Ryby a mořské plody

Rybí marináda

různé drobnější druhy mořských ryb
olivový olej
česnek
cibule
bílé vino
vinný ocet
rozmarýn
pepř celý
bobkový list
citron
hřebíček
hladká mouka
sůl

Ryby očistíme, obalíme v mouce a osmažíme v oleji. Poté vyjmeme a naskládáme do jiné nádoby. Na zbytek oleje nasypeme cibuli nakrájenou na kolečka a osmažíme ji. Poté přidáme plátky česneku, podlijeme vínem a octem, přidáme veškeré koření, krátce (asi minutu) povaříme a přelijeme přes již opečené ryby. Nakrájíme citron, naskládáme jej nahoru a vše dohromady ještě cca.3 minuty povaříme. Marinádu vychladíme, přiklopíme a uložíme v chladu. Vydrží svěží delší dobu.

Další recepty Celý díl