Různé

Nejlepší burger s cibulovým chutney a cheddarem

800 g nahrubo mletého hovězího masa, vychlazeného
2 cibule, nakrájené na plátky
1/2 stroužku česneku, drceného
0,5 l kvalitního červeného vína
1/2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky worcesterské omáčky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje na potření
4 plátky sýru cheddar

Maso na burgery nemíchejte, jen zabalte do potravinářské fólie. Odložte do ledničky a mezitím připravte barbecue omáčku. Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené, na poslední minutu na ně položte plátky sýra. Opečte vnitřní stranu housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklopte.

Další recepty Celý díl