1 balení bulharských těstových listů kori
1 mletá skořice
1 máslo (250g)
600g vlaškých ořechů
1 kg cukru
1 l vody

Baklava: Rozmrazíme těsto (obsah je cca 12 listů). Plech na pečení vymažeme máslem. Každý těstový list pomažeme máslem, posypeme mletými ořechy a skořicí a klademe na sebe. Opakujeme, a až zbude poslední list, který pomažeme jen máslem a položíme na vrch. Takto připravenou baklavu nařežeme do pravidelných tvarů a pečeme do zlatova v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout.

Sirup: v kastrolku svaříme na mírném ohni 1 kg cukru a 1 litr vody na sirup (cca 10 minut). Vřelým sirupem zalijeme upečenou baklavu a necháme vychladnout.

Další recepty Celý díl