Moučníky a cukroví

Mousse z hořké čokolády s jahodami

čokoláda hořká 80 g
máslo 30 g
jahody 150 g
créme fraiche 75 g
cukr moučka 75 g
máta
grenadina 10 g
smetana 40 g
bílek 150 g
žloutek 40 g
mučenka 1 ks

Čokoládu rozpustíme s máslem. Bílky vyšleháme do tuha. Smetanu vyšleháme. Do směsy čokolády přidáme cukr a žloutky, vyšlehanou smetanu a nakonec bílky. Dáme do formiček a upečeme na 160 °C 10 minut.

Créme fraiche smícháme s cukrem a šťávou z mučenky. Jahody nakrájíme na malé kousky, ocukrujeme a přidáme grenadinu. Servírujeme dortík, ozdobíme jahodami a nakonec Créme fraiche.

Další recepty Celý díl