Plněné cannelloni houbovou nádivkou, zapečené s bešamelovou omáčkou a sýrem parmezán, rajčatové ragú s bazalkou
Bešamel
máslo
hladká mouka
mléko
muškátový oříšek
Těstoviny uvaříme ve vařící osolené vodě do poloměkka. Z másla a hladké mouky připravíme máslovou jíšku, kterou zalijeme mlékem a provaříme po dobu 20 minut. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Rajčatové ragů
200 g cherry rajčátka
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octu
2 lžíce cukru
sůl
pepř
bazalka
Náplň na Cannelloni
1 malá cibule
150 g sušených hříbků
1 šálek studené vody
100 g čerstvých žampionu
3 lžíce panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
sůl a pepř
100 g ricotta sýr, dobře odvodněného
30 g strouhaného sýru parmazán
1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
Na nahřátém olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme hříbky, žampiony a česnek a vše spolu prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Rozmixujeme, odstavíme a necháme vychladnout. Přendáme do mísy a směs hříbků ještě jednou mixujeme se sýrem ricotta a parmezánem. Naplníme cannelloni, které zapečeme s bešamelovou omáčkou a troškou parmezánu. Podáváme s rajčatovým ragů.