Moučníky a cukroví

Čokoládový muffin s pomerančovým sabayonem

1 balíček prášek do pečiva
2 vejce
100 g cukr moučka
5 lžic mléko
200 g čokoláda na vaření
125 g máslo
250 g polohrubá mouka

Nejprve si předehřejem troubu na 180 °C a necháme změknout máslo. Papírové košíčky (přibližně 12 kousků) vložíme do plechu na mufiny (dortíčky) nebo na klasický rovný plech. Hořkou čokoládu nastrouháme nahrubo nebo ji nasekáme najemno. Jednu pětinu rozdělíme do košíčků.

Do mísy prosijeme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Do druhé mísy dáme změklé máslo a vyšleháme ho do pěny. Postupně do něj zapracujeme cukr, vejce a mléko. Nakonec po částech přimícháme mouku z druhé mísy. Přidáme část čokolády - trochu si necháme na posypání a vše krátce promícháme. Připravené košíčky plníme těstem do dvou třetin a jemně posypeme zbytem čokolády. V předehřáté troubě pečeme zhruba 25 minut. Pak je vytáhneme a necháme vychladnout.

Další recepty Celý díl