Ryby a mořské plody

Smažený kapr s cibulí

1 kapr
2 stroužky česneku
2 cibule
10 dkg hladké mouky
10 dkg másla
50 ml oleje
1/2 kg červené cibule
2 lžíce olivového oleje (nebo slunečnicový olej)
2 lžíce hnědého cukru
sůl
1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
1/2 sklenice červeného vína Ocet balsamico
1 malá lžička rozinek

Nakrájíme si filety, osolíme, opepříme, přes noc marinujeme cibulí a česnekem. Plátky kapra smažíme do zlatova v oleji a na másle, lehce je ale ještě před smažením obalíme v mouce.

Cibulová omáčka

Cibuli oloupeme, nakrájíme. V rendlíku rozpustíme cukr, přidáme cibuli. Osolíme, mícháme na mírném ohni. Za stálého míchání dusíme několik minut, dokud cibule nebude měkká (pozor, ať se nepřipálí). Zalijeme vínem a octem balsamico, posypeme omytými rozinkami, snížíme teplotu a vaříme 40-50 minut, nutno stále míchat. Cibule by měla karamelizovat.

Další recepty Celý díl