáme petržel a rozdrtíme oloupaný česnek. Připravíme si olej, kterým potřeme maso po upečení. Petržel a česnek vsypeme do misky, vlijeme olej a promícháme. Pljeskavici po 2 minutách obrátíme. Upečené placky sundáme z grilu a potřeme ochuceným olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl