Zeleninová jídla

Vařený chřest s vejci a slaninou

Připravíme si dip. Olej z lískových ořechů, olivový olej, hořčici a kopr důkladně smíchejte v míse a podle chuti osolte a opepřete. Plátky slaniny smažte na pánvi do křupava přibližně 5 minut. Vejce vložte do studené vody, přiveďte jej k varu, a vařte přibližně 5 minut. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Následně chřest vložte do osolené vroucí vody s citronem a máslem a vařte přibližně 5 minut. Připravte si talíř, doprostřed vložte vařený osušený chřest, vedle položte přepůlená vejce, posypte nalámanou osmaženou slaninou a nakonec vše přelijte připraveným dipem. K tomu opékaný toust v bylinkové krustě.

Další recepty Celý díl