Těstoviny

Špenátové lasagne s bešamelem

lasagne
sůl
pepř
olivový olej
parmazán
máslo

Špenátová náplň

400 g čerstvý špenát
1 dcl smetany
česnek
sůl
pepř

Náplň z ricotty

250 g ricotty
50 g parmazánu
1 dcl smetany
2 vejce

Bešamel

30 g másla
hladká mouka
mléko
sůl
muškátový oříšek

Obdélníkovou formu nejprve vymažeme máslem a položíme první vrstvu syrových lasagní. Na olivovém oleji lehce orestuje čerstvý špenát, osolíme, opepříme a přidáme smetanu. Z ricotty parmazány, smetany a vajec připravíme náplň. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, pečlivě rozšleháme, ochutíme solí a muškátovým oříškem. V nádobě vrstvíme lasagne, špenát, náplň z ricotty až po okraj nádoby. Poslední vrstvu zalijeme bešamelem a dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme 30-45 minut.

Další recepty Celý díl