Polévky

Rybí polévka

máslo
cibule
brambory
hladká mouka
mléko
smetana
sůl
pepř
muškátový oříšek
řapíkatý celer
mrkev
kukuřice
čerstvá petrželka
směs ryb a mořských plodů

Na másle si orestujeme cibuli spolu s brambory, které jsme nakrájeli na malé kostičky. Zaprášíme hladkou moukou, orestujme a zalijeme mlékem. Vše spolu dobře provaříme za důkladného míchání. Mrkev, řapíkatý celer nakrájíme na tenké proužky a lehce opečeme na másle. Do základu rybí polévky přidáme ryby, mořské plody a krátce povaříme. Přidáme orestovanou zeleninu, kukuřici, čerstvě nasekanou petrželku a zjemníme smetanou. Dle potřeby osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Můžeme také ozdobit snítkem petrželky a slaninovým chipsem.

Další recepty Celý díl