Hrušková povidla

300 g cukru
3 lžičky skořice
2 kg hrušek
hřebíček dle chuti
100 ml rumu

Hrušky očistíme, polovinu oloupeme a všechny nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu (2000 g čisté váhy). Umleté hrušky dáme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, i utlučené hřebíčky (celé hřebíčky vložíme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je paličkou na maso) a vaříme za občasného míchání 90 minut. Pak vlijeme polovinu rumu a vaříme 30 minut. Nakonec vmícháme citrónovou šťávu, přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme,a zabalené do deky necháme do druhého dne pozvolna vychladnout.

Další recepty Celý díl