Různé

Chili con carne se zakysanou smetanou a pita chlebem

50 ml olivový olej
100 g cibule
200 g paprika červená
10 g paprika sušená
500 g hovězí maso mleté
sůl
pepř
chilli paprička
česnek
kmín
hovězí vývar
200 g konzervované rajčata
50-75 g hořká čokoláda
30 g rajčatový protlak
400 g konzervované fazole
150 g zakysaná smetana hustá
pita chléb

Na oleji opečte dozlatova cibulku, přidejte čerstvou nakrájenou papriku, orestujte, přidejte maso, osolte, opepřete, pořadně orestujte a přidejte chilli papričku. Poté duste doměkka, můžete postupně přidávat vývar, až bude maso měkké a tekutina vydušená přidáme česnek, čokoládu na zahuštění, rajčatový protlak a na závěr fazole, dosolíme a podáváme se zakysanou smetanou, chlebem pita nebo nachos apod.

Další recepty Celý díl